![]()
הסנאט האמריקאי קיבל פה אחד החלטה התומכת בעם הטיבטי ובכבוד הדלאי לאמה (החלטת הסנאט מס׳ 429). ההחלטה התקבלה ב-25 באפריל 2018, יום הולדתו של הפאנצ׳ן לאמה, השני בחשיבותו אחרי הדלאי לאמה, ולזכר ההתקוממות הטיבטית ה-59 נגד הכיבוש הסיני. ההחלטה מאשרת שוב את תמיכת ממשלת ארה׳׳ב בזכויות האדם ובהגדרה העצמית של העם הטיבטי. ההחלטה קוראת לסין לא להתערב בתהליך זיהוי הגלגולים של מורים רוחניים טיבטים כמו הדלאי לאמה. ההחלטה קוראת גם לסין לאפשר ביקור אישי של שגריר ארה׳׳ב עם הפאנצ׳ן לאמה, אשר מוחזק בבידוד על ידי ממשלת סין משנת 1995 (מגיל 6, האסיר הפוליטי הצעיר ביותר בעולם). ההחלטה גם קוראת למשרד החוץ האמריקאי להקים משרד בלהסה כדי לפקח על התנאים במקום.
![]() מימין לשמאל: 1 הפאנצ׳ן לאמה המזויף של ממשלת סין 2. הפאנצ׳ן לאמה הנוכחי (ה-11), שנחטף ע׳׳י ממשלת סין בגיל שש בשנת 1995 3. הפאנצ׳ן לאמה הקודם (ה-10), נרצח בשנת 1989
https://www.freetibet.org/news-media/na/us-senate-recognises-tibetan-rights-day |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
היום לעולם מאוד איכפת מטיבט. ההודים והסינים צריכים את טיבט ביניהם. העולם מאוד זקוק למדע החמלה של הטיבטים ומדע החמלה תלוי בשימור התרבות הטיבטית.
הבעייה הטיבטית בעלת חשיבות עולמית: למען כדור הארץ, למען שלום ואי אלימות, למען הבריאות.
Tibet Is a Major Global Issue
הסינים חיו בשכנות טובה עם הטיבטים במשך הרבה אלפי שנים וישובו לחיות בשלום עם הטיבטים. טיבט היא בגודל מערב אירופה.
טיבט מספקת מים לעשרה נהרות עיקריים באסיה. חיי הסינים תלויים ממש ברמה הגבוהה הטיבטית. הסינים לא יודעים איך לטפל ברמה הגבוהה והורסים אותה. הם יצטרכו להשיבה לידי הטיבטים האחראיים והלא חמדנים בעלי מסורת עתיקה של חיים הרמוניים באקולוגיה העדינה של ״הקוטב השלישי״.
הסינים נוהרים ללמוד מהטיבטים. הם צמאים לידע הרוחני של טיבט.
יש בין 6 ל-8 מיליון טיבטים שחיים בטיבט.