זהירות- שחייה.

1 תגובות   יום שישי , 8/2/08, 23:55

החורף חזר ליורקשייר.

השלג אמנם לא נערם עדיין כמו בארץ אבל רוחות חזקות ומעלה בודדת יש פה כבר כמה ימים.

כל זה כמובן לא קשור בכלל לתוכן של הדף הזה המבקש להתמקד בריצה בתור בריחה ממצב זמני או קבוע של גלות.

 

אתמול הגיעו רק 9 אנשים לאימון של יום חמישי. יום חמישי זה אימון נחמד של 12-15 ק"מ עם הפסקה של דקה כל 2 ק"מ לערך ככה שכולם מתחילים ומסיימים ביחד וגם אפשר לקבוע בעצמך אייזה קצב לרוץ בכל מקטע. זה הרבה פחות מאימון בגבעת החורף של יום שלישי כי אז הגיעו 50+ איש והיה קשה לרוץ על המדרכה הלוך ושוב.

בסה"כ עם לא ירד יותר מדי שלג בסופ שבוע אז אני סוף סוף אחזור לקצב של 60-70 ק"מ לשבוע שזה כבר סביר.

 

כל הקטע הזה של הריצה המשתופת נראה מגוכך לפעמים. במיוחד בערב של טייץ וכפפות כמו אתמול שהרוח כל כך חזקה שהיא מורחת לך לפעמים את החיוך על הפנים ואת הטייץ לכיוונים שלא משאירים המון מקום לדמיון.

 

אז זהו, שעבר שבוע מאז שכתבתי את השורות למעלה, השילוב של רוח קרה מסלולים ארוכים וקצב מתגבר (ונכון, הם לא אמורים לקרות במקביל, הקצב ומהרחק..) גרמו לשריר קטן ומשמעותי להמתח ולהשבית אותי במקצת. אז זהו שמחר חוזרים לרוץ, יש 4 מרוצים ל12 שבועות הבאים והאחרון מבינהם זה המרתון של בלקפול ויש בינתיים כבר 6 חברה מהמועדון שבאים לרוץ שם אז אין לי ממש זמן להיפצע עכשיו. אז אני מבטיח לחשוב מחר בצורה חיובית על כך שהפעם השריר יחלים במהירות שיא ואני ארוץ 10 ק"מ מסביב למאגר מים לאט והכל יהיה בסדר. ואז ביום שלישי אפשר יהיה להתחיל ולרוץ באמת.

 

כחלק מהפיצוי על חוסר היכולת לרוץ במשך שבוע שלם(!!!) החלטתי לנסות ולחזור לשחות (תוך שאני מודע לסכנה שבשחייה בעתות פציעות מריצה- זה עלול להיגמר בטריאתלון הזהירו אותי). מאחר שלא ממש שחיתי בכמה שנים האחרונות (ענייני תנינים ובילהרציה) התחלתי בקטן והלכתי לבריכה העירונית/ שכונתית שלנו בסקוט הול, שלולית דהוייה משנות ה70. כל העשירים של צפון לידס הולכים לאחד משני רשתות חדרי הכושר היוקרתיות עם הברכות הממורקות שלהן. בבריכה העירונית העסק קצת פחות נוצץ אבל בתור התחלה זה לא כל כך נורא, במייוחד שיש לא מעט שחיינים ממוצא סיקי באזור וזה אתגר לא קטן לשחות עם אייזה מטר שיער אסוף לך על הראש.

 

 

המרק היפאני לא היה כל כך מוצלח, אני לא טוב בלבשל ממתכונים, אבל מחר לפני הריצה אני אעבור אצל הקצב לקנות בשר טחון מחלקי פרה שאני גם מסוגל לזהות ובערב יש בתפריט המבורגר 300גר' ללא שומן עם רוטב יין ובצל בפלטה הכבדה שקניתי לפני אייזה חודש באיקיאה.

 

 

דרג את התוכן: