מעורבות בקהילה באמצעות התנדבות עובדים הופכת, בשנים האחרונות, לתחום בעל משמעות בעולם העסקי. חברות רבות יוזמות פעולות התנדבותיות המאפשרות לעובדיהן לתרום מזמנם ומכישוריהם למען אחרים ומחזקות, כפועל יוצא, את "גאוות היחידה" של העובדים בארגון. בשנתיים האחרונות השתלבו יותר ויותר עסקים קטנים ובינוניים (2 – 25 עובדים) בפעילות התנדבותית של בעלי העסק ושל עובדיהם. מובילים את המגמה הזו משרדי עו"ד, משרדי רו"ח וחברות מתחומי השירותיים. הסיבות המרכזיות שעולות מניתוח המניעים של העסקים הקטנים והבינוניים למעורבות בקהילה ולהתנדבות הינן: הקושי המרכזי אותו מציגים בעלי ומנהלי העסקים הקטנים והבינוניים הינו חוסר זמן וכוח האדם שייקח על עצמו לטפל בנושא. אז איך זה שחלק מהעסקים הקטנים והבינוניים, הפועלים באותו תחום, עם מס' עובדים ותקציב שנתי דומה, מצליחים וחלק לא? מסתבר שאותם עסקים שמצליחים השכילו לבנות מודלים חדשניים המתאימים למטרות העסקיות והאסטרטגיות שלהם מצד אחד ולקהילה מצד שני. מה עם כן נדרש מהעסק הקטן והבינוני כדי להשיג את מטרותיהם ויעדיהם העסקיים? -
ראשית ללמוד את הנושא -
שנית לבנות את התוכנית -
שלישית לבצע אותם צעדים שנכונים בבניית תוכנית עסקית, בכתיבת תוכנית שיווק, בהכנת תוכנית פיננסית נכונה גם פה. מכיוון שהיריעה קצרה אשמח לסייע רמי סטויצקיramist@netvision.net.il052-5223355 |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
מסכימה איתך אוהד שלרוב ההתנדבות של העובדים מנוצלת לצרכי פרסום, שימוש זה אכן ציני.
אבל- יש הרבה אנשים שרוצים לעשות וקצת מתעצלים, או שאולי הם חסרי יוזמה, ככה ניתן להגיע אל האנשים האלה ולגייס אותם. לכן, לא הייתי פוסלת את הרעיון מראש.
בתור אחת שהתנדבה לפרוייקטים שכאלה במסגרת העבודה אני יודעת שחברה אשר "מתנדבת" לקמפיין התנדבותי אף פעם לא תכריח את עובדיה להתנדב.
ובכל מקרה, קשה להתכחש לעובדה שחברה גדולה מהווה מאגר אנושי מצויין, לכן המרוויחים הם משני הצדדים- זה שמפרסם את עצמו, וזה שמקבל את התרומה.
כמובן שניתן לראות את זה כעזרה לקהילה. אך לרוב חיוב העובדים "להתנדב" נעשה לצרכי יחסי ציבור לטובת בעלי החברה (שהם לרוב באים להצטלם והולכים...).
אנשים שרוצים לתרום באמת, מוצאים את המסגרות המתאימות להם.