השבועות האחרונים של מאי הם הכי מתעתעים עבור תושבי וונקובר, כאילו מזג האוויר ממש משתעשע בנו. מצד אחד, יש ימים שמרגישים כבר כמו קיץ, מצד שני, מגיעים ימים שבהם ארובות השמיים נפתחות וגשמי אביב כבדים וצפופים שוטפיחם את העיר, כאילו כדי להזכיר לנו שאנחנו חיים בצפון מערב הפסיפי. עבור תושבי עמק האוקנגן אלו ימים של כוננות עליונה. בעיירה קלונה, עסוקים בימים אלו במילוי שקי חול ובניית מחסומים, כי השיטפון העונה אמור להיות חזק מהרגיל. השלגים שמפשירים בהרים הופכים לנהר שוצף של מים שמציף עיירות שלמות, כפי שקרה בשבוע שעבר בקוויבק. ישראלים שחיים כאן רק שנתיים או שלוש ועדיין לא התרגלו לגמרי לשינויים הקיצוניים של עונות המעבר, מרבים לקטר בכל פעם שמבול חדש נוחת עלינו ושוטף את הרחובות, רק תזכרו שזה יכול להיות הרבה יותר גרוע. תראו את התמונות מקלונה, ותבינו מדוע קנדה נאלצת להוציא מדי שנה עשרות מיליוני דולרים על נזקי ההצפות. כמו בתחומים אחרים בחיים, ההצפות הן בלתי צפויות והתושבים "מקווים לטוב אבל מתכוננים לגרוע ביותר". בנתיים למעלה מ 400 משפחות בעיירה נמצאות בכוננות פינוי מיידי, אבל ביומיים האחרונים הורדה רמת הכוננות מחמש לארבע. תעתועי אביב, כאלו, גם כשאין מלחמות וטרור, עדיין יש סיבות לדאגה.
** כאב ראש אחר שמטריד את התושבים כאן הגיע מתוצאות הבחירות המקומיות שהסתיימו בתוצאה מפתיעה. אם הספירה הראשונית של הקולות תישאר על כנה, הרי שבפעם הראשונה מאז 1953 תהייה לבריטיש קולומביה ממשלת מיעוט. הממשלה הנבחרת צריכה 44 מושבים בפרלמנט כדי להשיג רוב. כרגע לליברלים יש 43 מושבים, לדמוקרטים-החדשים 41 ואילו לירוקים 3 מושבים. שש בקשות לספירה חוזרת של קלפיות במחוזות מסויימים הוגשו לוועדה המפקחת, מתוכם התקבלו שתי בקשות והקלפיות במחוז קורטני-קומוקס שבוונקובר איילנד ובמחוז פולס קריק שבלב וונקובר, יספרו מחדש. בקורטני-קומוקס (המקום בו נולדה פמלה אנדרסון, אם זה חשוב לכם) מובילה המועמדת של הדמוקרטים החדשים רק בתשעה קולות על המועמד הליברלי. אם הספירה המחודשת תשנה את המאזן, הליברלים ישיגו את הרוב הדרוש להקמת ממשלה חדשה. כך או כך הפרשנים צודקים, ראש הממשלה, כריסטי קלארק, הפסידה בבחירות הללו, אפילו אם תמשיך לכהן. http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/bc-recounts-1.4114329
** במחוז פולס קריק (מחוז הבחירה שלי, אם זה חשוב לכם לדעת) הקרב פחות צמוד. המועמד הליברלי, סם סאליבן, ראש העיר הקודם של וונקובר שהוא נכה על כיסא גלגלים, מוביל ב 560 קולות על המועמדת של הדמוקרטים החדשים הגברת מורגן אוגר. אבל למפלגת הדמוקרטים החדשים מאוד חשוב לקדם שם ספירה חוזרת, כי הגברת אוגר, היא מועמדת דגל של המפלגה, אם היא תיבחר היא תהייה לטרנסג'נדרית הראשונה בהיסטוריה של קנדה שמחזיקה בתפקיד פוליטי רשמי. זה בדיוק מסוג הסיפורים שוונקובראים כל כך אוהבים להתגאות בהם, כך שספירה חוזרת ממש מתבקשת, בנתיים אפשר להמשיך לראיין אותה בטלוויזיה עד שיוודעו התוצאות הסופיות ב 22 למאי. הגורל ימשיך לתעתע בגברת אוגר, אבל זו הרי דרמת מציאות מניבה. לפחות במונחים מקומיים. http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/bc-election-transgender-candidates-1.4094470
** בנתיים בסנאט הקנדי שבאוטווה התפטר השבוע חבר הבית העליון דון מרדית', יממה אחת לפני הצבעה גורלית להשעות אותו מתפקידו. מרדית', 52, מטורנטו, עלה לגדולה בתור מי שמטפל בנוער שוליים בעיר. בחודש מרץ התגלה לציבור כי במשך שנתיים הוא ניהל רומן עם נערה בת 16. כשהתפוצצה הפרשה בתקשורת ניסה מרדית' להסביר כי המעשה שלו מקובל בקהילה האתנית שממנה הוא בא, אבל אחר כך נסוג מהקו הזה ובסופו של דבר התפטר מהסנאט, רק אחרי שהבטיח לעצמו פנסיה שנתית של 24 אלף דולר לכל ימי חייו. מרדית', יליד ג'מייקה, בילה בסנאט 7 שנים, ואם היה מושעה על ידי חברי הבית זו הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שהרחקה כזאת מתרחשת בקנדה. במכתב ההתפטרות הוא ציין כי הוא מעדיף שתקדים היסטורי שכזה לא יקרא על שמו. נחמא פורתא.
** עוד היסטוריה קטנה ומדאיגה נרשמה החודש בקנדה, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את סקר האוכלוסיה שלה לשנת 2016 (סקר שנערך כל 5 שנים) ובפעם הראשונה מאז היווסדה של קנדה לפני 150 שנה, חיים היום במדינה יותר פנסיונרים מאשר ילדים. 5.9 מיליון קנדים הם בני יותר מ 65 שנה, לעומת 5.8 מיליון בני פחות מ 14 שנים. עוד נתונים מעניינים מהסקר, מספר הנשים בקנדה ממשיך לצמוח לעומת הגברים (50.9 אחוז מהאוכולוסיה), במיוחד בגילאים המבוגרים. כיום חיים בקנדה 8230 איש מעל גיל מאה, ורק 20 אחוז מהם גברים. כמו כן נרשמה ירידה במספר התושבים שחיים בבתים פרטיים, כאשר רבים עוברים לגור בדירות. לכן ההמלצה לעתיד קנדי הוא "קחי לך אישה וקני לה קונדו". זה בסדר, אנחנו נמשיך לעבוד בחוץ בגשם ובקור ונמות כמו כלבים רטובים, כדי שאתן תוכלנה להמשיך להתמוגג מתמונות הסלפי של ג'סטין טרודו. כל אחד והשעשועים שלו. http://www.cbc.ca/news/politics/2016-census-age-gender-1.4095360
** אז בעולם החדש "יום האם" הוא עניין גדול ומשמעותי, כל כך חשוב שאפילו האולפנים הגדולים של הוליווד מכוונים סרטים חדשים ורלוונטים לסוף השבוע השני של מאי. כך הגיחה לעולם הקומדיה הקולנועית השנייה של איימי שומר בסוף השבוע הזה, עם השם המגניב "נחטפות" (בישראל "באמאשל'ך") שבו עושה הקומיקאית היהודייה הצעירה מחווה מרשימה לאמא ההוליוודית הרוחנית שלה, גולדי הון, שחוזרת למסך בפעם הראשונה מאז 2002. הון, אגב, חיה במערב וונקובר. הקומדיה בבימויו של ג'ונתן לוין, נראית כאילו נדחסה מהר מדי לשלב ההפקה, כי התסריט בהחלט היה יכול לעבור עוד כמה שיפורים לפני הצילומים. מזל שהקסם של שומר, והסטייל הבלתי מתכלה של גולדי, יכולים להחזיק את המסע השלומיאלי הזה ליערות הפרא שעל גבול אקוודור-קולומביה לאורך תשעים דקות סבירות. יש כאן הופעת אורח חביבה של כריסטופר מלוני ("חוק וסדר") ומחווה יפה לשתי מדובבות ותיקות, וונדה סקיס ("עידן הקרח") וג'ואן קיוזאק ("צעצוע של סיפור") שמופיעות בתור צמד יוצאות מארינס בחופשה. ההומור של שומר עובד בעיקר בניו יורק וקצת פחות בג'ונגל, אבל יש כמה דאחקות משעשעות שמזיזות את העלילה קדימה. הביקורות לא התלהבו, אבל הסרט הכניס 20 מיליון כבר בסופ"ש השבוע הראשון על המסכים, וגם אם לא יגיע לשיאים של "אסון מהלך", הוא יחזיר את ההשקעה לפוקס ויביא לשומר עוד פרוייקט להשתעשע בו בקיץ הבא.
![]()
** ל"ג בעומר היה השנה עמוס באירועים, אפילו מדורה אמיתית הייתה למי שנסע עד לעיירה לאדנר כדי להנות מתפוחי אדמה ומרשמלו. העירוניים נהנו מהבר.בי.קיו של הכולל וחב"ד במזרח העיר או בפיקניק של אקסיס בחוף לוקרנו. מזל שהייתה שמש נהדרת בסוף השבוע הזה. בשבוע הבא המרכז לקולנוע יהודי מציג את "ההיסטוריה של האהבה" סרטו של ראדו מיכיאלינו ביום ג' (23 למאי) החל מ 7 בערב ב JCC. ביום ד' (24) חוגגים את יום ירושלים בבית ישראל עם הזמרת מגדה פישמן מארה"ב, החל מ 7 בערב. המרכז לעניינים יהודיים וישראלים יקיים סימפוזיון להקניית כלים לתמיכה בישראל, ביום א' (28) בין 10 – 3 אחר הצהריים בבית הספר תלמוד תורה. באותו היום (28) ב 7 בערב ב JCC ערב שירה בציבור עם מרים בני והחברים לכבוד האביב. ביום חמישי (30) ארוחת שבועות חגיגית בכולל, וגם ביום ה' (31) החל מ 5 בערב יגישו לכם שם עוגות גבינה וגלידה. נראה אותכם מוותרים. תשתעשעו.
** לי היה שבוע מאוד משעשע, עבדתי על סט של פיילוט חדש לסדרת טלוויזיה שיוצרים שני חבר'ה מוונקובר שהקומדיות שלהם זכו לתהילת עולם. כבר הרבה זמן לא נהניתי ככה מהעבודה. באמת, כי לפעמים כל מה שצריך זה קצת צחוק בריא, וכמה שעות של שמש. ממש כמו שמבקש הבחור הזה, קוראים לו דן אאורבאך והוא נולד ב 1979 בעיירה אקרון, אוהיו, לאבא שהוא סוחר עתיקות יהודי מפולין ואמא סקוטית. אחרי שבעה אלבומי אולפן עם להקת נעוריו "הבלק קייז" הוא יוצא לקריירת סולו והסינגל הראשון שלו, "תאיר עלי", כבר חורך את גלי האתר. אז אולי עכשיו יגיע גם תורנו, לא ככה? גם לנו מגיע איזה זרקור, מדי פעם. שיהיה לכם המשך אביב מתעתע ומשעשע, אנחנו עוד נתרועע. ושרק תהיו לי בריאים, חברות וחברים
![]() |
תגובות (15)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
"נגנבה" זו לא ההגדרה הנכונה. קנדה היא המשך של אנגליה על אדמה אחרת....:)
הקנדים הם "שומרי מסורת" :)
אם היית הולכת היית יודעת, "סוף מעשה במחשבה תחילה", סתם צוחק, אבל בגולה הם מאוד שונים מאשר בארץ. תודה שביקרת - גם בבלוג וגם בקנדה - ושיהיה לך חג שמח
משתתף באכזבתך, באבא יקרה, בפעם הבאה רק יולי - אוגוסט. אמנם טיפה יותר יקר, אבל הרבה יותר נוח לאנשים שמגיעים מהמזרח התיכון (בהנחה שהם לא פליטים סורים). תודה שקראת ושמח שנהנית. חג שבועות שמח.
"לא חשוב מה כותבים עלי, כל עוד מאייתים את שמי נכון", בפקולטה למדעי היחצ"נות עוד מתלבטים מי אמר את המשפט הזה, מה שבטוח הוא ששירי גרב קיבלה כותרות עולמיות השבוע. פוסטמה, אבל עם קבלות.
זו הערה מעניינת ונכונה, צללית, אבל הקו נקבע ב 65 כי אחריו אנשים יוצאים לגימלאות ומקבלים את המשכורת שלהם (או חלק ממנה) מקרן הפנסיה הממשלתית.
המנהג לשוחח על מזג האוויר הוא פרקטיקה חברתית לשבירת הקרח בשיחה ראשונית בני אנשים זרים.
כשאתה נכנס כאן למעלית ועומד עם שלושה אנשים זרים, מישהו יזרוק בדיחה על הגשם שבחוץ וכך תמנע השתיקה המביכה והמעיקה. זהו מקור המנהג, ותודה לך ד"ר.