
הסיבה העיקרית היא, שהפלסטינים אינם מוכנים להסתפק בפחות משטח "פלסטינה א"י" כולה. כלומר, אינם מוכנים לפתרון "שתי מדינות לשני עמים". והסיבה החשובה ביותר בעיניהם היא דתית ותמיכת 400 מיליון המוסלמים של האזור, בנוסף לתמיכתם של מיליארד מוסלמים בעולם.
אנחנו, הישראלים המונים כ- 7 מיליון ובתוכנו אוכלוסיה פלסטינית עוינת של למעלה ממיליון, אמורים להפנים את המציאות הזאת כדי להמשיך ולהתקיים.
אבל להפנמת המציאות ולהבנתה לאשורה דרוש מנהיג. ואין! מנהיג חייב להיות בעל יושרה, כנות ואמירת האמת המרה לעם. ביביברק אינם עשויים מהחומר הזה. להפך, הם מוכנים להציג רק מציאות שהומצאה על ידם, על מנת להישאר בשלטון. כל מעשיהם השלטוניים הם מצגות שווא של מציאות שאינה קיימת, וזאת במטרה להיבחר שוב. זה כולל את הקומבינות עם "תקיפת איראן" שבהן ביביברק מפחידים את העם, שולחים אותו להצטייד במסכות גז שאינן מועילות לדבר, וכל זאת כדי להסיח את הדעת ממדיניות כלכלית כושלת שמביאה סבל בל ישוער למאות אלפי עניים. איראן היא בעיה עולמית שביביברק קפצו בראש כדי להציגה כבעיה ישראלית. הרמייה בפעילותם המדינית מתגלה לאט אבל בטוח. העולם המערבי לוחץ על איראן בחוזקה. מעשיה של קנדה הם פתיחת שלב חדש של לחצים על איראן, שיביאו את עמה המורעב קשות להתקוממות. הרעש והצלצולים של שני הליצנים שלנו ביביברק רק מפריעים לקהילייה המערבית הבינלאומית. אבל כאשר יהיה ברור ללא כל ספק שאיראן הוכרעה ומניחה לשאיפותיה לגרעין צבאי, ביביברק ייצאו לבחירות בישראל בטענה השקרית שהם אלה שהכניעו את איראן רק בהבל פיותיהם. ויש רגליים לסברה שרוב הישראלים - אדישים ותמימים - יתפתו שוב להושיבם ליד ההגה. רק כשיחיו כמה חודשים בתוך הפשיזם שביביברק ייפתחו כאן (העיתונות מפריעה להם והנה היא כבר כורסת - יישאר כאן רק הביבעיתון "ישראל היום" והישראלים יקראו רק אותו כמו שהרוסים קראו רק את "פרבדה" בימי סטלין) יבינו הישראלים האדישים לאיזה בור הם הפילו את עצמם, ויתחילו לחלום על הדמוקרטיה שאבדה להם.
חכמים לומדים מניסיונם של אחרים - טיפשים לומדים רק מניסיונם הם. |
alxm
בתגובה על הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא. (ויקרא יט', יז')
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה