כאוהבת מסיבות, אורחים, שמח ומבדח החלטתי לארח כך סתם כי התחשק לי וכשמחפשים סיבות - מוצאים. אז המצאתי סיבה ( חסר סיבות ? תכננתי בקפידה את התפריט שהיה עשיר ומגוון ( במשך שבוע תכננתי את התפריט שכלל מנה ראשונה, מרק, עיקרית ומנה אחרונה ) אשר כל כולו היה על טהרת הצמחוניות לא בשרי ולא חלבי. ופצחנו במרק עדשים מהביל בשילוב של קרוטונים מעשה בית שזה איך לומר? היה למרבה הפלא גולת הכותרת. מה אומר ומה אגיד הכנתי כמות גדולה ( שתכננתי שיישאר לי למחרת כדי שלא אצטרך לבשל ויהיה מהמוכן ) שחוסלה אחר כבוד ולא נודע כי בא אל קרבם. והנה המתכון נסו ותיהנו.
מרק עדשים סמיך וחלומי לחורף ( 6 מנות) חומרים 2 כוסות עדשים כתומות 4 כוסות מים 10 שיני שום גדולים 2-3 כפות שמן כפית מלח כפית שטוחה של כורכום אופן ההכנה
קרוטונים חומרים 4 פרוסות לחם של אתמול או שלשום כף שמן זית זך תערובת זעתר קנויה מוכנה או עלעלי זעתר טריים או יבשים. אופן ההכנה מורחים את פרוסות הלחם בשמן מפזרים עליהם את הזעתר וחותכים לקוביות מכניסים לתנור עד שהם נעשים צנימים קרנצ'ים בצבע דבש ומגישים אותם במרק. אפשר להכין כמות גדולה יותר ולאחסן בקופסא במקפיא ולהוציא כל פעם מעט ולחממם בתנור.
בתיאבון. |
תגובות (10)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
..
המרק מבוסס על מתכון הודי הנקרא " דאל" ובו מטגנים בהתחלה שום כתוש המוסיף למרק ארומה מיוחדת .
....
שים לב למרכיבי המתכון.
המתכון הוא צמחוני טבעי וללא מרכיבים ( תוספות ) מעובדים ומלאכותיים.
אני דוגלת במתכונים טבעיים ופשוטים שטעמם בריא וערב לחך.
....
אכן היה כייף ואני אוהבת את שיחות הסלון מסביב לשולחן רוב הזמן דיברו על הבחירות וענייני פוליטיקה ואני דאגתי לכייף הגסטרונומי.
נראה לי שהיות ומשרים את העדשים כשעתיים במים הם מתנפחים ונעשים קלים.
המרק היה סמיך וקל לעיכול.
הוא היה כל כך טעים שכולם ללא יוצא מהכלל ביקשו תוספת.
....
הלו?
זה רדיו?
ראשית, אני לא אורנית אלה אורית.
שנית, אם תהיה חמוד יהיו מתכונים נוספים, יש לי מחברת מלאה במתכונים מכול סוגי ומיני המנות .
ושלישית?
דווקא רציתי תפריט פרווה לא חלבי ולא לבשרי.
ורביעית?
רביעית?
שכחתי מה רציתי לומר.
....
אויש... קבל התנצלותי הכנה.
נסה ותהנה.
מרק נהדרררר פשוט וקל קלי קלות וכול הקרדיט למרק הוא לאמי היקרה.