אווז כבד

18 תגובות   יום רביעי, 21/5/08, 08:11

 

למי שלא יודע או שמע, החל משנת 2005 הוצא נושא פיטום אווזים אל מחוץ לחוק.

אותו תהליך אכזרי אשר בו מולעטים האווזים בצינור המוחדר ישירות לקיבתם בתערובת עשירה שמטרתה לגרום לכבד שלהם להיות מוגדל ושומני.

אותו צינור אף קורע במקרים רבים את גרונם של האווזים.

 

לאחר מאבק ממושך הצטרפה ישראל בשנת 2005 לעוד 12 מדינות באיחוד האירופאי וכך גם אוסטרליה ודרום אפריקה ואסרה על פיטום אווזים בשטחה עקב האכזריות והסבל הכרוך בתהליך.

 

למן ההתחלה היתה קבוצת חקלאים אשר לא צייתה לחוק וטענה שזאת הפרנסה היחידה שלהם ושאין להעדיף את טובת בעלי החיים על טובתם וטובת משפחתם שתאבד את מקור ההכנסה העיקרי שלהם.

אולם לאחר שנדחו עתירותיהם לבג"צ צייתו מרביתם לחוק החדש.

 

רובם, אבל לא כולם.

לאחר שהצליחה לאסוף ולתעד מספיק ראיות נגד אותם אלו  אשר מפרים את החוק בגלוי, הגישה עמותת "אנונימוס" את החומר המתועד למשרד החקלאות וזה הגיש תביעה נגד אותם מפטמים.

 

השבוע, לראשונה בישראל, הורשע מפטם אווזים בהתעללות בבעלי חיים לאחר שתועד מפטם כ250 אווזים.

הנאשם נדרש לשלם קנס של 5000 ש"ח ונגזרו עליו גם 10 שנות מאסר על תנאי.

 

העונש לדעתי הוא עונש קל, אולם התקווה היא שהוא ירתיע ויבהיר שיש מי שאוכף את אותו חוק.

 

רציתי לסיים ולכתוב שטוב לדעת שיש מישהו שם למעלה במשרדי הממשלה אשר אכפת לו ועושה למען בעלי החיים אולם לצערי המצב רחוק מלהיות כזה.

ללא התיעוד של "אנונימוס" משרד החקלאות לא היה אוכף את החוק והיה יותר נוח לטמון את הראש בחול כמו במקרי התעללות נוספים ורבים בבעלי חיים.

 

ובכל זאת, נותר לקוות שזהו צעד ראשון בדרך להפיכתנו למקום שלבעלי החיים קצת (אבל ממש קצת) יותר טוב לחיות בו.

 

 

 

דרג את התוכן: