27 תגובות   יום שני, 21/4/08, 20:28

המערכה היא על הלגיטימיות של המדינה. אם אנחנו פושעים שגרשנו עם תמים מארצו והחרבנו אותה, כמו שהנרטיב הפלסטיני מטיף, אז מותר גם מותר להרוס את שדרות, ולנו אסור להגיב חזרה. זה ברור.

אין סיכוי ששלושת המנייריסטים - אולמרט ברק ונתניהו - יבינו את זה.  ביבי אולי מבין בהסברה, אבל לא מודע לסכנה האיומה המתרגשת עלינו כתוצאה משלילת הלגיטימיות.

אחד מכלי הנשק ההסברתיים החזקים ביותר שישנו הוא התנ"ך: הספר הקושר את העם היהודי לארץ הזאת. וכמובן, היה זה הזקן, דוד בן גוריון, שייסד את חידון התנ"ך העולמי, שבו השתתפו מתחרים מכל העולם ובני כל הדתות.

רק חסרי חשיבה כמו יורשיו יכלו לחשוב על עריכת חידון לנוער יהודי בלבד: מבלי לתפוס את הערך המוסף הענק שחידון עולמי נושא בין כנפיו.

כה חבל שחגיגות ה 60 למדינה נמסרו בידיה המגושמות של איזו בלילה חסרת טעם. כמה מרגש ומועיל היה לו מישהו היה מחדש את רעיון החידון ועוד בשנת ה 60 למדינה.

דרג את התוכן: