
| טור 4: פגוש את ההורים בשלב כלשהו ביחסים, ההורים הופכים להיות חלק מעסקת החבילה. הבעיה מתחילה כשבן הזוג לא תואם את הציפייה שלהם לנסיך חלומות בגלימת עו"ד.
מאת: עדי אלון
ההורים שלי מעולם לא אהבו את אורן האקס. כבר בהתחלה הם התרשמו שהבחור לא רציני וחשדו שכוונותיו כלפיי מפוקפקות. כשהכרנו, הוא היה סטודנט בפקולטה למדעי הדשא וכשסיים את הלימודים, הוא דילג בין עבודות זמניות.
לי לא היה אכפת ממה הוא מתפרנס וכמה הוא מרוויח. הייתי מוכנה לממן אותו כל החיים ובלבד שנהיה ביחד. אמא שלי, לעומתי, לא ישנה בלילות. "לפני שאני עוצמת את העיניים ועוברת לעולם שכולו טוב, אני רוצה לראות אותך מסודרת". אין גבול לפולניות. אם ה"הלו" שלי בשיחות עם אמא היה קצת יותר עגום מהרגיל, היא מיד הסיקה שרבתי עם אורן. בשבילה זה היה פתח לדחיפת הצעות ייעול בנוגע לחיי האהבה שלי. דאגתה המרכזית היתה הבת היחידה שלה, קרי: אני.
כשנפרדנו, אמא שלי התקשתה להסתיר את שמחתה. "לא קרה שום דבר. את יפה, אינטליגנטית ובאה מבית טוב. אין סיבה שלא תמצאי גבר שיאהב אותך ויתחתן איתך". רציתי להשמיד אותה ולתלות את עצמי על זה שבכלל סיפרתי לה. היא לא הרפתה ואני הייתי חלשה ומוכת גורל מדי כדי להתנגד. "אם דלית הבת של רוחל'ה ויהודה התחתנה, גם את יכולה. את זוכרת כמה רוחל'ה היתה מיואשת ממנה? והנה- היא מצאה בחור נחמד ומסודר באינטרנט". תודה באמת על דברי העידוד.
בסוף השבוע, שחר הברמן התקשר כמו שהבטיח והציע להיפגש בערב. לא היה דבר שרציתי יותר בעולם, אבל כבר התחייבתי מראש לסור לארוחת שישי. "I have earlier engagements", אמרתי לו. כמה אירוני שהתחייבויות קודמות נשמעות באנגלית כמו הבטחה לאירוסין. סיפרתי לו כמה מעיקה עליי הארוחה הזו ועד כמה אין לי כוח לשמוע את אמא שלי אומרת בפעם האלף: "את כבר לא ילדה והגיע הזמן שתתמסדי בגיל 33". שחר צחק מהחיקויים שלי וניסה לגרום לי להבריז. הבהרתי לו שבמשפחה שלי אין אופציה כזאת, אלא אם מדובר במחלה סופנית או במוות פתאומי.
בצעד ששתל אותי לכיסא, שחר הציע לבוא איתי לארוחה. לא ידעתי איך להגיב, אז גיחכתי. "כדאי לך. אמהות מתות עליי", הוא משום מה ניסה לשכנע. אני ממש לא הבנתי את הקלילות הפתאומית שקפצה עליו ותהיתי לעצמי למה לעזאזל הוא רוצה להיחשף לצד האפל שלי בשלב כל כך מוקדם ביחסים. להביא מישהו להורים זו אכן סוגיה מסובכת. תמיד עולה השאלה באיזה שלב אפשר להפגיש בין בן הזוג למשפחה ובמקרה שלי- למה לעשות לו את זה. יש גם שיקולי כדאיות- אם הוא בא, אולי זה סימן שהוא מוכן לקשר רציני ואם זה המצב- מיד מתחילות ציפיות ופנטזיות על חופה.
למרות שההצעה של שחר הוסיפה לו נקודות, החלטתי לוותר הפעם. קודם אעביר אותו את מבחן דניאל, הידיד ההומו שלי ואם הוא יעבור- נשקול מחדש.
|
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה