מזון ראשוני - אוכל, עצמאות, ורוחניות - ת"א - 25 במרץ

1 תגובות   יום ראשון, 16/3/08, 16:35
מזון ראשוני - אוכל, עצמאות, ורוחניות
תהליך צמיחה קבוצתי ואישי להקניית אורח חיים בריא
בהנחיית זהר וילסון


לאחר 16 שנים בניו יורק בה עסק ביעוץ בריאות הוליסטי במסגרת המרכז שיסד שם, זהר צמח וילסון מציע בישראל תהליך צמיחה קבוצתי ואישי להקניית אורח חיים בריא. זהו מסע קבוצתי בן עשרה מפגשים לזיהוי והשתחררות מתכתיבים שאינם תורמים לצמיחתנו. הדגש איננו על כוח רצון ומשמעת עצמית אלא על יצירת אלטרנטיבות תזונתיות לפי תפיסת התזונה המשולבת המתיחסת לגוף, לנפש, ולרוח.

המפתח לשינוי הרגלי האכילה שלנו הוא ההכרה שאנו רוצים ומוכנים לשנות משהו עמוק בחיינו. במפגשים נלמד לזהות את המקורות החיצוניים והפנימיים היוצרים את ההגדרות והתפיסות שלנו על אוכל, תוך התבוננות והבנת הבחירות התזונתיות שלנו. נלמד כיצד להשתחרר מאותם תכתיבים, ונתחבר לאינטואיציה פנימית בונה שרואה במזון כלי שנועד לשרת אותנו ולא לשלוט בנו.

 

בתהליך התזונה המשולבת אנחנו שואפים להשתחרר מהנחות המגבילות אותנו על ידי הקניית כלים המאפשרים טרנספורמציית חיים בתוך העולם המודרני, ללא צורך בחיי פרישות או סגפנות. התזונה המשולבת משתמשת בטכניקות עדינות לשיפור הבריאות מתוך אמונה שעם השגחה נכונה ותשומת לב, הגוף מסוגל לרפא את עצמו. הדגש איננו על שיטת תזונה מסוימת אלא על המשתתף עצמו וצרכיו: צורת חייו, האם הוא רווק או בזוגיות, סוג עבודתו, מבני גופו, שאיפותיו ומטרותיו.

 

בעזרת תהליך הדרגתי ופשוט, הדרכה בהירה, ופתיחות קבוצתית מאתגרת אך תומכת נשקם הרגלי אכילה ונכיר את פלאי התזונה הטבעית והשפעתה על בריאותנו הגופנית, הנפשית, והרוחנית.

 

רשימה חלקית של נושאים שניגע בם ושיגעו בנו:

מזון מישני ומזון ראשוני
 
מאכל – מה, איך, כמה, למה
ניסוי ארוחת הבוקר
מתי לאכול
יומן האוכל

איך להכין את האוכל

תשוקות

מדיטציית לעיסות

סוכר

צומות

אורגני

שילובי מזון

מזון בר

מעגל החיים

דפי בוקר

עלים ירוקים

ניקוי לשון

דגנים

הפוליטיקה של האוכל

קטניות

מזון שלם ומזון מעובד

פחמימות

היסטוריה בריאותית

חלבונים

ניתוח תשוקות

תבלינים

פתרונות לאדם העסוק

מינרלים וויטמינים

בשבחי העצלות הגסטרונומית

מזון חי
היכן לקנות ולאכול
מזון מבושל

מזון ככלי להשגת מטרות

מזון מן הצומח לעומת מזון מן החי
פירות, שומן, ושילובים
חומצה ובסיס
זכריות ונקביות
הגדרת מטרות

זהו איננו קורס בישול ואין צורך בידע מקדים בכל נושא שהוא.

 

למסע הזה אני לוקח עד עשר/ה משתתפים/ות והוא כולל עשר פגישות בלבד.

 

תהליך העבודה שלי איננו מתאים לכל אחד. את/ה צריך/ה להיות מוכן/ה לכך.
כל מי שמחליט/ה להרשם לקבוצה לוקח/ת מראש בחשבון שני דברים:
א.  התחיבות לבוא לכל המפגשים (חוץ ממילואים, מחלות, ויציאות הכרחיות לחו"ל), גם אם בדיוק "לא בא לי" (יש סיכוי טוב שזו בדיוק תהיה הפגישה שבה יש לך הזדמנות לגעת הכי עמוק, וממש לכן לא בא לך).
ב. נתינת אמון – למשך תקופת קיום הקבוצה – בי כמנחה, ובקבוצה.

 

עלות: 1,200 שח

התשלום הוא מראש לכל עשרת המפגשים. ניתן לחלק לשלושה תשלומים במידה וקיים הצורך.

המחיר כולל עשרה מפגשים שבועיים בני שעתיים וחצי, כיבוד קל, חומרים מודפסים, וספר תזונה.

תאריכי המפגשים:
ימי שלישי ב-19:30 החל מה-25 במרץ, 2008 בתל אביב.

אודות זהר צמח וילסון

 

המעוניינים להירשם, פנו במייל אישי אל זהר והסבירו מדוע אתם חושבים שהסדנא מתאימה עבורכם
zohar@zemach.org
054-5248818

ניתן גם להיפגש עם זהר ליעוץ בריאות באופן פרטני. לחצו כאן לפרטים נוספים

דרג את התוכן: