חדשנות אינה קורית , סתם כך פתאום. חדשנות מגיחה בסביבה פורה ומפרה. חשיבה טרנספורמטיבית מתהווה כתוצאה מהגישה והעמדות שלנו כלפי עבודתינו, העמדות האישיות והקולקטיביות. הצעד הראשון בקיום או בפיתוח חשיבה טרנספורמטיבית קשורה בהעלאה גדולה של המודעות, ההבנה והתובנותלגבי העמדות האישיות, כמו גם העמדות של שותפי התפקיד והצוות שלך.
חפש/פתח מודעות גבוהה יותר ויותר של עצמך
פיטר סנג'י בספרו הדיסציפלינה החמישית- הארגון הלומד, הציג בפנינו את המשל "הצפרדע המתבשל", משל זה מציע לנו התבוננות מעניינת, אם נשים צפרדע במים רותחים היא תקפוץ מיד החוצה. אבל, אם נשים אותה במים קרים ובאופן איטי ורגיש אליה נעלה את חום המים, היא תתבשל למותה. וכל זאת משום שאין בה מודעות לסביבה ולכן אינה מזהה סכנות וסיכונים. כמו הצפרדע גם אנחנו יכולים להנות ממודעות עצמית ומודעות לסביבות בהן אנו חיים ומתמודדים. כך שנוכל לזהות, לאתר הזדמנויות רבות יותר לחדשנות. כדי להיות מנהיג משמעותי לחדשנות, אתה חייב ראשית להיות מודע לעצמך. כדי להגיע למודעות גבוהה יותר תוכל להשתמש בשלוש ההמלצות הבאות כהתחלה 1.הנמך את המינד mind שלך 2. השקט את המחשבות mind שלך 3. נקה את המינד mind שלך
אז איך נגשים לשלושת המשימות הללו ?
הנמך את ה- mind שלך קצב העבודה בחיים שלנו, עולה מיום ליום וגם מתרחב ויש שאף מתעמק. בכל יום יותר רשתות עבודה מוקמות ונכנסות לפעולה בעולם, מביניהן נושאיות,טכניות וחברתיות . ריבוי האפשרויות מגבירות באופן כמעט אוטומטי את הקצב. עם התחרות המתעצמת שאף משנה כיוונים וכיוונונים (כלומר, הקצב והמקצב), כמעט ודאי שיהיו ארגונים שיאלצו לסגור את שעריהם, היות שלא יוכלו לעמודולהתמודד בקצב החדש והמתחדש מדי יום.דרישות חדשות תובעניות של העולם המקושר מעמיד אתגרים דומים לאלו שהיו ובכל זאת שונים. העבודה הופכת ל- 24/7 עם לפטופים, אי-פונים וסולולרים אחרים, אי-מיילים . התוצאה של סביבת עבודה שכזו מביאה אותך להיות בעומס גדוש, את/ה מוצא/ת את עצמך רץ/ה מטלפון לטלפון, מפגישה לפגישה, מגיב/ה לאנשים שמצפים שכל דבר יעשה ויגיע אליהם שלם כמו פיצה תוך חצי שעה וזה במקרה הטוב, כי עדיף להם הלו"ז של מקדונלדס הכל תוך שתי דקות מוכן. אז במירוץ בטווח בין זמן פיצה לזמן מקדונלדס,
הנטייה היא לחשוב שצריך ללכת לחדר כושר ולהגביר את הקצב. אבל איך האטה יכולה לעזור ? לכאורה כשאתה מאיט אתה מספיק פחות. שחקני גולף יודעים שעליהם להאט את התנופה כדי לזהות איך משפרים או מתקנים אותה.להאט את הקצב, אם כך, יסייע לך להתבונן היטב כדי לזהות גישות חדשות רעיונות חלופיים.
חברת 3M נודעת בעידודה את עובדיהלהאט את הקצב ולהקדיש עד ל- 15% של זמנם כדי לגלות מרחבים חדשים ולערוך ניסוייםברעיונות החדשים שצצים. כשמאיטים באופן מספיק כדי לשים לב, (שימו לב לשפה העברית, תשומה של הלב) לדברים שבלתי ניתן היה להבחין בהם אילולא כך, יש להם סיכוי גדול יותר למצוא רעיונות פורצי דרך. באותה הזדמנות כשמאיטים מקדישים זמן להטענה עצמית מחדש. אפילומנוע של מכונית מירוץ, פורמולה 1, זקוק להאטה מדי פעם כדי להמנע מחימום יתר על תוצאותיו.
השקט את ה mind ידוע שבדקה מתרוצצות במוחינו כמעט 100 מחשבות.אי שקט בפעולה. אטרף מוחלט. אשתמש במטאפורה כדי להבחין מה קורה ולאן חשוב להגיע. הים. ים רגוע, שקט אינו שקט רק לעצמו אלא אף מרגיע גם אותנו.. לעומתו, ים רוגש, קוצף, גועש יוצר גם אצלנו הרגשה של חרדה ומצוקה. כשהים שקט, אנחנו חווים את האפשרות של לראות דרכו אך, למעשה באופן שטחי. כי איננו רואים מתחת לפני המים. היכולת לראות מתחת לפני המים היא התובנה, שאליה מגיעים דרך השקט. בודהיסטים קוראים ל-mind נסער, מבולבל, מוטרד, "מינד של קוף", המדמה לעצמו תמונות של קוף פראי המסתובב וקוץ מענף באי שקט וללא הרף. המיינד הוא כמו קוף פראיהעובר ממחשבה למחשבה ופוגש רעשים רבים בלתי פוסקים, ואשר אין לו רגע דל לעצור ולחשוב לאן פניו מועדותומה הוא מנסה בעצם להשיג.כשאין כל זמן לערוך ולו מעט רפלקציה, המיינדמתנועע באופן מהיר וגס בין מטלה למטלה,מאבד משאבים יקרים. שאל/י את עצמך האם המיינד שלך דומה למיינד של קוף פראי? ממציאים מוצאים לעצמם דרכים כדי לעצור את המיינד שלהם ולהשקיטו. הם דואגים לפעול בסביבה המגרה יצירתיות, מקום בו יש להם אפשרות להיות בהרפייה,ולערוך לעצמם רפלקציה. אחרת הם אינם מסוגלים ליצור. דמיינו אטלייה של צייר כדוגמא. ברוב המחקים של יצירתיות מצביעים על ההכרח בעמדה בסיסית של הרפייה. חרף העובדה שיש אנשים, יחסית מעטים, שיצירה אצלם מתאפשרת במצבים המאופיינים בלחצים גבוהים ובגירויים מרובים. ואם נותרת עם השאלה אז איך עושים זאת, הבודהה יענה לך: "הדרך לא נמצאת בשמים, הדרך נמצאת בלב, אַת/ה המנורה המאירה את הדרך" . ולסיום נחזור למשחק הגולף ונבחן מה יש שם בנוסף, שעושה שקט, ובכן, במשחק הגולף אין שופטים – התוצאות נקבעות בהתאם לרישום שמבצע השחקן בעצמו או שרושם עבורו חברו למשחק. בכלל, ההתנהלות במגרש מלאת אמון, כבוד והערכה לזולת. כל השחקנים שומרים על שקט מוחלט על מנת לא להפריע לריכוז של הפרטנר החובט.
נקה את ה- mind שלך כדי להעצים את המודעות העצמית , אנו נדרשים לשחרר את המיינד שלנו מכל משקל עודף, המונע מאיתנו חשיבה בהירה וחדה.המיינד מלא עובדות, תמונות, נתונים, רשמים על איך העולם היה באיזו נקודה ספציפית בעבר.או לחילופין אותם תדמיות ודימויים שבעזרתם אנו מציירים לעצמינו את איך העולם אמור להיראות בעיני רוחינו או לפי דעתינו. כולנו מכירים אנשים לא מעטים האוחזים בדעות, גישות והבנות שאינם עוד רלוונטיים כיום ואין בינם לבין העובדות כיום כל קשר. מינד עמוס לעייפה שכזה, אינו מותיר בו כל חלל , מקום בו החדש יכול להימצא.מכאן, שמקור הכח של רעיונות חדשניים הם מיינד נקי. עשי/ה כל שביכולתך לנקות את המיינדבאמצעות שאילת שאלות חקר כך תתגר/י או תאתגר/י את הרגליך המפוחדים. ככל שמהר יותר תוכל/י לוותר על על רעיונותיך הישנים, תצליח/י מהר יותר למלא את המיינד בחדשים וחדשניים. אז איך עובדים על מודעות לפחדים אלו. בפוסט הבא. |
תגובות (39)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
למעשה , 'צריך זמן' לעצור כדי לחשוב.
זו אחת הבעיות הכי כואבות באירגונים
שהטענה ש- ' אין זמן לעצור צריך לעבוד '
הינה אחת הטעויות הגדולות.
סיעור מוחות בין המקובעים בדעות שאינן רלבנטיות, לבעלי דעות חדשניות
הינו חובה בניהול אירגונים. כי אם לא מבפנים, מאין יבוא עזר?
הידע קיים. היכולות נמצאות שם. האנשים מצויינים.
צריך רק דחפור כדי לחפור.
תודה. פוסט חשוב.
ושוב תודה *
אבקשך להודיעני על פוסט ההמשך
}{שטוטית
ממתינה בסבלנות אין קץ להמשך המידע להשלמת הידע.
תודה על פוסט חשוב.
כתוב נפלא,שנון,מקיף ומגרה את המינד--וזאת הגדולה שלך!
כל אחד לוקח ומזדהה עם המתאים והרלבנטי לו.כל אחד מנתח לפי הכלים שבידו-כמובן.
אני, לקחתי את זה לפן האישי שבי.לחיים,לגישה,לצורת ההתנהלות האישית שלי בחיי.לא העסקי\תעסוקתי.
ולכן מילותייך בסוף-
כולנו מכירים אנשים לא מעטים האוחזים בדעות, גישות והבנות שאינם עוד רלוונטיים כיום ואין בינם לבין העובדות כיום כל קשר.
אעיז להגיד שגם לנו יש כאלה והמון,יתר על כן--לפעמים הדעות של אתמול כבר לגמרי פסה היום!
ההארה והגדילה המנטלית מתרחשת לפעמים בהבזק. כמו התובנה לראות מתחת למים צלולים,
היכולת להכיר בהארה הזאת,לחבק את החדשנות--אפילו אם זה קורה ביום שלמחרת--זה החיבור הכי חזק שלנו
עם עצמנו.
מתה כבר לדבר איתך...
אלף סליחות על העברית המגמגמת--לא הסכמת לי באנגלית
תודה רבה! *
מצויין זה הגיע ממש בזמן לגבי!
אבקשך להודיעני על הפוסט הבא = פוסט המשך
ובדיוק נגמרו לי הכוכבים כך הודיעו לי
אבל בהמשך לנכתב לא אטריד כרגע את ה-מינד שלי בגינם:))
שבוע נפלא ולילה טופ
}{שטוטית
חדשנות היא ערך וצורך. כאשר ארגון מגדיר את עצמו הוא אמור להחליט מהם הערכים שהוא מבוסס עליהם. ארגון קיים אשר רוצה לשנות את הדי אן אי שלו ולהוסיף חדשנות לרשימת הערכים שלו צריך לדעת כיצד לשלב אותו בתרבות הארגונית הקיימת ואיך להוביל שינוי מהותי כל כך לאורך זמן. שינוי כזה כולל בהחלט שינוי דרכי חשיבה ועבודה של עובדים קיימים וגיוס אנשים חדשים אשר מתאימים יותר להלך החשיבה החדשני.
מצאתי שאנשים חדשנים הם אנשים שלא מפחדים לחלום ולהגשים את החלומות שלהם, אנשים שלא מפחדים להיראות חולמים, לדבר על מטרות, מאוויים ורצונות בשזירה עדינה בין פרטי ךארגוני. ארגון שרוצה להיות חדשני צריך לדעת כיצד לחלום ולהעניק לעובדיו את המרחב לעשות את זה.
האטה, היא דרך נכונה להתחיל להעניק את המרחב הזה.
נר ברכה לשבת שלום....
מצטרפת בחדוה לאמרות ולתגובות שמלפני.
היוזמה העסקית שלי באתר
"נר תמורת כוכב"...
בלי ניידים... בלי טלפונים... בלי לוח זמנים...
זו הזכות שקיבלתי עם השנים.
היום שלי הוא 24 שעות לכל ומכל הכיוונים.
אולם... אם קבעתי אז קבעתי
מילה זו מילה
כמו חותם בתוך חותם.
מי שמעוניין להעתיק את הנר לשימושו והפצתו מוזמן.
כל הזכויות שמורות לבורא העולם.
ממלכי צדק במסע בין כוכבים.
wooo it is beautifull
Love you
Ronit
I will be back here
ועוד דבר קטן.
ה MIND שלנו זקוק לחיזוקים.
אכן!
מעורר מחשבה הפוסט הזה.
מרתק, מעניין, שנון.........
אבל איך מיישמים?????????????????
יש לי המלצה עבורך,ספר, 'בשבח הבטלה' ברטראנד ראסל. בין היתר ראסל טוען שצריך לפנות פנאי, לא לעשות כלום כי אנחנו מלאים.
את הפנאי הזה, הריקנות אפשר וצריך למלא בהמצאות או שיפורים.
ניראה לי שזה מה שאת מנסה לומר.
שרה
מאמר מעניין( * )
מסכימה שהעומס המיותר והטיפול בדברים דחופים לא משאירים זמן לחדשנות וליצירתיות לאותם 20% אשר מייצרים את 80%.
נאוה.
עוד פיסה מרתקת ממך.
עכבר חכם !
שלום שרה
שמחתי לקרוא את שכתבת
וזה בתור הקדמה למה
שעוד תלמדי אותנו
קראתי שהבטחת.
תודה
שרה יקרה,
בא לי להתעכב על משמעות המילה "חדשנות".
מהי? האם היא המצאה חדשה? האם היא רק האופן האחר
בו אנו מבצעים או יוזמים? האם חדשנות פירושה עצמאות מחשבתית
מלכתחילה?
אולי נגדיר את המילה כדי שנוכל להבין את 3 הכללים שהבאת.
מאתגרת שאת.
אז את מציעה מדיטציה בעבודה?
אולי במקום צפרדע נכניס תבשיל אחר לסיר ואולי הוא ישים לב לשינויים.....
האמת?
אין לי מושג.
לצפרדע יש?