כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    "ידע הוא כח"; משפט אזרחי-מסחרי על מכלול תחומיו

    "כפר גלובלי" - פתיחת שוק התקשורת לתחרות: עבר, הווה ועתיד

    0 תגובות   יום שני, 27/4/15, 22:41

    חברים יקרים,

    שיחה שניהלתי הערב עם לקוח חדש, הזכירה לי (שוב!), שאנו חיים ב״כפר גולבלי״, בין היתר, בזכות פתיחתו של שוק התקשורת לתחרות, מהלך לו הייתי שותפה. הוא הגיע למשרדי לפגישת יעוץ בתיק אישות, נראינו מוכרים זה לזו, לא לקח זמן רב והוברר לנו שההיכרות מובילה אותנו שנים רבות לאחור. עוד מימיי כעורכת דין צעירה בתחום התקשורת, והוא בתפקיד בכיר בחברת הפקות ידועה. שיחה, שהזכירה לי נשכחות, אך בד בבד גרמה לי לתהות על אירועי היום בתחום התקשורת. כאשר ילד מגיח לעולם, אין לדעת מה צופן לו העתיד הקרוב והרחוק; ובהשאלה, כל ערוץ טלוויזיה שהייתי שותפה להקמתו במסגרת עבודתי הוא עבורי תינוק רך ביומו שבגר ונחל הצלחה (דוגמת ערוצי הספורט, ערוצי הילדים, ערוצי הסרטים ועוד) או נחל כשלון. היום התבשרנו כי ערוץ 24 מצוי בקשיים כלכליים ועומד בפני סגירה. באותו היום התבשרנו שגם ערוץ 10 מצוי בקשיים (ואין זה חדש) ואם לא יקבל רשיון קבוע (להבדיל מזכיון), יחדל מלהתקיים, אלא אם כן המדינה תזרים לו כספים פעם נוספת.

    לפני כעשור ומחצה שימשתי כראש מחלקת תקשורת והגבלים עסקיים במשרד בו הייתי שותפה. במסגרת עבודתי ייצגתי גופי שידור, גופי הפקה, שחקנים, אומנים, גורמים מחו״ל שביקשו להכנס לתחום השידורים בארץ ועוד ועוד. המחלקה עליה הייתי אמונה היתה אחראית, בין היתר, להקמה של שורה ארוכה של ערוצי טלוויזיה. לימים, במכרז שנערך ע״י המועצה לשידורי כבלים ולווין להפעלת ערוץ 24 ייצגתי את אחת הקבוצות המתמודדות, שאף זכתה בו. כך נולד לי ״תינוק״ נוסף, שטיפחתי וליוויתי, והוא בגר ואף הצליח, אך עתה אני שומעת כי נכשל, וזה לא קל. מהעבר השני, שומעת אני קולות של הצלחה מצד ערוצים רבים אחרים שטיפחתי, ומצד אלו שנטלו חלק בהם כאומנים והפכו לימים אף לחברי כנסת, שרי ממשלה ועוד.

    אכן, כילדים אשר אין לדעת לאן מועדות פניהם בעתיד, לעבר כשלון או לעבר הצלחה. אף אם הענקת להם את הכלים הטובים ביותר.

    בכלים הטובים ביותר – משלב ההקמה: פתיחת חברה, קבלת רשיונות, הסכמי עבודה, הסכמי נותני שירותים ועוד, ובמהלך פעילותו של הערוץ – הסכמי הפקה, הסכמי רכש של תכנים מהארץ ומחו״ל, דווחים למועצת הכבלים והלוויין, טיפול בהפרות כללים, ואף מעורבות בתיקוני חקיקה בתחום התקשורת. כמובן, שהשיחה, מעבר לזכרונות, היתה נגועה גם בפן רציני יותר, שעיקרו בכך שבל נשכח שלתקשורת חלק מרכזי בקביעת סדר היום הציבורי במדינה דמוקרטית. ולפיכך, בלתי נמנע מלבקר את אלו שאמונים על גופי השידור השונים, אשר ממניעים אנטרסנטים (דוגמת שימור תלותו של ערוץ 10 בתמיכת הממשלה), אינם פועלים לחיזוקם ו/או לשיחרורם מתלות, תוך שימור הריכוזיות, ופגיעה בחופש הביטוי ובדמוקרטיה.

    פירוט לגבי שלבים הכרחיים בהקמת חברה/עסק תמצאו באתר משרדנו:

    http://www.mirita-law.co.il/?page_id=25

    בנושא תקשורת:

    http://www.mirita-law.co.il/?page_id=27

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל