לא רק בפוליטיקה - אסור להשתמש במשפחות שכולות לטובת האינטרס שאינו שלהן

0 תגובות   יום רביעי, 6/3/19, 09:54

לא רק בפוליטיקה - אסור להשתמש במשפחות שכולות לטובת האינטרס שאינו שלהן:

 

שְׁכוֹל הוא מצב של אבל בו נמצא מי שיַלדוֹ מת.

תחושה זו נחשבת קשה יותר מתחושת אבלות של אדם קרוב אחר, כגון בן משפחה או חבר.

אף שבדרך כלל מדובר בתגובה הרגשית, הרי שהדיון בשכול כולל גם היבטים פיזיים, קוגניטיביים, חברתיים ופילוסופיים. 

הורים שאיבדו את ילדיהם מכונים הורים שַׁכּוּלים.

התמודדות עם השכול

כחלק מתהליך ההתמודדות עם השכול נהוג לבצע פעולות שונות גם לאחר סיום האבלות הרשמית.

הנצחה

פעולת התמודדות חשובה עם השכול היא פעולת הנצחה, שבה מנציחים את זכרונו של האדם האהוב בדרכים שונות.

לעיתים בפעולות אלו נרתמים הצער והתסכול כמנוע לטובת פעולות שמקדמות את החברה.

רבים מבין המנציחים בוחרים להקים אנדרטת הנצחה.

ישנם הבוחרים כי האנדרטה תהיה ספר זיכרון שבו מסופרים מעלותיו של האדם שנפטר. בעולם הישיבות ובאקדמיה מקובל להוציא ספר זיכרון של מאמרים בתחום מסוים, שמשתתפים בו אנשים הבולטים בתחום.

ישנם כאלו הבוחרים פעולות הנצחה אחרות כמו תרומות למוסדות כמו בתי כנסת וישיבות.

ישנם הבוחרים בפעילות לא שגרתיות כמו הקמת מפעל הנצחה לטובת פעילות מסוימת התורמת לחברה.

ימי זיכרון

המנהג לעלות לקברו של המנוח ביום השנה למותו אף הוא רווח בתרבויות שונות. בנוסף לימי זיכרון אישיים, מקיימות מדינות רבות ובהן מדינת ישראל ימי זיכרון ממלכתיים אחדים:

קריסה תחת השכול

לעיתים ההתמודדות עם השכול איננה מצליחה.

הכאב, הזעם, התסכול והעצב ורגשות קשים נוספים חוברים וגורמים לקריסה של האדם תחת משא השכול.

במיוחד כאשר מדובר באירוע טראגי של מחלה קשה, תאונה או פיגוע המתרחשת לאדם צעיר שנפטר בטרם מיצה את חייו.

במקרים שכאלו ישנה נטייה ידועה לאנשים השכולים להסתגר בתוך חייהם ולהגיע למצב דיכאוני, שקשה לצאת ממנו והדורש טיפול תרופתי כדי לחזור לשגרת חיים תקינה.


הזדקנות בצל השכול

במחקר שפורסם על ידי מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל בשנת 2018, נמצאה תחלואה עודפת בקרב ההורים השכולים המבוגרים בחלק מן המחלות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית המקבילה, ובחלק מן המחלות התחלואה דומה לאוכלוסייה הכללית. תחושת דיכאון ובעיות בשינה נמצאו בשכיחות גבוהה יותר בקרב ההורים השכולים המבוגרים.

בנוסף לכך, נמצא, כי בפריפריה שיעורי הנעזרים בשירותים הפורמליים ובבני משפחתם גבוהים יותר, ושכיחותן של תחושות בדידות ודיכאון נמוכה יותר, בהשוואה להורים שכולים מבוגרים הגרים במרכז הארץ.

עם זאת, בפריפריה זקוקים ההורים לעזרה נוספת בניקיון, בטיפול אישי ובליווי או הסעה לטיפולים ולקניות

קישור לויקיפדיה

 

זכויות משפחות שכולות בישראל

קישור

לדעתי

צריך להוסיף עוד זכות - שלא ניתן יהיה להשתמש בהם לצרכים פוליטים או מסחריים

 

 

''

סרטון הקברים הוא הכינוי שניתן לסרטון שהופק ושודר ב-26 בפברואר 2019 על ידי אולפן "הליכוד TV", המיועד לשידורים חיים בהנחיית אלירז שדה בחשבונות הדיגיטליים של בנימין נתניהו ברשתות החברתיות.

בסרטון זה תיאר אבישי עברי את בני גנץ, יושב ראש רשימת כחול לבן כאיש שמאל. בסיום הסרטון, נראה עברי כשהוא מצולם על רקע קברים של חללי מחלקת הל"ה בהר הרצל, כשהוא טוען ש"שמאל זה מסוכן".

תיאור הסרטון

עברי היה חבר בצוות הקמפיין של הליכוד והופיע בשידוריו בתשלום.

סרטון הקברים נמשך פחות מדקה, ופתח בדברי עברי על רקע תמונה מהפיגוע בחלמיש, שבו נרצחו בני משפחת סלומון, ותמונה מהפיגוע בדולפינריום בזמן ממשלת שרון הראשונה.

עברי המשיך לדבר על רקע תמונות של נתניהו, תמונות של פיגועים נוספים שארעו, לטענתו של עברי, בשל מדיניות השמאל (אף שהתרחשו בזמן ממשלת נתניהו), תמונה של שלטון החמאס בעזה, תמונות של גנץ ושל רשימתו. עברי סיים את דבריו באמירה: "גנץ זה שמאל ושמאל זה מסוכן", על רקע התמונה של קברי חללי הל"ה בהר הרצל.

תגובות

השימוש שעשה הסרטון בתמונה של קברים של חללי מערכות ישראל עורר תגובות נסערות באמצעי התקשורת וברשתות החברתיות.

בעקבות תגובות אלה הורה נתניהו להסיר את הסרטון, ועברי הושעה לימים אחדים. שדה נשאר בתפקידו. 

גדעון סער, המוצב במקום החמישי ברשימת הליכוד לכנסת העשרים ואחת, תיאר את הסרטון כ"טעות חמורה בשיקול דעת וסתירה חזיתית לערכי המפלגה". 

השר זאב אלקין אמר: "זה לא עבר אישור - לא של ראש הממשלה ואפילו לא של כמה אנשים קרובים בצוות שלו".

תגובות נוספות:

  • רשימת כחול לבן פרסמה הודעה: "חיילי צה"ל שנפלו בקרב ובני משפחת השכול לא דמיינו שראש ממשלה ישתמש בהם לסרטוני קמפיין פוליטי. 
  • לך תתנצל בפני המשפחות מיד, או שהכתם הזה ילווה אותך כל חייך. תתבייש, נתניהו".
  • יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי דרש אף הוא מנתניהו להתנצל בפני גנץ ובפני המשפחות.
  • במפלגת מרצ אמרו שלנתניהו ולימין אין גבולות.
  • אורלי לוי-אבקסיס אמרה שזה לא הליכוד שגדלה עליו.
  • יו"ר ארגון יד לבנים, אלי בן שם, הביע זעזוע משילוב תמונת הקברים בתעמולה פוליטית.

מסע הבחירות של הליכוד מנוהל באופן אישי על ידי נתניהו, עקב כך טען העיתונאי אורי משגב: "אל תאמינו להתנצלות של בנימין נתניהו על סרטון הקברים בבית העלמין הצבאי. אין סיכוי שמדובר ב'טעות עריכה מצערת'. נתניהו מינה את עצמו בתחילת מערכת הבחירות למנהל האסטרטגי של הקמפיין.

הוא אובססיבי ביחסו לתקשורת ולשימוש בה, תמיד מעורב עד הפרט האחרון, ואין פעולה שאינה עוברת את אישורו.

הפריים המסיים של סרטון תעמולה הוא הפריים החשוב ביותר בו".

ב-1 במרץ 2019, ארבעה ימים לאחר פרסום הסרטון, התנצל אבישי עברי בדף הפייסבוק שלו "בפני כל משפחה שכולה שנפגעה מהסרטון".

אישי שמאל, דוגמת חברי הכנסת איציק שמולי ומיקי רוזנטל, העיתונאים חיים לוינסון וחיים הר-זהב, קיבלו את התנצלותו.

 אף שבגרסתו המקורית, באתר "הליכוד" צפו בסרטון פחות מ-40,000 אנשים עד להסרתו, סופו השנוי במחלוקת זכה לעוד מאות אלפי צופים כתוצאה מהצגתו במהדורות החדשות בערוצי הטלוויזיה ובאתרי החדשות.

קישור לויקיפדיה

 

אני שואל את מר נתניהו ?

הכיצד אישרת פרסום הסרט 

כאשר

אתה בכובעים של

אזרח מדינת ישראל

אח שכול

ראש ממשלה שחייב להיות דוגמה

היכן הרגישות שלך לאחר ?

מזמין אותך לעבור סדנה של העצמת האינטליגנציה הרגשית לגברים בלבד, בחינם, שאני מעביר.

 

ללא קשר לעמדתי הפוליטית

אני בז לכל מי שהיה מעורב בחשיבה, בהכנה, בתסריט, בהופעה, ובפרסום של הסרטון הנאלח הזה.

לדעתי מלבד השחיתות בה נאשם ראש הממשלה (כפוף לשימוע),

הסרטון הזה הוא שיעשה את המהפך בו תהיה נטישה של מצביעי ליכוד וימין פוטנציאלים, שיעברו למפלגת כחול לבן.


דרג את התוכן: