
תרשו לי לפתוח במשפט לשחרור העצבים: מתווכי דירות מנוולים - אני שונאת אתכם. אחרי שהוצאתי את זה מהמערכת אני אמשיך....
כבר שנה בעלי ואני מחפשים דירה. אנחנו רוצים לנצל את העובדה שהמשכנתא נמוכה, כי ברגע שהיא תעלה לא נוכל לקנות דירה, אבל גם שכירות לא נוכל לשלם כי אין לנו כאלו סכומים (איך אנשים עושים את זה? ועוד מחזיקים שני ילדים??) כרגע אנחנו נהנים משכ"ד בחסד מסיבות ששמורות במערכת. אבל זה עומד להיגמר.
במסגרת חיפושינו אחרי דירה עבדנו, מן הסתם, גם עם מתווכים. לאט לאט הבנו שאי אפשר להאמין לשום מילה שלהם. הגענו למצב עם מתווך אחד שלא האמנו אפילו לשם שהוא נתן לנו. הם פשוט שקרנים. דוגמה: דירה עם מרפסת: דירה עם אדנית קטנה דירה מוארת: אם מדליקים את האור דירה מרווחת: אם אין לכם רהיטים דירה משופצת: שמו קרמיקה חדשה באמבטיה, השאר ג'יפה, מגעיל, דרוש חיטוי עם DDT. בניין חדש: בניין בן 20 שנה ועוד מיני שקרים כאלה. אני לא מבינה מה הם חושבים לעצמם, שאני אבוא לדירה "המשופצת" שהם מראים לי שכל הקירות מתקלפים והריצפה שחורה ורקובה, אבל האמבטיה משופצת ואני אגיד: "וואלה. איזה יופי!"????? מה נסגר איתם? ואם כבר הצלחנו למצוא דירה המתווך פשוט הרס לנו את המשא ומתן. או שהוא לא ניסה להוריד את המוכר במחיר (כי הוא רוצה עמלה גבוהה יותר) או שבגלל שהמשא ומתן הוא בטלפון שבור זה נהרס בסוף. אם היינו מדברים עם בעל הדירה ישירות זה היה נסגר. הם לא עונים לטלפון, אי אפשר להבין מהם באמת איך נראית הדירה. הרבה פעמים הם בכלל לא היו בה לפני שהם מראים אותה. ממש מעצבנים.והם עוד גובים על הביזיון הזה 2%. ממש לחרבן לי על השטיח ולבקש כסף.
אז עכשיו אני מחפשים רק דירות ללא תיווך וזה עוד יותר מעצבן, כי הם פשוט השתלטו על הכל. אין כמעט דירות ללא תיווך. גם מה שיש באינטרנט מפרטי הם לוקחים ומפרסמים תחת השם שלהם. אם הם לא היו, כל הדירות היו פרוסות לפני באינטרנט, בלי מחסומים ובלי בעיות. ומה שעוד יותר מעצבן - הם לא מסתפקים בזה שכל אתר הקדיש להם חלק שלהם שבו מתפרסמות רק דירות מתיווך, הם גם מפרסמים במקום של הפרטיים ולא רושמים שזה תיווך.
בקיצור - צריך להוציא את המקצוע הזה מחוץ לחוק. בגללם אני לא מצליחה לקנות דירה. גם הם לוקחים לעצמם את כל הדירות שמפורסמות מפרטי (חוץ מיחידי סגולה שלא נותנים להם) וגם הורסים את התקשורת והמשא ומתן עם המוכר. ימח שמם.
לסיום, ההגינות מחייבת לציין, שמכל עשרות המתווכים שעברתי היה יחיד סגולה אחד שבאמת היה בסדר. אחד. מתוך עשרות.
נ.ב: דירה דירת 3-4 חד' בקומפלקס החדש לזוגות צעירים ברמת השרון, בשכונת מורשה.מישהו מוכר? מכיר? (אולי יהיה לי הפעם מזל...) |
תגובות (1)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
יש לי המון מה להגיד!!! במה נתחיל?
בהתחלה חשבתי שזו פשוט בעיה של הישראבלוף הישראלי. אחר כך חשבתי שאולי זה רק חלק מהמתווכים ולא כולם כאלה. בהמשך נזכרתי שנפגשתי עם מישהו שפתח עסק לתיווך ונראה לי איש ישר. הוא אמר לי שכמו שאף אחד לא מנסה לתפור לעצמו פצע פתוח אלא הולך לרופא, ככה כשבאים לרכוש דירה צריך לגשת למישהו עם ניסיון, שמבין במה שהוא עושה. אבל יש כאן עוד משהו: לפני הכל - למה בכלל צריך מתווכים? ובמיוחד אם הם כאלה שקרנים???
כשחיפשתי מזכירה פניתי בייאושי אל חברה שהבטיחה שיש בידיה ארבע מזכירות תפורות לפי דרישותיי, פנויות וזמינות לעבודה מיידית. איך זה יכול להיות חשבתי???? הרי פירסמתי בכל מקום. הם הן כל כל כשירות איך הן לא מוצאות אותי ולי אין גישה אליהן?
אז אם ניקח את כל הדברים האלה ונעשה את הסינתיזה, נראה שבעצם הבעיה היא שפה בישראל, את מי שאנחנו לא מכירים אין לנו אינטרס להטיב איתו. לכן, בכל פעם שאתם מרימים טלפון לאנשהו אתם מתאמצים בכוח להתחבר עם הפקידה או איש השירות, לרשום לעצמכם את הטלפון הישיר ואת השם שלו ולנסות לחזור אל אותו בן אדם "שכבר מכיר אתכם" כי דיברתם איתו כבר לפחות פעם אחת. אותו דבר המתווך: אם הכרתם אותו או באתם מהפנייה - זכיתם בטוב ליבו. אם לא - רק אם הוא חדש תוכלו להינות מטוב ליבו, אבל מניסיונו לא תוכלו כי פשוט אין לו. אז קודם כל קחו מתווך חדש שיתאמץ בשבילכם על חשבון הניסיון שהוא ירכוש עליכם, או שתיקחו מתווך מנוסה אבל עם המלצה טובה (שיהיה לו כדאי להיות נחמד אליכם) ודבר שלישי, אם שני הקודמים לא טובים בעיניכם, אל תקחו אף מתווך בכלל!!!! תפנקו את עצמכם בשני אחוז העמלה שלו וסעו לחו"ל (אני בטוחה שהוא נוסע עם המשפחה שלו לפחות פעמיים בשנה)!!!!!