כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    מעמד האישה

    ארכיון

    תגובות (2)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    RSS
      12/2/16 12:59:
    תןדה ושבת שלום...
      12/2/16 06:03:

    שבת טובה.

    פרשת השבוע "תרומה"

    2 תגובות   יום חמישי, 11/2/16, 16:25

    פרשת תרומה
    =========

     

    משה מצטווה לבנות את המשכן 'עצי שיטים עומדים', וגם המידות הנמסרות לו עבור קרשי המשכן מתאימות לעצי השיטה. כאשר יבנה דוד את ביתו, ושלמה את המקדש – יעשו הם שימוש בארזי לבנון.

     

    מה בין שיטה לארז?
    השיטה היא עץ מקומי, ובני ישראל יכולים למצוא ממנה בנדודיהם. השיטה גם מוגבלת במידותיה ומתאימה לבניין ארעי, כמו המשכן הנודד עם בני ישראל במסעיהם. גם הבתים הנבנים בארץ בשנות ההתנחלות והמלוכה מתאימים במידותיהם לשיטה, שמקורותיה נבנים הגגות.

     

    ארז הלבנון מגיע – כשמו – מהרי הלבנון, וגבהו – כגובה ארזים... עד ארבעים מטרים! אך כדי לבנות בארז יש צורך ביכולת ארגון ובקשרים בינלאומיים שיאפשרו לכרות ארזים בלבנון, להשיט אותם ליפו – ולהעלות אותם מיפו לירושלים – דהיינו, בממלכה.

     

    המעבר לבניה בארז, בארמון המלך ובמקדש, מסמל אולי יותר מכל את המעבר משלב הנדודים הארעי, לישיבת קבע והקמת ממלכה.

     

     

    שבת מבורכת

     


    דרג את התוכן:

      פרופיל

      cleopatra9
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין