0

0 תגובות   יום ראשון, 21/4/13, 12:17

קישור מקור http://on.fb.me/13FArZr

 

''

''

לפני הבחירות האחרונות יצאה מפלגת העבודה בתוכנית מרשימה מלאה בסעיפים מעניינים. 
http://go.ynet.co.il/pic/ calcala/yair312.pdf

השאלה ששאלו את שלי כולם היתה אחת, מאיפה תביאי את הכסף שלי ? וכמה כסף נדרש ? הסכום הכולל של התוכנית הזוי: 138 מיליארד שקל בחמש שנים.
עכשיו חשוב להבין , מתוך תקציב של כ-330 מיליארד שקל, הוויכוחים בכל תקציב חדש הם לכל היותר על סכום של 10 מיליארד שקל בשנה שזזים מכאן לשם. כל השאר התחייבויות ונכון כמו שאתם כבר יודעים, שליש הולך לתשלום חובות וריבית על החובות. בשנת 2012 שולמו 38 מילארד על תשלום ריביות ועמלות על לקיחת ההלוואות הענקיות הללו. ולאן כל הכסף הזה הולך ? רובו אלו חובות פנימיים מיותרים שאפשר להמנע מהם לחלוטין.

למה לחלוטין ? כי מדובר בשיטה עקומה לייצור כסף ממשלתי ואפשר להחליף אותה בשיטה אחרת. כמו זו למשל:
http://mcm.org.il/ ?page_id=107

ואתם יודעים מה מצחיק בכל הסיפור ? הרי מה ההבדל העמוק בין גישת השמאל והימין הכלכלי ? זה אומר ממשלה רחבה אשר דואגת לאזרח וזה מימין טוען שיש לצמצם את הממשלה למינימום האפשרי ולתת לכוחות השוק לעשות את שלהם.
אז הקטע הוא שאם נחליף את השיטה המוניטרית הקיימת נצליח באופן מפתיע לרצות את שני הצדדים, גם התקציב יקטן משמעותית ונוכל להקטין את מס החברות ומס ההכנסה לשכירים וגם נוכל להגדיל את תקציבי הרווחה והתמיכות השונות.
מפתיע לא ?

אתר ראשי http://mcm.org.il/

דרג את התוכן: