כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    מעמד האישה

    ארכיון

    תגובות (8)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    RSS
      11/10/15 09:17:
    שנזכה שתהיה שנה טובה מראשיתה ועד סופה . שנצליח לשמור המצוות שצוונו בורא עולם ויעלה רצון מלפניו שנהיה ראוים לרשת את הארץ בזכות ולא חלילה ביסורים ,
      10/10/15 23:03:
    תודה לך ציונה היקרה על הפוסט המציין את ראשית דרכנו בהיסטוריה.
      10/10/15 13:52:
    שבת שלום ומבורכת..
      9/10/15 15:50:
    שני סיפורי בריאה פותחים את ספר בראשית: אחד בפרק א' והשני בפרקים ב'- ג'. הסיפור הראשון נותן דעתו לתבניתו ולתכליתו של העולם הפיסיקלי, הטבע הנראה לעין. הבריאה מוצגת בסדר עולה, מן הכללי אל הפרטי, מן האור והשמים אל הצומח והחי, ושיאה -- האדם. התבנית שבתוכה נוצקה הבריאה היא יחידת הזמן המקודשת -- השבוע . 'שבע יחידות של יום -- התחלפות אור וחושך, שישה ימי מעשה, ושיאם -- השבת. הסיפור השני עניינו באדם: הווייתו, תכליתו, קיומו בשני מינים, היותו בר דעת, המוות המצפה לו וסבל חייו. בריאת האדם היתה ביום השישי לאחר שכל העולם נוכן לכבודו. האדם הוא נזר הבריאה ונוצר בצלם אלוקים. לכן צריך לשמור על כל הבריאה כולה ולהתנהג בחסד ורחמים כלפי כל הברואים.
      9/10/15 15:16:

    כך הגלגל מסתובב וחוזר לו...

    שבת שלומות.חיוך

      9/10/15 15:11:

    ציונה יקרה לי נשיקה

    תודה שהבאת לנו מפרשת השבוע והתמונות מקסימות

    * כוכב אהבה ממני וחיבוקים אוהבים

    שבת טובה  שקטה ומבורכת

      9/10/15 12:43:
    קבלו את השבת בשמחה כי היא מקור הברכה כִּי אֶשְׁמְרָה שַׁבָּת אֵל יִשְׁמְרֵנִי אוֹת הִיא לְעוֹלְמֵי עַד בֵּינוֹ וּבֵינִי אָסוּר מְצֹא חֵפֶץ לַעֲשׂוֹת דְּרָכִים גַּם מִלְּדַבֵּר בּוֹ דִּבְרֵי צְרָכִים דִּבְרֵי סְחוֹרָה אוֹ דִבְרֵי מְלָכִים אֶהְגֶּה בְּתוֹרַת אֵל וּתְחַכְּמֵנִי בּוֹ אֶמְצְאָה תָמִיד נוֹחַ לְנַפְשִׁי הִנֵּה לְדוֹר רִאשׁוֹן נָתַן קְדוֹשִׁי מוֹפֵת בְּתֵת לֶחֶם מִשְׁנֶה בַּשִּׁשִּׁי כָּכָה בְּכָל שִׁשִּׁי יַכְפִּיל מְזוֹנִי רָשַׁם בְּדַת הַיּוֹם (הָאֵל) חֹק אֶל סְגָנָיו בּוֹ לַעֲרֹךְ לֶחֶם פָּנִים לְפָנָיו עַל כֵּן לְהִתְעַנּוֹת בּוֹ עַל פִּי נְבוֹנָיו אָסוּר לְבַד מִיּוֹם כִּפּוּר עֲוֹנִי הַיּוֹם מְכֻבָּד הוּא יוֹם תַּעֲנוּגִים לֶחֶם וְיַיִן טוֹב בָּשָׂר וְדָגִים הַשְּׂמֵחִים בּוֹ הֵם שִׂמְחָה מַשִּׂיגִים כִּי יוֹם שְׂמָחוֹת הוּא וּתְשַׂמְּחֵנִי מֵחֵל מְלָאכָה בּוֹ סוֹפוֹ לְהַכְרִית עַל כֵּן אֲכַבֵּס בּוֹ לִבִּי בְּבוֹרִית אֶתְפַּלְּלָה אֶל אֵל עַרְבִית וְשַׁחֲרִית מוּסָף וְגַם מִנְחָה הוּא יַעֲנֵנִי.

    תודות להבאה, ולמדנו מהיכן אנו שואבים את זכותנו לארצנו.

    פרשת "בראשית"

    9 תגובות   יום שישי , 9/10/15, 08:57

    השבת מתחילים לקרוא בתורה בחומש הראשון -- חומש בראשית, פרשת בראשית.

     
    "בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ". רש"י אומר: פתח בבראשית משום "כוח מעשיו הגיד לעמו", שאם יאמרו אומות העולם לישראל ליסטים אתם שכבשתם ארצות שבעה גויים, הם אומרים להם כל הארץ של הקדוש ברוך הוא, הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו. ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו. ועוד, לא בא המקרא להורות סדר הבריאה לומר שאלו קדמו, שאם בא להורות כך היה היה לו לכתוב "בראשונה ברא את השמים"... על כורחך לא לימד המקרא בסדר המוקדמים והמאוחרים כלום.


    פרשת "בראשית" מתארת תקופת זמו של למעלה מאלף שנה.


    הפרשה פותחת בתיאור בריאת העולם ובריאת האדם, שנבראו בעשרה מאמרות.


    בששת הימים הראשונים נבראו השמים, היבשה והים, ונטור ונחושך, השמש ונירח ועולם הצומח והחי. ביום השישי נברא האדם, וביום השביעי שבת וינפש, ונקבע יום מיוחד -- יום השבת.


    בהמשך מסופר על בריאת האישה מצלע האדם, להיות לו כעזר.


    בהמשך מספרת הפרשה את סיפור הבאת האדם לגן עדן, חטא אכילת פרי עץ הדעת, וגירוש אדם וחוה מגן העדן
    חז"ל מספרים כי לאדם הראשון נותרו שלוש שעות בלבד עד כניסת השבת -- ואז כבר היה מותר לו לאכול מעץ הדעת.
    ואז גורשו ואיבדו את חיי הנצח.



     

    ''

     

    בתמונה   --   אדם בצלם אלוהים

     

     

     

    ''

     

     

    שבת מבורכת

    דרג את התוכן:

      פרופיל

      cleopatra9
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין