ממשלת סין מדווחת מדי יום על מספרם ההולך וגדל של נפגעי רעידת האדמה אשר פקדה את חבל סאצוואן. מדובר בעשרות אלפי אנשים נשים וטף אשר מצאו מותם באסון ועוד מאות אלפים ואולי כמה מיליומים של אנשים אשר איבדו את ביתם ואין להם קורת גג ומקום להניח ראשם.הדיווחים מסין מאד ממודרים ומגיעים בעיקר מצנורות ממשלתיים.אין כמעט ריווחים של רשתות טלביזיה ורדיו המדווחות ישירות מן השטח.סין מפגינה נכונות מעטה מאד לקבל סיוע מן החוץ ומנסה אף ליצור את הרושם שאינה זקוקה לסיוע כזה.
בעוד שהעולם החופשי [אם עדין נשאר כזה ] כותש את ממשלת מינמאר על מניעת כניסת זרים למדינה , זרים המבקשים לסייע בטיפול בנפגעי האסון שהיה במדינה זו. הרי כלפי ממשלת סין נוקט העולם בדרך אחרת.לא בכדי עדים אנו להתנהגות שונה כלפי שתי ממשלות המונעות מתן סיוע מירבי לתושביהן שנפגעו באסונות טבע.
אין ספק שזו לא תופעה מקרית.אנו חיים בעולם של אינטרסים. בשמם של אינטרסים אלו מותר לעשות כל מעשה נבלה.מותר לנהוג איפה ואיפה ולהבדיל בין דם לדם.האינטרסים גורמים ל"קשיי ראיה" של התנהלות ברוטאלית של הסינים כלפי הטיבטים.אבל כל זה מותר כי בסין עומדת להיות אולימפידה ואנו בעלי מהאינטרסים כבר השקענו כסף רב ולכן אנחנו צריכים רק דבר אחד---תנו לנו שקט. אל תבלבלו אותנו עם עובדות.!!!
קודם נעשה את הקופה ואחר כך נטקס עצה מה לעשות. סין אינה דוגמא יחידה למערך צבעיעות אשר השתלט על חיינו בארץ ובעולם |