כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';
    0

    הסיפורים של העובדים המפוטרים

    0 תגובות   יום חמישי, 7/2/13, 21:16

    קישור מקור http://j14.org.il/articles/43477 

     

    ''

     

    7 בפברואר 2013

    מאת: רן מלמד
    בעקבות שורה של הצלחות של המחלקה המשפטית של "ידיד" בתחום זכויות עובדים, ברור היום כי אכיפת זכויות העובדים לא ממש עובדת. עו"ד ורדית דמרי מדר – מנהלת המחלקה המשפטית ב"ידיד" אומרת כי עיון בסיפורים אלה מלמד הרבה על אופיו של שוק העבודה כלפי אוכלוסיות מוחלשות. במיוחד ניתן לראות כי הכלי של "שיבוץ מחדש" לאחר הפסד מכרז מאפשר לחברות רבות לנסות ולהתחמק מתשלום פיצויי פיטורין, והקלות היחסית בה ניתן למנוע מעובד עבודה (וכמובן שכר) עד לאותו "שיבוץ מחדש" אם בכלל.

    זה חודשים ארוכים שעו"ד יעל קסטן רבסקי, חברה בצוות המשפטי של "ידיד" מייצגת עשרות עובדים ועובדות מיישובי הפריפריה במאבקם לקבלת הכספים המגיעים להם מחברות כוח אדם ושמירה, חברות קבלניות ה"מתמחות" בתרגילים וקומבינות כדי לנשל את עובדיהם המסורים מזכויותיהם. 
    סיפורי ההצלחה המתוארים כאן הם דוגמא נהדרת ליכולת המקצועית של המחלקה המשפטית ב"ידיד" ולחשיבות שיש למרכזי הזכויות של הארגון הפזורים ברחבי הארץ, אך בה בעת, כפי שמעידה עו"ד קסטן רבסקי "התנהלות לא חוקית ומבישה של חברות ניקיון המנצלות את עובדיהן". פרטי הסיפורים שתקראו בהמשך מועברים בימים אלה למשרד התמ"ת למען אלו יפתחו תיקים פליליים נגד בעלי החברות.

     

    עובדים כל החיים

     

    אחת מהפונות למרכז ידיד במרכז הארץ עבדה במשך תקופה ארוכה בניקיון באחד מבתי הספר בעיר מגוריה. בחודש אוגוסט 2011 קיבלה צ. מהחברה המעסיקה אותה מכתב ולפיו עקב אילוצים במקום העסקה שלה החברה נדרשת להעביר אותה למקום עבודה חלופי. פעמים רבות פנתה צ. אל אנשי החברה וביקשה להפנות אותה, כמובטח למקום העבודה החלופי. לתדהמתי, לאחר מספר שבועות נאמר לה מפורשות כי החברה הפסידה במכרז לניקיון בית הספר וכי אין עבורה עבודה. במקביל לחצו עליה המעסיקים לחתום על מסמכים לשם קבלת מלוא התשלומים המגיעים לה עפ"י חוק. מה גדולה הייתה הפתעתה כאשר חודשיים לאחר מכן הגיע אליה מכתב סיום העסקה ובו נטען על-ידי החברה כי כיון שלא התייצבה לשיבוץ מחדש הרי שהיא נחשבת כמתפטרת שאינה זכאית לפיצויים כלשהם. עו"ד קסטן רבסקי, התעצבנה, כן כן, פשוט כך. ולאחר מו"מ ארוך מאוד, שהחל כמובן בסירוב החברה לשלם לצ. כל סכום, סוכם כי החברה תשלם לה סכום כולל של כ- 10,000 ש"ח.

    ד. עולה מאתיופיה שעבר את גיל שישים עבד בעבודת גינון באחת מערי הפריפריה הצפונית. עקב גילו המתקדם ונוכח הקושי הפיזי להמשיך בעבודת הגינון, החליט ד. לעזוב את מקום עבודתו כבר בחודש יולי 2012. רק בימים אלה, למעלה מחצי שנה מאז סיים את עבודתו זכה ד. לקבל את מלוא הסכום המגיע לו בגובה של למעלה מ- 30 אלף ש"ח. 
    גם ח. שהגיע לאחד ממרכזי "ידיד" מתקרבת במהירות לגיל הפרישה. במשך תקופה ארוכה היא עבדה בניקיון דרך אחת מחברות הניקיון הגדולות באזור מגוריה. יום אחד הסתיימה העבודה ומבדיקות שביצעה הסתבר לח. כי החברה הפסידה במכרז וכי אינה מתכוונת להציע לח. עבודה חלופית. גם במקרה הזה ורק לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן משפטי בין עו"ד קסטן רבסקי לחברת הניקיון זכתה ח. לקבל את הכספים המגיעים לה בסכום של כ- 25 אלף ש"ח.
    לג. עולה חדשה מאתיופיה שהייתה בהריון מתקדם ועבדה בניקיון באחד מבתי הספר במקום מגוריה, הופסקה העבודה לאחר שהחברה הפסידה במכרז. לאחר שהמתינה לשיבוץ לעבודה במשך תקופה של למעלה מחודש בו לא שובצה לעבודה וישבה בבית, היא החליטה לדרוש את הכספים המגיעים לה בעיקר לאור העובדה כי החברה הפרה את הוראות חוק עבודת נשים (כאשר הפונה בשבוע 29 להריונה). המאמץ המשפטי נשא פרי וג., שבינתיים כבר ילדה ונמצאת בחופשת לידה, שובצה לעבודה חדשה בניקיון באתר חלופי. יעל העקשנית לא ויתרה ולאחר התכתבות נוספת הסכימה החברה לשלם לג. עבור 30 שעות עבודה בהן המתינה בביתה לשיבוץ לעבודה.

    פורסם לראשונה באתר ידיד.

     

    פורסם מהקישור  http://j14.org.il/articles/43477 

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      אורחני
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין