![]()
![]()
תקווה לאנושות
רגשות הרסניים קשורים לבערות. הם חסרי בסיס תקף. תרופות הנגד לרגשות ההרסניים האלה, כמו קארונה, תחושת חמלה, תחושת דאגה לזולת, לאלה יש בסיס תקף. זה, לדעתי, חשוב מאוד.
הרגשות ההרסניים מאוד עוצמתיים, אבל אין להם בסיס ראוי, כי הם קשורים מאוד לבערות. הם קצרי רואי, צרי אופק. מצד שני, לחמלה יש פרספקטיבה רחבה יותר וסיבות מספקות. לכן, כאשר אנו חושבים על פי הקווים האלה, אז יש תקווה.
על הפלנטה הזאת, כרגע, כעס, קנאה, פחד, אלה הרגשות הדומיננטיים. אבל ניתן להפחיתם באמצעות האינטליגנציה. הרגשות החיוביים יכולים להתפתח, דרך החינוך המודרני ודרך המדע המודרני. זאת התקווה היחידה.
~ כבוד הדלאי לאמה, 31 במאי 2019, לקבוצת סטודנטים מאוניברסיטת אמורי, במעונו בדהרמסלה, הודו.
~~ שכולנו נצבור את התנאים ואת הסיבות לאושר בר קיימא |
תגובות (6)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה עמנואל.
מה שנראה משתלם בטווח הקצר, לא משתלם בכלל בטווח הארוך. חכם משקיע לטווח הארוך. חוכמה היא ההפך מבערות. ניתן להסיר בערות.
סדר עדיפויות בחיים לפי הדלאי לאמה
לא להתיאש אף פעם
בערות הינה שכל קצר, לכן היא אלימה והרסנית ובכל המדורים, כולל השכלה. השכלה עם בערות, אטימות, יותר משתלמת לו לאדם כי יש בה כסף ופיתויים..
נכונה תגובתך על מיליוני האדם אשר עדיין מחכים לזכויות בסיס של קורת גג, לחם לאכול ובגד ללבוש. כמובן גם מתן חינוך הולם לילדים (רעבים).
חג שמח! תודה!
תודעה בריאה רואה (תופסת) את החצי המלא.
ניתן להשתחרר ממרירות ומציניות ומרוע לב שאינם מוסיפים מאומה לפיתרון הקשיים ומוסיפים מטען של סבל מיותר.
לגבי ׳טובים ובטוחים׳ זה מאוד תלוי במי אתה ובמקום בו אתה נמצא. הרבה מאוד אנשים עדיין שואפים לזכויות אדם בסיסיות בתחילת המאה ה-21. יש מספיק לכולם, אם רוצים ומוכנים לחלוק יותר ולצרוך פחות. נדיבות לב ושבעות רצון הן תרופות נגד לתחושת חסך וחוסר שביעות רצון.
שולח כוכב תודה על השיתוף וברכת חג שבועות שמח