איזה סוגי טקסטים (מאמרים, פוסטים ועוד) מנועי החיפוש כמו גוגל אוהבים?

0 תגובות   יום שלישי, 20/5/14, 17:57

אפשר בהחלט להגיד שמי שיודע לכתוב ולמד קופירייטינג או סתם בעל יכולות ניסוח וקריאטיב גבוהים, אז מנועי החיפוש יאהבו לרוב את מה שהוא כותב. אפשר גם להגיד שמי שהגולשים יאהבו את התכנים שלו אז מנועי החיפוש יאהבו את התכנים שלו גם. בואו נסתכל על הדברים מהזווית של תחום המקצוע שלי - זווית הSEO.

 

מה הקשר בין SEO לבין כתיבה איכותית? אין שום קשר

 

''

 

אין שום קשר.... מה?!! אבל!! האלו תירגעו אני אפרט מה הכוונה שלי עוד שנייה, תיעזרו בסבלנות בבקשה. מומחה SEO בעיקרון לא מבין כלל או כלל בכתיבה טובה (חוץ כאשר מדובר בכתיבה על נושאי SEO) ואחד מהחסרונות הבולטים בתחום הSEO הוא החיפוש לאחר כותבים זולים בשביל "מאמרי SEO" שעושים שימוש במילות מפתח (ולא הרבה מעבר) אבל לא ניכנס לעומק הבעיה הזו.

 

מה שאני בא להגיד לכם זה שאם אתם מחפשים טקסטים איכותיים בנושא X אתם חייבים ללכת למומחה בתחום X שיכתוב לכם את הטקסטים האלו או לפחות למצוא קופירייטר (למשל מורן ברמן) שיודע לכתוב על כמעט כל נושא בצורה טובה.

 

רוב מקדמי האתרים לא יודעים לכתוב. צריך להודות בזה. רוב כותבי המאמרים לSEO גם לא יודעים לכתוב. הם מספקים תוכן דל ומשעמם והתקווה היחידה של הטקסטים האלו לקבל איזשהיא נקודת זכות אצל מנועי החיפוש היא אם יפרסמו את המאמר באתר ממש חזק וסמכותי. אבל למה להסתפק ברע במיעוטו? למה באמת... כי זה עניין של כסף...

 

מנועי החיפוש לא ממש אוהבים טקסטים שאומרים לגולשים מה לעשות

 

הדבר הכי פשוט בעולם זה לכתוב מאמר על מוצר X ואז בסוף המאמר לתת "המלצה" (בכאילו) על חברת Y שמוכרת את מוצר, עם קישור לאתר שלהם. אתרי האינטרנט בעולם מפוצצים עד אין סוף בתיאורים משעממים ובלתי נחוצים של דברים יום יומיים אשר אינם נותנים שום ערך אמיתי. הדבר הכי גרוע שיש - אשר מנועי החיפוש מזהים ו"מסננים" על ימין ועל שמאל זה טקסטים שמדברים בצורה משעממת למדי על נושא ספציפי ואז מקשרים לעמוד אחר באותו האתר או לעמוד באתר חיצוני עם קישור כדי "להמליץ" (לקדם בצורה אורגנית) את אותו העמוד.

 

''

 

תחפשו בגוגל את הביוי "מחשב נייד מומלץ" ותמצאו אלפי מאמרים שנכתבו על הנושא. כל אחד מהמאמרים האלה גם נותן "המלצה מיוחד לגולש" בתוך גוף המאמר ומקשר אל אתר אחר שמוכרים בו מחשבים ניידים "מומלצים" ולפעמים גם משתמשים במלל שמנסה לשכנע את הגולש ללחוץ על הקישור כדי להגיע לאתר אחר. המאמר עצמו לרוב חסר ערך אז גם ה"המלצה" חסרת ערך מכיוון שהיא סתם מנסה לגרום לגולש להשתכנע לגלוש אל אתר אחר. מנועי החיפוש לא אוהבים מאמרים שבאים לתת לגולש מידע חסר ערך שגם מנסים להגיד לאותו הגולש ללחוץ על קישור כדי להגיע אל אתר אחר.

 

תתחשבו בגוגל למה הוא מה זה חכם

תכתבו טקסטים שיש בהם ערך לגולש

 

''

 

אם אתם מחליטים לפרסם בבלוג שלכם טקסטים ואתם באמת רוצים להשקיע בתכנים שלכם אז תצטרכו להתחשב בעובדה שמנועי חיפוש נהיו ממש חכמים, זה כבר לא סתם רובוט זה יותר כמו "ה"רובוט הכי חכם שקיים היום בעולם. האלגוריתם של גוגל יודע לסרוק טקסטים ולהבין מהר מאד במה מדובר. מה הכותב של המאמר רוצה כאן?

 

האם הוא מביא לשולחן משהו חדש שעוד לא דיברו עליו לפני כן באינטרנט והאם הוא משתמש במגוון רחב של ביטויים ורעיונות? כדי לחדור את רשת ההגנה של אלגוריתם מנוע החיפוש של גוגל הטקסטים שלכם חייבים להיות מרגשים, סוחפים, חדשניים, דרמטיים, בעלי ערך מוסף ואפילו "סקסיים".

 

בדברים האלו בדיוק השתמשו גאוני המפיקים והבמאים וכתובי הספרים המוצלחים, את אותם הכלים הבסיסיים חובה להכניס בפוסטים שלכם כדי לקבל את מירב תשומת הלב מהגולשים, הקוראים וגם של מנועי החיפוש.

 

אל תשכחו להשתמש בתמונות - זה תמיד הופך את המאמר ליותר "מפולפל"

''

חזור לעמוד ראשי של הבלוג

דרג את התוכן: