כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    מעמד האישה

    ארכיון

    תגובות (5)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    RSS
      20/12/14 19:00:
    תודה לך ציונה היקרה על הפוסט הנפלא. חג אורים שמח לך וליקיריך.
      20/12/14 08:54:
    תודה על הבאת פרשה זו. פרשת יוסף ואחיו היא פרשה מעניינת ומחנכת. אם מלמדים אותה כיאות בבתי הספר היא יכולה להועיל בתחומי התייחסות שונים.
      20/12/14 07:41:

    תודה ציונה יקירתי ♥

    שהבאת לנו מפרשת השבוע

    ממש סיפור מהחיים - (יחסי אחים )


    ואצלנו במציאות " מקץ" - 

    מקץ ימים רבים של הפסקת אש נורו לישראל רקטות

    והנס היחידי שלא היו ניפגעים


    * חיבוקים אוהבים ושבת טובה ושקטה וחג שמח

      19/12/14 15:21:
    מדהים לקרוא את השתלשלות האירועים בחיי יוסף במצרים, ולראות כי אין "מקרה" בעולם כפי שמלמדים חכמינו. כך דווקא התגלגלותו הכאובה של יוסף למצרים ולכלא, הביאה לכך שנפגש עם שרי פרעה ופתר חלומותיהם וכך מאוחר יותר הגיע לפתור את חלום פרעה ועלה לגדולה. אותו הכלא שהביא להגעתו לשלטון במצרים, למעשה הציל מאוחר יותר את אחיו מרעב, כאשר בהיותו שליט במצרים סיפק להם את כל צרכיהם. שנזכה להמשיך ולראות ניסים ונפלאות, ונרבה להאיר אחד לשני גם כשנדמה שאנו בחשיכה מוחלטת.
      19/12/14 13:45:
    תודה ציונה..שבת שלום והמשך חג שמח..

    פרשת השבוע היא פרשת "מקץ"

    5 תגובות   יום שישי , 19/12/14, 13:42

    פרשת השבוע היא פרשת "מקץ" שהיא גם מלווה את חג החנוכה.

    ונפתח בסיפור המשלב בין חג האורים לבין הפרשה:

     

    בחג החנוכה אנחנו שרים "כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן". כך גם בפרשת השבוע, המקרא מספר לנו על שורת מאורעות אכזריים כמו "מכירת יוסף" ותוצאתה: "החטא ועונשו": יש חטא ויש עונש , וניתן לסלוח על חטא, ולהביא לאחדות המשפחה, ואחדות היא הכוח.

     

    שיטת המשפט הישראלי בנויה על חטא ועונשו, אך גם על סליחה למי שחטא לאחר שריצה את עונשו.

    בתחילה מואשמים האחים באשמת ריגול:"וַיִּזְכֹּר יוֹסֵף--אֵת הַחֲלֹמוֹת, אֲשֶׁר חָלַם לָהֶם; וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם מְרַגְּלִים אַתֶּם, לִרְאוֹת אֶת-עֶרְוַת הָאָרֶץ בָּאתֶם."

     

    האחים מדגישים כי הם 12 אחים כולל יוסף: "יג וַיֹּאמְרוּ, שְׁנֵים עָשָׂר עֲבָדֶיךָ אַחִים אֲנַחְנוּ בְּנֵי אִישׁ-אֶחָד--בְּאֶרֶץ כְּנָעַן; וְהִנֵּה הַקָּטֹן אֶת-אָבִינוּ הַיּוֹם, וְהָאֶחָד אֵינֶנּוּ." כלומר מודים הם בחטא.

     

    לאחר אישום בעבירה של ריגול, הוא מאשים אותם בעבירה של גניבה, ללמד אותם סבל כחלק מהעונש על מכירתו לישמעאלים. ואם לא די בכך, המקרא מציינת שגם הם, האחים, שקרעו את כתונת הפסים מעל יוסף והביאו בפני יעקב אבינו, קרעו את בגדיהם שלהם: "וַיִּקְרְעוּ, שִׂמְלֹתָם". יוסף מעניש אותם.

     

    ועתה הסליחה: יוסף ראה שהתגשמו חלומותיו למלוכה פיתח חלום חדש חלום של הורדת השנאה ושל אהבה אמתית בין האחים, יוסף ידע שאחיו אמנם נפלו במכירתו אבל היה בטוח שבפנימיותם יש רצון חזק לאהבת אחים אמתית ולאחדות ולצורך זה הוא מוביל אותם לנקודה שהם יוכלו להוכיח שגם הם הבינו את המסר של האחווה והם מוכנים למסור את נפשם בשביל אח שלהם. והנה יהודה אומר:" וְעַתָּה, יֵשֶׁב-נָא עַבְדְּךָ תַּחַת הַנַּעַר--עֶבֶד, לַאדֹנִי; וְהַנַּעַר, יַעַל עִם-אֶחָיו. לד כִּי-אֵיךְ אֶעֱלֶה אֶל-אָבִי, וְהַנַּעַר אֵינֶנּוּ אִתִּי: פֶּן אֶרְאֶה בָרָע, אֲשֶׁר יִמְצָא אֶת-אָבִי."

     

    המאבק על בנימין שאצלו נמצא הגביע מלמד כי האחים היו מוכנים למסור את נפשם עבור בנימין. ללמד כי הם הבינו את חטאם בעבר ושינו מדרכם.

     

    בפרשה זו, יוסף סלח לאחיו אך רצה ללמדם לקח. ללמדנו חשיבות המשפחה כאז גם היום.

     

    ''

     

     וַיָּבֹאוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, לִשְׁבֹּר בְּתוֹךְ הַבָּאִים:  כִּי-הָיָה הָרָעָב, בְּאֶרֶץ כְּנָעַן.  ו וְיוֹסֵף, הוּא הַשַּׁלִּיט עַל-הָאָרֶץ–הוּא הַמַּשְׁבִּיר, לְכָל-עַם הָאָרֶץ; וַיָּבֹאוּ אֲחֵי יוֹסֵף, וַיִּשְׁתַּחֲווּ-לוֹ אַפַּיִם אָרְצָה.  ז וַיַּרְא יוֹסֵף אֶת-אֶחָיו, וַיַּכִּרֵם; וַיִּתְנַכֵּר אֲלֵיהֶם וַיְדַבֵּר אִתָּם קָשׁוֹת, וַיֹּאמֶר אֲלֵוהֶים מֵאַיִן בָּאתֶם, וַיֹּאמְרוּ, מֵאֶרֶץ כְּנַעַן לִשְׁבָּר-אֹכֶל.  ח וַיַּכֵּר יוֹסֵף, אֶת-אֶחָיו; וְהֵם, לֹא הִכִּרֻהוּ.  ט וַיִּזְכֹּר יוֹסֵף–אֵת הַחֲלֹמוֹת, אֲשֶׁר חָלַם לָהֶם; וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם מְרַגְּלִים אַתֶּם, לִרְאוֹת אֶת-עֶרְוַת הָאָרֶץ בָּאתֶם, בראשית פרק מ"ב.

     

    לט וַיֹּאמֶר פַּרְעֹה אֶל-יוֹסֵף, אַחֲרֵי הוֹדִיעַ אֱלֹהִים אוֹתְךָ אֶת-כָּל-זֹאת, אֵין-נָבוֹן וְחָכָם, כָּמוֹךָ.  מ אַתָּה תִּהְיֶה עַל-בֵּיתִי, וְעַל-פִּיךָ יִשַּׁק כָּל-עַמִּי; רַק הַכִּסֵּא, אֶגְדַּל מִמֶּךָּ.  מא וַיֹּאמֶר פַּרְעֹה, אֶל-יוֹסֵף:  רְאֵה נָתַתִּי אֹתְךָ, עַל כָּל-אֶרֶץ מִצְרָיִם.  מב וַיָּסַר פַּרְעֹה אֶת-טַבַּעְתּוֹ מֵעַל יָדוֹ, וַיִּתֵּן אֹתָהּ עַל-יַד יוֹסֵף; וַיַּלְבֵּשׁ אֹתוֹ בִּגְדֵי-שֵׁשׁ, וַיָּשֶׂם רְבִד הַזָּהָב עַל-צַוָּארוֹ.  מג וַיַּרְכֵּב אֹתוֹ, בְּמִרְכֶּבֶת הַמִּשְׁנֶה אֲשֶׁר-לוֹ, וַיִּקְרְאוּ לְפָנָיו, אַבְרֵךְ; וְנָתוֹן אֹתוֹ, עַל כָּל-אֶרֶץ מִצְרָיִם , בראשית פרק מ"א.

     

     

    ''

     

    בתמונה - התגלו שרידים מתקופות רבות, מימי הבית הראשון ועד העת החדשה. בין השרידים הרבים התגלה גם מטבע של השליט החשמונאי אלכסנדר ינאי. 

     

    ינאי נאסר ע"י אחיו אריסטובלוס, אבל המלכה שלומית אלכסנדרה  שחררה אותו, ולאחר מות אחיו נשאה לאישה, ינאי לקח לעצמו גם את תפקיד הכהן הגדול. נלחם עם אנשי עיר תלמי, ולולא עזרתה של קליאופטרה היה מאבד את ממלכתו. היה מבית  חשמונאי, צדוקי ושונא פרושים. אשתו הייתה אחותו של שמעון בן שטח נשיא הסנהדרין, והייתה גורם ממתן ביחסו לפרושים. מלחמתו האחרונה הייתה עם אריטאס מלך ערב. לפני מותו העביר את השלטון לאשתו.

     

     חג חנוכה שמח


    ושבת עטופה באור זיו השכינה



    דרג את התוכן:

      פרופיל

      cleopatra9
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין