כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';
    0

    השוואה שערכה תנועת עורו בין מצעי המפלגות יש עתיד והבית היהודי

    0 תגובות   יום רביעי, 20/3/13, 19:05

    קישור מקור http://on.fb.me/ZKRDqh

     

    ''

     

    ''

    מהשוואה שערכה תנועת עורו בין מצעי המפלגות יש עתיד והבית היהודי לבין הסכם הקואליציוני עליו חתמו עם כניסתן לממשלה, מתברר כי תחום הבריאות בממשלה הקרובה מוזנח.

    מפלגת יש עתיד, שיעל גרמן, מספר 4 ברשימתה, היא שרת הבריאות החדשה, הבטיחה במצע שלה כי תדאג להעלאת מספר מיטות האישפוז בבתי החולים, לצמצום הפערים בין מרכז לפריפריה ולביטוח סיעודי ממלכתי. מפלגת הבית היהודי לא הזכירה במצעה את תחום הבריאות.

    בדיקת ההסכם הקואליציוני של יש עתיד מעלה כי בהסכם עוגנו פעולות הקשורות בתחומי החינוך והדיור, ועל כך יש לברך, אך תחום הבריאות אינו מוזכר בו. מצב זה יש בו כדי להדאיג; ישראל נמצאת במקום רע ביחס למדינות העולם המערבי מבחינת השקעת כסף בבריאות וכתוצאה מכך המערכת הציבורית סובלת ממחסור בתשתיות ובכוח אדם.

    בישראל מספר האחיות לאלף איש קטן בחצי ממה שנהוג במדינות המפותחות (4.8 בישראל לעומת 8.7 במדינות המפותחות), ומספר מיטות האשפוז לנפש הוא כמחצית מהמיטות שיש לתושבי שאר המדינות המפותחות (1.9 לאלף איש בישראל לעומת 3.6). חלק גדול מהבעיה בישראל קשור בזה שקיימים פערים משמעותיים בין מרכז לפריפריה.
    עורו קוראת למפלגת יש עתיד ליישם את שהבטיחה במצע הבחירות שלה! מערכת בריאות חזקה, נגישה ושוויונית חייבת להימצא בראש סדר היום של כל מפלגה וכל ממשלה. 

    מעגל התנופה בנושא מערכת הבריאות באתר עורו
    http://www.uru.org.il/ cycles/ 507c39809cba93020000003d

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      אורחני
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין