עיצוב במידות גיאומטריות
מרשימה ביותר בהקשר דומה, היא התמונה הפותחת בסרט העתידני של סטנלי קובריק "אודיסיאה בחלל" כשיא האבולוציה. מצד שני התפתחו מגמות שלא בחלו בניסיון העבר, כל עוד הוא משמר ערכי יסוד חזותיים, בתחום חוקי הפרספקטיבה, בארגון החומרים על משטח הבסיס, בהנחות יסוד של השימוש בצבעים ובאינטראקציה ביניהם.
מעניין כי עוד בזמנים הקלאסיים נתנו את הדעת על כל סוגי הפרופורציות מתוך חתירה לדיוק מתמטי, כולל השלכות מדעיות על רעיון השלמות. האובייקטיביות חיברה בין המידות הנכונות (או `הטובות`, מבחינה הומאנית) לבין המידות הנכונות (מבחינה מרחבית). ברוח זו המבנים הפרופורציונאליים של בתי מקדש וכנסיות ביססו את צורותיהם על ההנחה כי מתקיים יחס ישיר בין ההרמוניה של הבנייה לבין שלוות הנפש ורגש ההתעלות (של הנכנס למרחב המקודש).
מתוך ההעזה להתנסות בחוויה מוחלטת.
בבנייה פרטית, הפירמידה הקטומה בחלקה העליון משמשת בצורה פונקציונאלית לצרכי המגורים על פי סדר העדיפויות של הפעילות הביתית. הקומה התחתונה היא באופן טבעי השימושית ועל כן הרחבה ביותר; הקומה שמעליה מצומצמת יותר, לפונקציות פרטיות מוגדרות, וכן הלאה, עד הקומה הפחות שימושית בחיי היומיום של היחידה המשפחתית. מבנה כזה יקרין יציבות פנימית והדדיות בין בני המשפחה על גילאיה השונים.
לא למטרות התכנסות דתית (כבמקדשי המזרח) אלא להשגת תחושת הרוחב, המכיל, על אותם מטרים מרובעים, יותר שטח מחייה, אם לאירועים חברתיים ואם לחדר מגורים שיירכז את המשפחה במקום לבודד את חבריה בפינות פרטיות. כך לא תצרום לעין הצבת טלוויזיה (פלזמטית) אל אחת הדפנות, לצד ספרייה אל הדופן הסמוכה, עם פינות ישיבה מובחנות - בהתאם לזוית החדר המצולע ולא בהתאם לחלוקה למחיצות אטומות.
נפוץ ביותר הוא השימוש במבנה המשושה לבריכות פרטיות, המעניק מהרגשת הגבישיות של היהלום על צבעי המים הצלולים, בצד תחושת המרחב המוגדל הנובע מן הצורה המשושה (או המתומנת).
(פאון ל-5 צלעות; הקסאגון ל-6 צלעות וכדומה) ואז המכלול מקרין תחושת אחדות ושיתוף בצד החלוקה התפקודית, כמבנה עדיף על בית המחולק כרגיל לחדרים מבודדים. יש במבנה מסוג זה רמז לגאונות הכמוסה בטבע: כוורת הדבורים ( או הצרעות) השכילה להתארגן ביחידות גיאומטריות מושלמות, המנצלות באופן מרבי שטח רחב ידיים לתנועה, לפעילות, ולאיפסון הדבש. בדוגמה אחרת מן הטבע, גבישיות הקרח או היהלום מספרת גם היא על התארגנות אידיאלית של החלל שבו הסדר והיופי מתחברים למושג אחד.
|
anata1000
בתגובה על עיצוב פנים - רגלי הכסא
tzachi00
בתגובה על עיצוב פנים - עיצוב חוקר
תגובות (28)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
פוסט מעניין
אהבתי *
פוסט מרתק ומעשיר
תודה
ערב נעים.
הי סער!
פוסט מצוין ! התעשרתי והשכלתי.
תמיד היה בשבילי "כמעיין המתגבר" דוגמא ומופת לשבירת מוסכמות,
ואתה די מתקרב לרוארק בכך...
אשוב לככב.
אלומה
מעניין , איפה מתבטא היישום בארץ ?
להוציא הבניין של הקר בצל הגבעה ברמת גן
מה שמקסים באדריכלות הוא השילוב של יצירתיות, היש מאין עם התחשבות בצרכי משתמש
לדעתי גם אצל חלק מהמגדלים המודרנים - ככל שהקומה יותר גבוהה מצטמצם קוטר המבנה
אם כי זו לא פירמידה - אך הבסיס רחב יותר
אהבתי כל מילה ותמונה
תודה, עידית
פוסט מעניין,
תודה :-)
איריתה
כנראה שיש לדון בכל מקרה לגופו כאשר באים לעצב :
מטרת החלל והעדפות הלקוח, שבתיאוריה לא צריך להתחשב בהן.
אישית לא אוהבת מצולעים, אלא שילוב של הצורות הגיאומטריות הבסיסיות.
הפירמידה בלובר מדהימה בעיני: הצורה באה מהעולם הישן, והחומר (זכוכית) מהעולם המודרני.
אוהבת גם צורות מעוגלות, אך עם סיבתיות, לא שרירותיות.
נהנית לקרוא את כל הפוסטים שלך.
תודה
כרגיל מאוד נהנת ולומדת ממך
בתחום שגם אני מתעסקת בו
יום קסום
אנדי
אין לי מושג קלוש בעיניין, אך מבינה את אהבה שיש לך למקצוע :))
כמו תמיד מחכים, ומעשיר.
תודה :).
תודה
מעשיר
גבריאל
בוקר טוב,
תודה על החומר המעניין,
אני אישית מעדיפה את הקונבנציונליות..
לפי דעתי היא הנוחה ביותר למגורים.
השאר יפה לבנינים ציבוריים.
תודה שוב.
בוקר טוב
*
תודה לחומר המעניין
נהנת לקרוא אותך וללמוד
רוצה בית פירמידה:)
שבוע טוב ומבורך
דבי
הכתיבה שלך מעניינת, קריאה ומחכימה. אהבתי.
*
מעניין מאד. קבל כוכב.
תודה
אני אומנם מתעסקת קצת בתחום המקרקעין ופוגשת המון טדרכלים במסגרת עבודתי
אך לא אדרכלית
מידע מסקרן ומענין\
שבוע טוב
טלי
אדריכל צריך להיות עם דמיון מאד מפותח
ואיך שאני רואה יש לך את זה....
תמשיך...
יש לי חלום לבנות בית
בצורה הגאומטרית "מרכבה"
דודי
היי*
מכירה את הנושא
ראיתי גם בתים הבנויים כקוביות
יש היום גם חיפוש של עיצוב אנרגטי
שידידותי לסביבה ולאדם מכל הבחינות
שבוע נפלא ותודה.
הקווים החתוכים האלו נראים לי מנוכרים וקרים מידי.
אולי הם מתאימים למבני ציבור, אבל לחיות בבית שכזה נראה גם כי אין ניצול מקסימלי של השטח...או שאני טועה
תודה
אתה מעשיר אותי בנושא שלי הוא זר ולא מוכר
אני עוזרת לאנשים לעצב את הבית הפנימי..
מאחלת לך שבוע מקסים ומבורך
ואני לא מבינה דבר מאדריכלות ואיך היא נעשית
אבל המדהים הוא שכשקוראים כאן ונכנסים למגוון הדוגמאות ולמלל המפרט
אפשר להצליח לדעת ולהבין לפחות יותר ממה שידעתי קודם
וזה מעניין וזה תמיד מאוד מאוד יפה.