0
זיג זיגלר
אני הצטרפתי לSuccess University – לפני שבועיים, לא יכולתי להתאפק, ראיתי את מה שיש להם להציע וזה פשוט מדהים. לפני מספר ימים הגיע אלי בדואר כל החומר שהם שולחים לכל מי שנרשם. כל חודש באופן קבוע מקבלים בדואר CD ו-DVD . זאת בנוסף לגישה חופשית לאתר, ששם יש למעלה מ-200 קורסים שונים בכל מיני תחומים, אשר יכולים להשפיע משמעותית על הצלחתנו בחיים. כולל התפתחות אישית, מודעות, שיפור עצמי, מוטיבציה בריאות וחיים טובים ועוד... יש למעלה מ-50 מורים, מאמנים ומורי דרך מהטובים בעולם.
אתמול צפיתי ב-DVD שנשלח אלי ומה אומר לכם... למדתי הרבה בחיי, כל מיני קורסים וסדנאות בכל מיני מקומות, מכל מיני אנשים. לא נתקלתי בכזו הדרכה, בכאלו טיפים לחיים משני מאסטרים עולמיים, מאמנים עולמיים בהתפתחות אישית. כל כך התרשמתי שאני חייבת, אבל חייבת חייבת חייבת להעביר לכם חלק את דבריהם. שני אנשים שהיום נמצאים כבר בשנות ה-70 לחייהם, התחילו מכלום והגיעו להצלחה, לא רק בכסף, בחיים בכלל, בחייהם האישיים, בחייהם הכלכליים. והם מוכנים ללמד אנשים אחרים כיצד לעשות זאת. הם גובים על כך הרבה מאד כסף בסמינרים שהם עורכים ברחבי העולם, והסמינרים שלהם מלאים עד אפס מקום.
כתלמידים ב-Success University אנחנו מקבלים את כל מה שהם מלמדים בסכום מגוחך ממש. המאמנים האלו הם זיג זיגלר, וג'ים רון.
כדי להביא לכם מחכמתם וכדי להבין בעצמי ולרדת לעומקם של דברים הייתי צריכה לצפות שוב בסמינר שלהם, אבל תאמינו לי היה שווה, שווה יותר מכל סרט או סדרה בטלוויזיה שיכולתי לראות בזמן הזה.
והנה התרגום כמעט מילה במילה:
זיג זיגלר
זיג זיגלר מתחיל את הסמינר שלו בכך שהוא מראה רשימת תכונות וכישורים של אנשים מצליחים באמת:
כנות ניסיון יושרה אימון אינטליגנציה נאמנות יעדים-מטרות בטחון ארגון איש צוות אחריות מעודד מחויבות מתעודד אכפתיות אנרגטי עצמאות הערכה עצמית לעבוד חכם תקווה אופטימיות חכמה דייקנות תשוקה התלהבות ידע מוטיבציה מומנטום חלוץ משמעת עצמית החלטי מיקוד
זו הרשימה של התכונות שאנחנו רוצים לאמץ לעצמנו על מנת להיות מצליחים בכל תחומי חיינו. ואז הוא ממשיך ושואל את הקהל שלו:
נניח שמחר ה- L.A לייקרס פושטים את הרגל (לא שזה משהו שיכול לקרות, אבל נניח) האם אתם חושבים ששקיל אוניל יוכל למצוא קבוצה חדשה לשחק בה?
אם זה היה קורה, האם הוא היה מתקבל לקבוצה האחרת בזכות זה שהוא שחק ב-L.A לייקרס, או האם בזכות הישגיו והכישורים שהוא הפגין כששיחק ב- L.A לייקרס?
חד משמעית בזכות כישוריו!
ואתם? אם החברה בה אתם עובדים הייתה פושטת רגל, והייתם מוצאים עבודה אחרת, האם הייתם מתקבלים לעבודה החדשה בזכות עבודתכם במקום הקודם? או בזכות כישוריכם?
OK , אם כך ביססנו את העובדה כי ביטחון הוא משהו שבא מבפנים, משהו בתוכנו. כך שאם היו לכם התכונות שמנינו קודם או הכישורים שמנינו קודם, האם הייתפ מקבלים מכתב המלצה מהבוס הקודם שלכם? ברור שכן. האם הייתם זוכים במשרה גם אם לא היה לכם ניסיון קודם? ברור שכן, משום שאתם יכולים תמיד לומר יש לי ניסיון של X שנים בלהיות כל הרשימה שמנינו קודם.
אני אומר לכם, מכל הלב ומכל שנות ניסיוני, שאם תבואו למקום עבודה, גם אם אין לכם ניסיון באותו תחום ותציגו את התכונות והכישורים שלכם ותאמרו: " הניסיון הזה שלי הוא בדיוק מה שהחברה שלכם זקוקה לו, אני יכול לתרום תרומה ענקית ביותר, והכי חשוב אני פנוי להתחיל עכשיו. אתם תקבלו את העבודה.
אנשים אוהבים אנשים שהם נכס ולא התחייבות.
כאשר אתם מפתחים את התכונות האלו והכישורים הללו, אתם מצליחים בכל מה שאתם עושים.
איך עושים את זה? ע"י קריאה, שמיעת הרצאות, לימוד, אימוץ התכונות האלו ולקיחת חזקה עליהן.
אספר לכם סיפור מהחיים:
בשנת 1990 העברתי סמינר במונטגומרי אלבמה בשנת 1992 העברתי את אותו סמינר בברמינגהם אלבמה, שם לימדתי בדיוק את מה שאני מלמד אתכם היום, על התכונות והכישורים האלו שאתם לומדים היום, מלמדים את עצמכם ומדסקסים אותם בינכם לבין עצמכם. השיחות האלו שאתם משוחחים עם עצמכם הן למעשה השיחות הכי שוות והכי חשובות לחיים שלכם.
באותו סמינר ניגש אלי בחור ששנתיים קודם היה בסמינר במונטגומרי אלבמה ואמר לי, אדון זיגלר, אז בסמינר לפני שנתיים לא היה לך את הכרטיס הזה עם כל התכונות, כמו זה שיש לך עכשיו, אז הכנתי לי אחד כזה בעצמי והדבקתי אותו על המראה באמבטיה. כל בוקר וכל ערב אמרתי לעצמי תכונות מהרשימה "אתה כנה, אתה אינטליגנטי, אתה מאורגן, אתה אחראי וכך הלאה עד שהגעתי ל"אתה דייקן", אדון זיגלר מעולם לא אמרתי שקר גדול יותר מזה, והתחלתי לצחוק, איך זה שאני אומר שאני דייקן כשאני ממש לא דייקן, אני איחרתי לכל מקום, לכל פגישה לכל ארוחה, ואז גיליתי למה אני מאחר, כי אני מתכנן לאחר, הבנתי שאני חסר התחשבות, חסר אכפתיות, ומרוכז בעצמי. הבנתי שהסיבה שהניעה אותי לאחר הייתה שחשבתי שזמני יקר יותר מזמנם של אחרים, שאני חשוב מדי כדי לחכות לאחרים וכל מי שפגשתי וקבעתי אתו היה צריך לחכות לי ולא אני לו. אדון זיגלר, הוא אמר, זו הייתה ההתפקחות של חיי, מאז לא איחרתי לאף פגישה, ההכנסות שלי עלו ב-,500%, רק בשנה האחרונה הן עלו ב-300%, היחסים שלי עם אשתי, בני ובתי השתפרו, הם ידעו שכאשר אני אומר שאהיה נוכח בשעה מסוימת אני אהיה שם. זו הייתה המהפכה החווייתית ביותר בחיי.
עוד סיפור מהחיים,
בחור נוסף שהיה בסמינר שלי סיפר על רשימת התכונות שאמר לעצמו, הכל היה בסדר עד שהגעתי לאינטגריטי, הרגשתי אי נוחות, לא יכולתי להירדם בלילה הראשון, בלילה השני התהפכתי מצד לצד בבוקר השלישי התקשרתי אליך לספר לך, שלקחתי קלטות וידאו מהסמינר. וכאשר אמרתי לו אין דבר כולם עושים טעויות כאלו, אמר לי הבחור שזו לא הייתה טעות, ובקש ממני את הכתובת כדי לשלוח צ'ק עבור הקלטות.
אני אומר לכם, קשה לעמוד מול המראה ולומר את הדברים ולאמץ את התכונות והכישורים מבלי להיות נכונים לעמוד מאחוריהם במעשים. זהו האירוע העצמתי ביותר שאני הייתי מעורב בו והוא חד פעמי. הרגע בו אתה הופך להיות מה שאתה אומר שאתה.
זהו את התכונות שלכם ופתחו אותן, אמצו את שאר התכונות כי אלו התכונות שיובילו אתכם להצלחה בכל תחומי חייכם. הם נאספו מאנשים בכל רחבי העולם ללא הבדלי דת צבע גזע או אמונה ומניסיון של שנים בתחום האימון להצלחה. תכונות אלו קיימות כבר אלפי שנים.
אני שואל אתכם,
מה אתם יודעים או משוכנעים מעל לכל ספק, שאתם יכולים לעשות תוך 3 שבועות שיביא את חייכם הפרטיים המשפחתיים וחיי העסק שלכם למצב גרוע יותר? להרים את היד.
מה אתם יודעים או משוכנעים מעל לכל ספק שאתם יכולים לעשות תוך 3 שבועות שיביא את חייכם הפרטיים המשפחתיים וחיי העסק שלכם למצב טוב יותר? להרים את היד.
כמה מכם חושבים שהבחירה בידכם? להרים את היד
כמה מכם חושבים שהתוצאות הן בבחירה? להרים את היד.
תנו לי לומר לכם מה אמרתם עכשיו או הסכמתם לו עכשיו, בין אם הבחנתם בכך או לא. אתם אמרתם לעצמכם עכשיו: " לא אכפת לי כמה קשה היה לי בעבר, לא מדאיג אותי מה המצב שלי עכשיו, בגלל שיש משהו שאני יכול לעשות עכשיו שיעשה את העתיד שלי טוב או רע והבחירה בידי!
אה, זה משמעותי, מאד משמעותי...
המשך בפוסט הבא
אריאלה |