מטופלים רבים בוחרים בטיפול חלופי ופחות נוח, מכיוון ש"שמעו" שהטיפול באמצעות השתלות שיניים מלווה בכאבים ובסבל רב. ברצוני לעדכן שאלו לרוב שמועות חסרות בסיס,ודבר זה כלל אינו נכון.
מטופלים רבים חשים לאחר התקנת שתלים דנטליים רגישות מועטה בלבד באזור ההשתלה, ייתכן במקרים מסוימים שמטופלים מדווחים על העדר כאבים בזמן הטיפול הכירורגי, שבמהלכו מתקינים את השתלים , אין כלל כאבים הודות להרדמה המקומית . בדרך כלל נדרשות לשם השתלות שיניים "זריקת הרדמה" אחת או שתיים, לעתים מטופלים יותר חוששים מהכאב ולכן מבקשים זריקה נוספת אין כל סיבה לחשוב מהשתלות שיניים . כיום ישנם שיטות טיפול מתקדמות המאפשרות פתרון מושלם למטופלים רבים .
תהליך ההשתלה והשיקום
תהליך ההשתלה, ואחריו השיקום, שלב ראשון הוא החדרת השתל לעצם הלסת: השלב השני הוא הברגת המבנה לתוך השתל, השלב השלישי התקנת השחזור- שן אחת או יותר - על גבי המבנה .
לאחר החדרת השתל לעצם קיימת תקופה בה המטופל צריך להיות בהמתנה של כשלושה חודשים כשמדובר בלסת התחתונה . הריפוי הוא מאיר יותר. בלסת העליונה המטופל נדבר להמתין אפילו עד חצי שנה . לאחר סיום ההמתנה המטופל נדרש לעבור פעולה כירורגית קצרה. על מנת לגלות את השתל ולחבר עליו את המבנה של השן.
|
אין רשומות לתצוגה
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה