קצת אחרי שאני ובת זוגי עברנו לגור ביחד הבנו שאין לנו ש ו ם מושג כמה אנחנו מוציאים בחודש, כשניסינו לנחש והתחלנו לספור בקול רם את ההוצאות: שכ"ד, חשמל ארנונה, רכב ... הגענו למספרים שלא מסבירים למה אנחנו לא מצליחים לחסוך כלום.
אחרי כמה חודשים של ניסיונות לעקוב בעל פה אחר ההוצאות הבנו שאנחנו מרמים את עצמנו ועברנו למסמך הוצאות רשמי, יצרנו קובץ אקסל, כל סעיף הוצאה מופה לעמודה, ובתחתית העמודה סיכום של כל ההוצאות. בחודשים הראשונים די קרטענו, לא באמת הכנסנו את כל ההוצאות, גם המיפוי היה די גרוע כך שחצי מההוצאות שלנו נכנסו תחת סעיף השונות, אבל, לאט לאט השתפרנו עד שהגענו למצב שאנחנו סומכים במאה אחוז על מסמך ההוצאות שלנו.
אחרי שגילינו כמה אנחנו מוציאים בחודש ומהו היקף החיסכון האמיתי שלנו, יכולנו להבין מהו סכום הכסף המינימאלי הדרוש לקיום התא המשפחתי, ועל סמך כך, כמה כסף להשאיר בקרן החירום – חיסכון נזיל שאמור לקיים אותנו בעיתות חירום.
בנוסף, השגנו לנו הבנה טובה יותר לגבי דפוסי הצריכה שלנו, כמה כסף מוקדש למגורים, לנסיעות, לבגדים, לחופשות, לבילויים, לאוכל בעבודה, לאוכל בבית, לחיתולים, לאוכל לתינוק, וכן הלאה... בזכות המסמך אנחנו מודעים לחולשות שלנו, ומוצאים דרכים להתמודד איתן: המסמך גילה לנו שאנחנו משלמים על חמישה טלפונים סלולריים, ובכך פתרנו את הדילמה מתי לשדרג את המכשיר – כשנגמור לשלם על המכשירים הישנים.
מסמך הוצאות דורש סבלנות ועקביות. מעקב אחר ההוצאות למשך חודש אחד לא מגלה הוצאות שנתיות כמו תשלום אגרת טסט לאוטו, או הוצאות חד פעמיות כמו לידת ילד חדש למשפחה. במיוחד אם אתם רק מתחילים את המעקב, אז סביר להניח שהמסמך שלכם לא מותאם מספיק לאורח החיים שלכם, וסביר, גם כן, שעדיין לא התרגלתם להכניס כ ל הוצאה למסמך. מסמך ההוצאות שלנו היום שונה בתכלית השינוי מהמסמך שאיתו התחלנו לפני כמה שנים.
צירפתי לינק למסמך ההוצאות שאני ובת זוגי פיתחנו לעצמנו, מסמך זה יכול לשמש כבסיס או כהשראה למסמך שיתאים לכם, אבל תרגישו חופשיים לעדכן אותו ולהתאים אותו לצרכים שלכם.
http://spreadsheets.google.com/pub?key=pv6ytP4wh_EvTj-SBXQt2WQ |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אני אשים אצלי במאמר על הכסף קישור אלייך
תודה רבה
מצויין !
מסכים עם כל מה שאמרת.
כל התורה על רגל אחת ופשוט לעשות את זה.