ירושלים - בירת ישראל
הקיפאון המדיני בין הפלסטינים לישראלים ששרר במשך שנים ארוכות ושנשמר עד השבוע נקטע באבחה אחת עם נאומו המדהים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, בו הכריז על ירושלים כבירת מדינת ישראל, מה שפיזר בבת אחת את הערפל הכבד ששרר מעל עיר הקודש ונתן תקווה מחודשת לתהליך השלום הגווע.
הרי ברור לכל שללא החלטה ברורה וחד משמעתית בנושא מעמד ירושלים לא ניתן היה להתקדם בתהליך השלום. חלוקת ירושלים פירושה הנצחת המצב הנוכחי ואי פתרון למצב המדיני, שכן לא יעלה על הדעת כי האחריות הבטחונית על ירושלים תחולק בין 2 הצדדים, כפי שהגדיר זאת אחד השמאלנים שפגשתי כששאלתי אותו איך ניתן לפתור את בעית הבטחון בעיר, " בטחון משותף" אמר. מה זאת אומרת בטחון משותף?? האם זה בכלל מעשי? השבוע ניתן תשובה חד משמעית וברורה לשאלות אלו: לא! ועוד לא דיברנו על הזיקה הברורה של ירושלים לעם ישראל והקשר ההיסטורי ביניהם, ולכן לא תיתכן חלוקת ירושלים ופגיעה בה.
המשך תהליך השלום תלוי כעת בפלסטינים וברצון הכן שלהם לשלום אמיתי, רצון שאולי לא קיים אצלם בכלל, עקב חוסר יכולתה להכיר במדינת ישראל שאינה ערבית או מוסלמית שהיא חלק מהמרחב הערבי/מוסלמי, שלא לומר מדינה יהודית. אבל היא גם תלויה ביצירת תוכנית שלום הוגנת שינופק ע"י הממשל האמריקני בזמן הקרוב. ללא בעיית ירושלים (שהיתה הקשה מכולן) הפתרון הוא קל בהרבה, עדיין נותרו בעיות, אפילו קשות, אבל עם רצון טוב משני הצדדים יש סיכוי לפתור אותן.
מבלי לפתוח פה לשטן, התגובות בעולם הערבי הן מינוריות וסביר מאוד להניח כי היה תיאום בנושא בין ארה"ב לחלק ממדינות ערב המתונות (שאולי ילחצו על הפלסטינים לקבל את מתווה טראמפ כדי להתמקד באויב המשותף למדינות אלו וישראל: אירן).
ותודה לאונסקו שהכחישו את המורשת ההיסטורית של המקומות הקדושים בארץ ישראל לעם ישראל שזירזו את טראמפ (באו לקלל ויצאו מברכים)! |
תגובות (1)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#