12 שנים חלפו מאז ההישג הגדול של מפלגת הגמלאים, שגרפה 7 מנדטים בבחירות לכנסת ה-17. כעת נראה שעסקני הגמלאים רוצים לחזור על התרגיל. אל תתנו להם.
מפלגת הגמלאים של 2006 מטרתה הייתה להגן על זכויות האזרחים הוותיקים במציאות בה לא היה ייצוג למטרה זו באף מסגרת מפלגתית. זה היה נכון ל- 2006 אך הוא לא נכון ל- 2019. היום אין צורך יותר במפלגה שתגן על זכויות הגמלאים. העיסוק בתיקון העיוותים והקיפוח של זכויות הגמלאים הפך לנושא חוצה מפלגות ושותפים לקידומו חברי כנסת מהאופוזיציה לדוגמה, חבר הכנסת איציק שמואלי ומהקואליציה, חברת הכנסת טלי פלוסקוב כיו"ר תחום הזקנה בוועדות הכנסת. לא צריך מפלגה לזה.
מי שמקדם את מפלגת הגמלאים של 2019 הן קבוצות אינטרסנטיות שרוצות לשמר את המסר הישן על מנת להפוך את עצמן מקבוצות לחץ למפלגה. המסר שלהן אינו מייצג עוד את הדגל שהגמלאים צריכים להניף ב- 2019 - דגל הלחימה בגילנות.
הגילנות היא תהליך שיטתי של סטריאוטיפיזציה של הגמלאים כזקנים וככאלה, כראויים ליחס מתנשא ופטרוני. כל מה שהם זקוקים לו הוא שיהיה ייצוג לזכויותיהם בכנסת.
הדגל שמפלגת הגמלאים החדשה מניפההוא דגל שהנפתו רק מתחזקת את הגילנות בחברה הישראלית. אם תצביעו עבור מפלגת הגמלאים רק תחזקו אותה. מִה שנחוץ לנו הגמלאים עתה זה לא התארגנות מהירה של מפלגה שתגרוף מנדטים עבור עסקנים שגילו את הבוננזה האלקטוראלית הגלומה בהזדקנות האוכלוסייה.
מה שנחוץ עתה הוא מניפסט לתנועה חדשה שיש לה מסרים חברתיים, תרבותיים וכלכליים מהפכניים. תנועה המתבססת על ההכרה שבגמלאים החדשים של דורנו טמון הון אנושי בעל עוצמות אישיות בלתי מנוצלות.
הפעלתם תאפשר לממש תהליך חדש של צמיחה אישית לאחר גיל היציאה לגמלאות ובכך, להביא תועלת אישית הן לגמלאים והן לחברה, לכלכלה ולתרבות שלנו. את זה לא ניתן לעשות מהר, לפני שיסתיים מועד הגשת רשימת המפלגות לבחירות 2019. אז התרחקו מהמסרים של אלה הממהרים לקפוץ עתה על העגלה על מנת לקושש את הקולות שלכם.
אם אתם מסכימים עם מה שכתבתי, שתפו את הפוסט הזה עם גמלאים אחרים. ואם יש לכם הסתייגויות, אנא, הגיבו על כך.
|
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה