לפני שאתם מתחילים לקרוא אם בא לכם צפו בסרט, ואם נהנתם יש לכם עוד סרט.
http://cafe.themarker.com/view.php?t=286883
האם אנחנו באמת במלחמה הנשים נגד הגברים?
האם באמת אנחנו לא יכולים לחיות בשלום ביחד. או שאנחנו יכולים ולא רוצים. זוגיות זה נושא מורכב ומסובך, למדתי הרבה בנושא, ויש הרבה פתגמים. וכמה שאתן לכם שיעורים בסוף תלכו אחרי תחושות הבטן.
אז יש פסוקים שאומרים "אישה עושה רצון בעלה" ומצד שני "מאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה" ומפה והלאה בטח יעלו בזיכרונכם עוד הרבה משפטים.
אבל בסופו של דבר אנחנו מחפשים אחד את השניה, כי אנחנו לא יכולים איתכם ולא יכולים בלעדיכם. וכתבתי ואמרתי "שישנם שתי שמחות בחיים להיות מאוהב ולהיות נאהב".
ולמה אנחנו עושים לעצמנו את החיים כל כך קשים.
כי מלמדים אתכן הנשים איזה גבר לא לבחור:
זו הרשימה שכתבה לכם חברתי אירתה בבלוג שלה: 1. בוגד מתוך התפכחות .2. בוגד סדרתי .3. בוגד לקראת סוף קשר .4. בוגד בהסכמה 5. בוגד שאוהב אורגיות .6. בוגד שאוהב לצלם אותך .7. שלא יהיה הומו .8. שלא יהיה קנאי .9. שלא יהיה אלים .10. שלא יהיה נוכל .11. שלא יהיה קמצן .12. שלא יהיה תפרן. בקיצור , לא יודע אם נגמרה הסדרה, אבל ניסיתי למקם את עצמי ברשימה, עוד לא מצאתי לי מקום נוח.
אז אני שואל אתכן הנשים, תבואו עם רשימת המכולת הזו. ותחפשו את הגבר האידיאלי שהוא לא אחד מהדמויות הבאות. אולי תצטרכו זכוכית מגדלת.
כתבתי בפוסט קודם "תחפשו את מה שאתם צריכים ולא את מה שאתם רוצים". אם אתם חושבים לקבל גבר על מוכן, מבלי לעבוד על בנית קשר, שמשמעותו לדעת לוותר ולהתפשר – אתם טועים.
ומאידך. תשאלו את הגברים מה הם מחפשים בנשים?
רובם יענו לכם משפט בנאלי "שתהיה ליידי בחברה וזונה במיטה". גברים הם עם מפונק, תאמינו לי נשים, אני אגלה לכם סודות, למה הגבר חלש כלפיכם.
לא סתם נאמר "שמאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה". ולא סתם נאמר "אישה בונה אישה הורסת". אישה יש לה את הכח לנהל את הגבר. הגבר הוא המוציא לפועל של האישה.
הגבר מצטייר כחזק הפיסי, אבל האישה היא החזקה בחוכמתה. וגבר נמשך לאישה שמעריצה אותו, ומעודדת אותו, לא לאישה שמסרסת אותו ומנמיכה אותו.
לכן הרבה פעמים אתם שואלים את עצמכם וקובעים עובדה. מה אני עושה איתו בכלל, הוא לא מתאים לי. וקובעים עובדות מוקדם מידי.
פעם למדתי שיעורי תניא אצל חסידי חב"ד, וביתו של הרב שאלה אותו מה הוא חושב על הבחור שהכירה. האם הוא מתאים לה? הרבי הסתכל עליה ואמר לה ביתי "אין זוג מתאים יש זוג מותאם" ,
.ואכן ביהדות אתם רואים שמוסד השידוכין, מכיר ומשדך לבבות בגיל צעיר, ואחרי מספר מפגשים נערכת חתונה.
למה? הם לא נכנסו למיטה. והם עדין לא מכירים אחד את השני. הם מתחתנים כדי להתאים את עצמם אחד לשני. ולכן אצל הדתיים אתם רואים אחוז גרושין נמוך, נכון שיש בעיות אחרות במגזר זה. אבל עצם התובנה שלומדים להתאים אחד לשני, ולא באים לחפש מה אין לשני, אומרת דרשני.
אז בפוסט הקודם שלי שחלקו לא הבינו למה התכוונתי אני אתמצת ואומר. אם מצאת בן/בת זוג שיש לו פוטנציאל לקשר זוגי יציב, אל תוותרו עליו מהר. תלמדו להתאים את עצמכם אחד לשני. אולי הסבלנות משתלמת. |