0

1 תגובות   יום שלישי, 11/10/16, 13:13

          

יופי, עוד יום כיפורים לפנינו. אין חדש תחת השמש – מה שהיה הוא שיהיה.

מבין כל הצמים, חובשי הכיפות ושאר אביזרים/פריטי לבוש, החילוניים שהחג הזה מדבר אליהם, אלה שמתפללים שעות ארוכות בבית הכנסת, אלה ששוחטים תרנגולות חפות מפשע כחלק ממנהג הכפרות הפרימיטיבי האכזרי, מבין כל אלה, רבים יחזרו לשקר, לרמות, לגנוב, לעשוק, להשמיץ, לאנוס, להתעלל, לרצוח, לנאוף ולבצע חטאים רבים אחרים בשנה הבאה עלינו לרעה.


הם נהגו כך גם בשנים קודמות, וינהגו כך גם בעתיד. הכל צביעות. איש מבינייהם לא ישנה דרכו. הצום, העמדת פני צדיק והמשחק הזה של בקשת מחילה, מתוך אמונה שיש אלוהים בשמים הפוקח עיין עליהם ועל מעשיהם, לא משנה אותם כבני אדם, ולא את מעשיהם.


אלה שהינם אנשים טובים וראויים, בעלי מוסר, ערכים טובים ומצפון, אינם זקוקים ליום הזה. הם טובים בגלל שהם כאלה, לא בגלל שהם דתיים או מסורתיים. אני מאד מכבד אנשים כאלה. הם נקודות האור בעולם החשוך בו אנו חיים.


    יום הכיפורים עצמו מביא רבים לבצע חטאים שונים.


מנהג הכפרות האכזרי, הפרימיטיבי, שמקורו בטמטום המוח של אנשים חשוכים חסרי שכל ומצפון, הוא החטא הראשון והגדול לשנה הבאה. הרי כתוב "לא תרצח" ומצוות צער בעלי חיים מודגשת בהלכה, אבל כשהפאנטיות והפרימיטיביות הדתית שולטים באנשים הקטנים האלה, רוח ההלכה מתאדה. רצח והתעללות בבעל חיים תמים הינם עבירה חמורה שאין עליה מחילה. האמונה שרצח אכזרי של בעל חיים ימחק עוונות ופשעים, הינה סוג של הפרעה נפשית ודלות מוח ולב.  זאת ההזדמנות לאחל לכל רוצחי התרנגולות, שתהיה להם שנה גרועה שבסופה מוות איטי בייסורים קשים.


חטא נוסף הוא השקר והצביעות. רבים מאלה שמקיימים את מצוות החג הזה יודעים שזה הכל קשקוש. הם לא ישתנו, הם ימשיכו במעשיהם הרעים, ולכן הם נוהגים בחטא הצביעות והשקר.  זכור לי מקרה מתקופת שירותי בצבא, על איש מילואים מאד דתי, שצם ביום הכיפורים, התפלל בבית הכנסת והטיף לנו, החילוניים, דברי מוסר ודברי שבח לתורה וליהדות. באותו יום הכיפורים הוא הירצה לנו דברי תורה ועל רוח ההלכה. משתם יום הכיפורים התקשר בטלפון וניהל שיחת טלפון ארוכה עם זוגתו. בהמשך התברר שזאת הייתה המאהבת שלו, ולא אשתו. לאשתו ולילדיו הוא לא טרח להתקשר. המאהבת שלו, אשה נשואה מבני ברק, שבעלה היה מורה בישיבה חרדית, והוא, היו סמל הצביעות, צביעות שקיימת אצל רבים מבין המתיימרים להיות דתיים שומרי מצוות.


צום יום הכיפורים הוא צום לא בריא. החלק המסוכן והמזיק שבו הוא הפסקת השתיה. לרבים הצום הזה מזיק. לרבים, כמו אנשים שצורכים תרופות או הסובלים מבעיות רפואיות שונות, אסור לצום. אבל להשקפתם, ביום המיוחד והנורא הזה, כללי הזהירות לשמירה על הבריאות אינם רלוונטיים. המנהג הדתי לפני הכל. וכך רבים צמים תוך סיכון עצמי, וגם חוות דעת של רופאם אינה מתקבלת. וזה חטא, כי רוח ההלכה היא שהחיים והבריאות לפני הכל. עובדה היא שפיקוח נפש דוחה אפילו את השבת. אבל השפיות וההיגיון נעלמים כאשר הפאנטיות הדתית גוברת על הכל אצל אנשים מסויימים.


חטא הכפיה הוא נחלתם של חלק מהפנאטים הטיפשים. הם יזרקו אבנים וחפצים אחרים על כל רכב שינוע בכביש, ולשיטתם מחלל את כבוד היום הקדוש. לא פעם הותקפו בדרך זאת גם ריכבי הצלה, כמו אמבולנסים, ניידות משטרה וכד'. זהו חטא גדול המסכן חיי אדם ומונע הצלת אחרים. זבלים אנושיים אלה הם הם החוטאים הגדולים ביותר, ומעשיהם המסוכנים הם בניגוד לחוקים הבסיסיים של התורה. דווקא אלה שנקראים להציל חיים ביום הזה מקיימים מצווה גדולה, וזאת זכות להתחיל כך את השנה החדשה באמצעות הצלת חיים.


אין לי כל בעיה עם אנשים מאמינים שרוצים לנהוג בחג כמקובל. זאת זכותם לחיות ולנהוג ע"פ אמונתם. אני שונא את הצבועים והרעים שביניהם, כדוגמת אלה שתיארתי בשורות הקודמות. הלוואי ויום הכיפורים היה גורם לכל החארות שבינינו לעשות חשבון נפש אמיתי ולהיות בני אדם טובים ומוסריים. אבל זה לא קורה. ואין זה משנה אם הם אנשים רגילים מהיישוב, רבנים, פוליטיקאים, שרים ועוד, כל שנכתב רלוונטי לכולם. 

 

דרג את התוכן: