0

האם אתה מוכן למערכת יחסים חדשה לאחר גרושין?

0 תגובות   יום חמישי, 10/1/13, 09:42

האם אתה מוכן למערכת יחסים חדשה?

זמן ארוך הייתם מחוץ למעגל ההכרויות, הדייטים והחיזורים; אתם יכולים להגיד כי עברתם את לחץ הגירושין; אתם רוצים "לצאת" ואולי אף לבנות מערכת יחסים חדשה, חלופית, עם בן המין השני;  איך תדעו שאתם מוכנים ש ...  ? לדעת מתי יבוא היום לאחר גירושין מחייב אתכם להכיר את עצמכם ואת דפוסי התנהגותכם הייחודיים;  זה אומר שאתם צריכים להיות מוכנים נפשית, רגשית ופיזית. האם אתם מוכנים ?

גישה היא  העיקר 

ישנם אנשים המאפשרים לסוף נישואיהם   "להשמיד" אותם.  אנשים אלו נצמדים לרגשות כואבים, לכעס ולפחד ומבלים את שארית חייהם כשהם עדיין תקועים בעברם;   אחרים מסרבים לתת ביטוי לרגשות שליליים, על ידי כך שהם מתמכרים לעבודה.  אחרים מוצאים שגירושין הם לא רק סוף אלא גם התחלה חדשה;  הם הם אלו  אשר פורחים ושורדים כדבעי את המשך חייהם; אז, לפני שתשקלו לפתוח במערכת יחסים חדשה שימו דגש על גישה חיובית !

עוד על צמיחה 

אין מניע גדול יותר מכאב רגשי כשזה מגיע לחשבון הנפש ולהבנת קיומו של צורך או של חסך; אנשים שמסוגלים לעבור לחיים עשירים ומתגמלים לאחר גירושין אינם מאפשרים לרגשות כעס וטינה למנוע מהם למצוא דרך טובה יותר לחיים טובים.

זה לוקח זמן,  דורש נחישות ונכונות לרפא פצעים ישנים לפני שאדם מוכן להיכנס כניסה מועילה לתוך מערכת יחסים חדשה לו חלק ביצירתה ובבנייתה; המחשבות על כך שנכשלת בחיי נישואיך, עובדות בכיוון ביצוע חשבון נפש מקנות לך סיכויים גבוהים יותר להצליח במערכת היחסים הבאה שלכם.

החזק את עצמך כאחראי

אף אחד לא "אשם" בהגעה למגרש הגירושין.  קחו אחריות על הטעויות שלכם לאחר זיהויין על ידכם. במידה ולא תנהגו כך, תישארו עם אותן תפיסות ודפוסי התנהגות שפגעו בנישואיכם שהסתיימו בגירושין, בכישלון,  יחד עם אותם "מטענים", ואותם תייבאו למערכת היחסים הבאה; דפוסי התנהגות אלו יסכלו גם את המערכת הבאה אותה נבנו בעמל רב.

תאמו עם עצמכם ציפיות באשר למה שלהשקפתכם ראוי שיהיה במערכת יחסים, איך היא צריכה לפעול, זהו את כל האמונות המגבילות, המעוותות,  הנטועות בכם.  עיבדו ותקנו את הבעיות, השליליות,  הנטועות בכם כדי שתוכלו להמשיך הלאה עם חייכם; זכרו, הכאב נטוע בכם מסיבה מסויימת.  אל תאפשרו לשיעור אותו עליכם ללמוד, לחמוק מבין אצבעותיכם.

סליחה היא בשבילך

כל כעס וטינה אותם אתם חשים כלפי האקסים שלכם יקנו להם שביתה בהכרתכם עד שתהיו מסוגלים לסלוח להם. אני מודעת היטב לעובדה לפיה  קל  יותר לומר זאת מאשר ליישם, אולם, הסליחה מעניקה לכם ערך מוסף המתבטא בכך שתהיו מסוגלים לרוקן  מלבכם את כל הרגשות השליליים הממלאים אותו; רגשות שליליים אלו משפיעים עליכם לרעה, משתקים אתכם מבחינה רגשית, רוחנית, נפשית ופיזית  אם אתם מקבעים אותם בקירבכם

.

כל עוד לא יעלה בידכם לשחרר כעסים וטינות ישנות, אין לכם מה להציע למערכת יחסים חדשה;  אז, שחררו את ה"מטענים"  והמשיכו בחייכם, לטובתכם, כדי שתחזרו ו"תעלו על הפס".

חיי הנישואין הקודמים שלכם מתו, לא – חלילה - אתם

גירושין מסמנים את סופם של נישואים.  כן,  התקופה הראשונה היא תקופת התאבלות על אובדן אבל צריך מהר מאד להתמקד בעיקר, בחייך, ולהניח לאבלות זו;  אתם עדיין מאוד בחיים.  הלב שלכם עדיין פועם והנשמה שלכם עדיין משתוקקת להימשך למישהו אחר,  חדש.

הנישואין שלכם יכולים להיות מתים, אבל אתם עדיין חיים, נושמים ובועטים. טפחו את הלב ואת הנשמה שלכם על ידי טיפול בסוף הנישואין שלכם כדרך להתחלה חדשה;  ההזדמנות לגדול, להחזיק את עצמכם כנושאים באחריות ולתרגל את אמנות  הסליחה. אם אתם יכולים לעשות את הדברים האלה תמצאו שהאהבה בפעם הבאה תהיה טובה יותר ממה שחשבת שבכלל אפשרי לחלום עליה.

דרג את התוכן: