123 תגובות   יום שלישי, 6/5/08, 18:25

זיווה הייתה מכורה לפתיחות בקלפי טארות,היא רצתה כל שבוע להיפגש איתי, ולדעת מה עובר עליה. יום אחד אמרתי לה, זיוה יקירתי, אסור להטריד את הקלפים יותר מיד, לא יכולים להיות שינויים מידי שבוע. וזיווה התעקשה ואמרה שהיא חייבת להיפגש איתי.


קבעתי עם זיווה למחרת, יום שישי בשעה 11 בבוקר. ואכן יום שישי. זיווה התייצבה בזמן יחד עם בן זוגה.

תכיר את רמי זה החבר שלי, שעליו אני מדברת איתך כל הזמן.

אהה אני אומר. עכשיו אני מבין למה את מוטרדת, תשמרי עליו טוב. אבל לא על זה רציתי לדבר איתך יוסי.

 

אז מה מטריד אותך זיווה? ורמי יושב בצד מתבונן וצוחק, ואומר לי כל הקטע הזה שלך נראה לי הזוי. וזיווה אומרת לו אל תפריע ליוסי, ותזלזל, אחר כך הוא יספר לך דברים עליך.


זיווה התיישבה מולי, הסתכלתי על פנייה, והרגשתי מה עובר עלייה.לא הייתי צריך הרבה להוסיף, אבל לקחתי את חפיסת הקלפים פרסתי אותם. ואמרתי לזיווה לשאול את הקלפים שאלה. וזיווה שאלה את הקלפים שאלה, שהתחבטתי בתשובה שלה, כי אני לא אוהב לענות על שאלות בנושא בריאות.

אבל מאחר והייתי מעודד מהתשובה לזיווה נתתי לה תשובה לשאלתה.


זיווה, אמרתי לה את אמורה לעבור ניתוח. הניתוח יעבור בשלום את תצליחי, אבל הרופאים יגידו לך,שהכל בסדר, רק חבל שהזנחת את מצבך ובאת כל כך מאוחר.

 

ראיתי את פנייה של זיווה מחליפים צבעים, והיא מאושרת מתשובתי, ורמי חברה מחייך כאילו גילית באמת סוד, וענית לה תשובה טובה, ובלתי צפוייה.


וזיווה אומרת לי, יוסי מחר אני אמורה לעשות ניתוח, גינקולוגי להוציא גידול שיש לי בבטן, מיומה, בשפה הרפואית. ואכן בשביל זה באתי אליך לדעת מה יקרה. ואני מאושרת שאתה רואה שהכל יהיה בסדר. תודה יוסי. תודה.


ורמי בסקפטיות שלו, אומר אתה יודע מה, תפתח גם לי בקלפים, נראה מה אתה יודע עלי.ורמי ידעתי עליו מהסיפורים של זיווה שהוא איש עסקים, בהרבה תחומים. משקיע בכל מיני עסקים.

 ואני מביט בעניו, פורס את הקלפים. לא מבקש ממנו לשאול שאלה אפילו, ואני אומר לו בפסקנות. רמי נכנסת עכשיו לעסק חדש, לפני כשלושה חודשים. נכון הוא אומר, נכנסתי שותף למרפאת שינים, עם עוד שני רופאים, עסק מצויין.ממש עובד טוב, שני רופאים מעולים. אם אתה צריך טיפול עלי.

 

 אבל רמי אני אומר העסק מעולה. אבל הם גונבים אותך. רמי התאבן, שתק. ואמר לא יכול להיות בחיים. הכל מסודר. מתקתק שם כמו שעון. לא מאמין לא יכול להיות. טוב רמי. זה מה שיש לי להגיד לך. פרט לזה שאתה איש עסקים מעולה, ועוד כל מיני מחמאות שהעלו לרמי את האגו,וגרמו לו להרגשה טובה, שהוא בא אלי.


רמי אמר תודה, ומאחר והם ידעו שאני בדרך כלל לא גובה כסף תמורת שירותי, מי שרוצה נותן, מי שלא רוצה יש קופת צדקה שהוא חייב לתרום בה. רמי שלף שטר של 200 ₪ הניח על השולחן, כי זיווה אמרה לו לשלם.

 

רמי אמר לזיווה אמרת בול, לי פיקששת. מה אני יכול לעשות זה מה שאני מרגיש. רמי וזיווה קמו לדרכם,אמרו תודה יפה והלכו.


למחרת אחר הצהריים טלפון מזיווה. יוסי, כן. מה שלומך זיווה? אתה יודע. עברתי את הניתוח. הם הוציאו לי את המיומה הזאת, בדקו שזה לא סרטני. הכל בסדר.אני ממש בשמיים. כל הלילה לא ישנתי הייתי במתח. אבל נרגעתי, כי ידעתי שמה שאתה אומר נכון, ויותר מזה הם אמרו לי גם, שחבל שהזנחתי את זה, כל כך הרבה שנים. שזה נהיה גוש גדול.

העיקר שאני אחרי זה. נכון זיווה, תשמרי על הבריאות.וד"ש לרמי.

יוסי אל תשים לב לסקפטיות שלו,שהוא לא האמין לך.אבל עכשיו שהוא שמע שהרופאים אמרו מה שאמרת, הוא אמר לי שהוא מאמין שיש בך משהו.
תודה זיווה אני לא צריך אישורים את יודעת, זה לא עיסוקי, ואני עושה את זה בכייף ועוזר לחברים.


לימים עברתי דירה והקשר עם זיווה נותק, ולא ראיתי אותה הרבה זמן. הבנתי, שמעתי שהם נפרדו, וכל אחד לדרכו.


יום אחד, הייתי במסיבה ביום שישי. וראיתי פנים של גבר מוכר, גם הוא הסתכל אלי, ניגש ואמר אני חייב לך משקה, למה? לפני כמה שנים הייתי עם חברה שלי אצלך, אה נזכרתי אתה רמי ,ההיתה החבר של זיווה . נכון הוא השיב.

 

 באותו יום אמרת לי משהו שהיה לי קשה לקבל, לא האמנתי שאמרת שהשותפים שלי במרפאת השיניים גונבים אותי. אבל אחרי שאמרת לזיווה את הדברים, וראיתי שקלעת בול, החלטתי לבדוק אם אתה צודק? וצדקת!

 

 לקחתי חברת חקירות, ובאמת הסתבר לי שהם גונבים אותי במרפאה, יחד עם המזכירה ששיתפה איתם פעולה. המסר שלך היה שווה.תודה יוסי.
אז מה אתה שותה? זה המינמום חבר שאני חייב לך...

דרג את התוכן: