רוב השכירים לא חייבים להגיש דוח למס הכנסה, ולכן אינם מודעים לאפשרות שהם זכאים להחזרי מס. מתי כדאי להתאמץ ולהגיש דו"ח למס הכנסה. שאלה: בשנת 2008 פיטרו אותי מהעבודה. האם כדאי לי להגיש דוח למס הכנסה להחזר? איך עושים זאת?
תשובה: רוב השכירים במשק אינם חייבים להגיש דוח למס הכנסה, ולכן אינם מודעים לאפשרות שהם זכאים לקבל החזרי מס בגין הוצאות שונות, שאותן מפחיתים לצורך חישוב ההכנסה החייבת במס - ומכאן יוצא שהמס משולם רק על ההפרש.
לדוגמה: ספרות מקצועית המשמשת לצורכי העבודה, השתלמויות לרענון הידע המקצועי, דמי חבר בתחום העיסוק ואף הוצאות הכרוכות בהגשת הדוח למס הכנסה. אלו רק דוגמאות, אך יש מקרים רבים נוספים שבהם גם לשכירים כדאי להגיש דוח למס הכנסה במטרה לקבל החזר.
.1 עבודה אצל כמה מעסיקים - אם המס הכללי שנוכה גבוה מהמס המתחייב. .2 עבודה שלא בכל שנת המס, ללא עריכת תיאום מס על בסיס שנתי. .3 אם מגיעים זיכויי מס בגין הפקדות נוספות לקופת גמל, תשלומי ביטוח חיים, תרומות למוסד ציבורי והוצאות בגין החזקת קרוב משפחה במוסד. .4 אם יש עבודה חלקית, בנוסף לעבודה העיקרית, שמהשכר ששולם בעדה נוכה מס בשיעור גבוה יותר מהמס השולי של הנישום. .5 עבודה אצל מעסיק אחד תמורת משכורות לא שוות במשך השנה, ללא חישוב מס שנתי מצטבר. .6 בכל עת שקיימת סיבה לקבלת הנחה במס באמצעות נקודת זיכוי לשנה שלמה, והעילה נוצרה רק בחלק ממנה, כגון: זיכוי לתושב ישראל, זיכוי לעולה, זיכוי בעד נסיעה למקום העבודה, זיכוי לאישה העוזרת לבעלה.
לשם הגשת הבקשה להחזר מס, צריך למלא "טופס ,"135 שאותו ניתן להשיג בכל משרד מס הכנסה או באתר האינטרנט של רשות המסים. טופס זה מיועד לעובד שהכנסתו אינה מעסק, ואליו יש לצרף את כל המסמכים הרלוונטיים.
הכנס לאתר ובדוק זכאותך להחזר מס עכשיו!
|
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה