2 תגובות   יום שישי , 7/9/12, 19:39

נציגי משרד החינוך ששהו באריאל השבוע, לצורך מעקב על התקדמות פרויקט בית הספר "נוה אריאל"וכל המתחם סביבו שהועבר לרשותם של מפוני גוש קטיף שעברו לגור בעיר ומצאו את המתחם המגודר שהוכן לסטודנטים במכללת אריאל למגורים.התגוררות במתחם סגור על היתרונות שבו ובעיקר החסרונות. שראוי לציין ,היו אבן נגף ומכשלה בהתערותם של המפונים עם העיר ותושביה .והללו מצידם שמרו על יחודם החברתי וההומוגני. בעיר שהכילה מיגוון רחב של עדות ישראל מכל הגוונים. כפי שראוי ונכון שיהיו בעיר מתפתחת .

עובדה זו לבדה גרמה בעקיפין להתבדלותם של ה"מפונים" והמתחם בו שהו וגרו זכה לשם "מתחם המפונים" אני יודע עם זאת כי זה לא הוכתב להם,כלומר המיקום אלא שהם בחרו לגור נבדלים ומיחדים מטעמים שלהם.

לקראת שנת הלימודים שהחלה השבוע בשעה טובה, פינתה העיריה את בית הספר החרדי "נוה אריאל"ומסרה אותו לרשות המפונים וניהולם.בית הספר" נוה אריאל" של הזרם החרדי ספרדי "אל המעין"מטעם  ש"ס לא זכה מעולם בהכרה של משרד החינוך וכל קיומו התנהל על בסיס התנדבות ותרומות של הורים ונדבנים שונים..העיריה התעלמה מקיומו של המוסד החינוכי משל ולא היה קיים כלל וכמובן שכל הציוד המשרדי הטיפול בכיתות ואחזקתן היו מעינינם של ההורים  שדאגו לבית הספר ומלאו את מחסורו כמיטב יכולתם. כוצאה מכך נגרם סבל רב לילדים והילדות ששהו במסגרתו והללו נאלצו לחוות חילופי צוות מורות ומורים כמו גם המנהלת שהוחלפה כל שנה מחדש .צוות מורות שנהגו לעזוב את בית הספר חדשות לבקרים כשניקרתה להן היזדמנות לעבור למוסד חנוכי מסודר.המפונים קיבלו כאמור לאחריותם הבלעדית את המיתחם על כל תכולתו.

ראשית חוכמה הם פינו את כל הציוד המשרדי וכל הריהוט האחר כולל ארוניות תיקי תלמיד חומרי לימוד .ספרים ללימוד חשבון אנגלית ומקצועות אחרים .והשליכו הכל עם פסולת הבנין למיכל אשפה ענק שהוצב בחניה הקרובה.פסולת הבנין היתה תוצאה של הריסת קירות ושינוי מבנה שנעשו לנוחות התלמידים החדשים וניכר בעליל כי מצוקה תקציבית לא הנחתה את פעילות המבצעים וכמובן שלא הדריכה את מנוחתם.השנוי נדרש כדי להפוך מתחם חינוכי שעוני ודלות ומחסור שררו בו תדיר ,כדי לפנות מקום "למורמים מעם"אנשי הגוש המפונים שביחסם לחומרי לימוד של אחרים ביטאו בעקיפין את החינוך אליו הם שואפים ומכינים לילדיהם. ובעצם מעשיהם הכתיבו נורמות ואמות מידה פוגעניות כלפי הזולת..נציגי משרד החינוךכאמור שהו ברחוב וקיימו דיון עירני על מוסדות החינוך בעיר אריאל. הדיון הפתוח התנהל בחניה ליד ביתי ברחוב נחשונים ואני לא יכולתי שלא לשמוע את הדעות שהושמעו. באותה העת וכנראה שרמת בתי הספר בעיר היא שהיתה הנושא לשיחה ואף הועלה שם של בית ספר בעיר שנחשב "על רמה"

אני ,כמובן כאחד שלא מחמיץ הזדמנות לומר את אשר על ליבי ציינתי את הפרטים שהזכרתי בתחילת הפוסט ולהפתעתי הבנתי בין השיטין כי הם מודעים לעובדות אך לא ידעו את הכל.ומשהבנתי כי חלקם ירושלמים, ובכדי לתת יתר תוקף לדברי הזכרתי כי הבת שלי שימשה כמנהלת בית ספר "רמת מוריה" בירושלים ואף זכתה בתואר כאחד מחמישה בתי ספר המוצלחים בארץ. כמו כן היתה מנהלת מחוז הדרום של זרם  תל"י שהוא תיגבור לימודי יהדות. על פי דרישה ובקשה מפורשת של הורים שביקשו להעניק לילדיהם מעט יותר יהדות במסגרת לימודיהם . ובנוסף לכך מלאה הבת שלי את תפקיד מנהלת מנח"י של עירית ירושלים כארבע שנים .בזמן שמר אולמרט היה ראש העיר במיסגרת תפקידה ביקשה לממש רעיון של עזרה לזוגות צעירים הורים לילדים בגן .שהירבו לנטוש את העיר וזו הלכה והזדקנה וחתך הממוצע לגיל התושבים רק עלה כל העת.אך כל נסיונות הפגישה הרשמית עם ראש העיר המכהן נתקלו בחומת התנגדות בצורה של הפקידות המקיפה וסובבת את ראש העיר שכיום הוא מר ברקת אך הפקידות הבכירה נותרה על כנה והלא היא היא המנהלת באמת את העיר.איני יודע אם נציגי משרד החינוך היו מי שהם הציגו את עצמם.

לסיכום אנשי נצרים שומרים בקנאות על הומוגניות חברתית ואינם מתערים בתוך הישוב אריאל וזה לבטח לא תורם לפתרון בעיות קליטתם. ואולי הם מעדיפים את המצב בו הם שרויים .כי כך הם נהנים מכל העולמות ושומרים על מיסכנותם.

דרג את התוכן: