
הסכסוך הישראלי - פלסטיני הגיע לגיל זקנה, אבל נשאר ללא כל חכמה. סתם אהבל, כפי שהתחיל לפני יותר ממאה ועשר שנים או קצת יותר. תלוי את מי שואלים. שני הצדדים מבינים שהשלום ביניהם הוא בלתי אפשרי בהידברות. השנאה עיוורה את עיני שני הצדדים כפי שנהוג בין אויבים מאז ומתמיד. הם גם מבינים, או יותר נכון יודעים בביטחון מלא, שהקהילה הבינלאומית - שהסכסוך הזה כבר הפך עבורם למטרד בלתי נסבל - במוקדם או מאוחר תכפה עליהם בכוח פתרון כפוי. פתרון שיהיה רע, רע מאד לשני הצדדים גם יחד. שניהם יצטערו, אללי מאוחר מדי, על כך שבטמטומם לא הצליחו למצוא פתרון בהידברות ביניהם. פתרון שלשניהם יהיה עדיף פי אלף מהפתרון הכפוי שתטיל עליהם הקהילה הבינלאומית, שאין לה יותר סבלנות עבורם. כי צצו לה כבר בעיות אחרות שמסכנות אותה מאד.
נראה (לפחות לי) ששני הצדדים השולטים באוכלוסיות שלהן הגיעו - בפעם המי יכול לספור כמה - למסקנה אווילית, שאולי הפעם יוכלו בספינים (די עלובים) למנוע את התהוותו של פתרון כפוי על שני הצדדים.
הספין של הפלסטינים, חסרי היצירתיות, הוא וותיק, מטומטם, ולא משתנה: "מסגד אל אקצה הקדוש הוא בסכנה". זה מספיק עבור כמה בני נעורים שלהם לצאת ולדקור ברחובות ישראלים. הבוקר נרצחה ילדה בת 13 במיטתה כאשר ישנה, על ידי רוצח פלסטיני מטומטם, נער בעצמו. והמטומטמים בצד שלנו, שלא סובל ממחסור בהם, מיהרו להדביק את האשמה על הרצח על חנין זועבי, בגלל המעשה ההיסטרי שלה אתמול בכנסת, כאשר כינתה את חיילי צה"ל רוצחים. חנין זועבי היא פרובוקטורית שמזיקה לפלסטינים, אבל גם לנו כאשר היא מגרה את בלוטות הטמטום של הפשיסטים שלנו בכנסת, שאתמול הצטרפו אליהם גם חברי כנסת שפויים בדרך כלל כמו מיקי לוי ועליזה לביא.
ואילו בצד שלנו - הצד הישראלי לסכסוך - הספינים הם יצירתיים כי הם פרות המצאותיו של המומחה שלנו להמצאת ספינים, בנימין נתניהו, שמטרתו היחידה לשימוש בהם היא הנצחת שלטונו. נהנתן חסר מצפון ובושה, שאין אנחנו מצליחים להוריד מעל גבנו כבר עשור.
שני ספינים במקביל המציא לאחרונה השקרן והנוכל הלאומי שלנו בנימין נתניהו. מטרתם היא להבטיח שוב ושוב את את הקואליציה הרופפת שלו שמנפילתה הוא חושש אפילו יותר משהו חושש בביתו ממיס פיגי, אשתו הבלתי צפויה. האחד הוא ההעלאה מנבכי השכחה של הפצע הפעור בחברה שלנו עוד מימי ראשית המדינה - "היעלמות ילדי תימן". השני הוא ההסכם עם ארדואן הטורקי - התאום הפוליטי הזהה של ביבי. מטרתו האמתית והמוסווית היטב של ביבי היא הנחת הצינור עבור הגז של תשובה בטורקיה, שתוביל אותו מן תחתית הים התיכון אל אירופה. ואילו מצד ארדואן "הסכם הפיוס עם ישראל" נועד להראות למצביעיו הדתיים הפנטים, שהוא "גבר - גבר" אשר השפיל את הישראלים וכפה עליהם תשלום של 21 מיליוני דולרים להרוגים הטורקים על אניית "המרמרה". כך הוא מצפה להשכיח מהם את הפיגועים הכואבים לטורקיה שעושים אויביו של ארדואן - הפ.ק.ק. של הכורדים, וכעת גם דאע"ש.
ההורים של חללי צה"ל הדר גולדין ושאול אורון, המפגינים מול בית ראש הממשלה בירושלים, ימחקו במהרה את מה שביבי ציפה לקבל משני הספינים. כי הם יגלו להמונים בישראל עד כמה ביבי משקר, כשהוא אומר בתקשורת שבראש דאגותיו הם גופותיהם של חללי צה"ל בעזה והשבויים החיים שם. בסופו של דבר הציבור יבין שבראש דאגותיו של ביבי היא ראשות הממשלה, שכבר עשר שנים היא בידיו - ללא כל תועלת לעם בישראל. |
alxm
בתגובה על הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא. (ויקרא יט', יז')
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה