קרום-ביקורת-חנוך לוין-ניסן נתיב-י-ם

0 תגובות   יום ראשון, 17/6/07, 12:03
יש הטוענים שחנוך לוין הנו גדול מחזאי ישראל.
הוא כתב 62 מחזות מהם הועלו כ 40.למרות שעסק בנושאים שונים יש דעות האומרות שהוא חזר על עצמו בוריאציות שונות על אותו נושא.
חלק מיצירותיו היו קשורות בשערוריות שונות בגלל הנושאים בהם עסק או בגלל צורת הבימוי שלו שנחשב  להפרובוקטיבי  באותה תקופה. 
המחזה ''קרום'' הועלה לראשונה בשנת 1975 בתיאטרון חיפה בבימויו של לוין.מאז הוצג מספר פעמים כולל בתיאטרון הקאמרי בשנת 2000 בבימויו של מיכאל גורביץ.כל במאי נתן אינטרפרטציה אחרת למחזה.חנוך לוין שנהג לכתוב תקציר למחזוצתיו סיכם את התוכן כך:
''שכונה ישנה בתל אביב. המרפסות,חדרי המדרגות,בית הקפה השכונתי,אולם הקולנוע,בית חולים,בית קברות.קרום שחזר מחו"ל וטרודה חברתו שמתחתנת עם תכטיך,שמקנא בקרום שהוא חבר של שקיטא ושל תוגתי שמתחתן עם דופה,שרוצה את ברתולדו האיטלקי שרץ אחרי צוויצי,שאותה בעצם רוצה קרום שבסופו של דבר נשאר עם אמו שיושבת על המרפסת שהודפת התקפות של השכנה פליציה,שממהרת עם בעלה דולצ'ה מבר מצוה לברית מילה,מחתונה ללויה''.
על פי התקציר הזה אלה שצורת הכתיבה של לוין אינה מוכרת להם יכולים כבר לדעת למה לצפות.
הבימוי הפעם שזור פזמונים חביבים שחוברו ע"י רוני רשף המלוה גם בפסנתר וכן בריקודים-אביב איבג'י. הבמאי -משה קליף מגיש לנו הצגה גרוטסקית טובה מאוד עם משחק מעולה של כל 12 השחקנים עם תנועות ודיבור מוגזמים המתאימים למחזה והתוצאה הצגה מבדרת מעולה  השומרת את רוח הלוינית וכוונותיו.כל אחד מהשחקנים מגלם טיפוס אחר ושונה על הצד הטוב ביותר.
אין אפשרות להזכיר את שמות כולם אך בכל זאת אציין את תוגתי-ינון שאזו,האם-עידית מולדובן,תכטך-דני ברוסובני.
שחקני ניסן נתיב ירושליים שהעלו את ההצגה בתל אביב מסתבר יודעים לא רק לשחק אלא גם לרקוד היטב .
לראות או לא לראות: לרוצים להנות משעתיים של בידור טוב ועל רמה ,בנוסח של חנוך לוין ,מומלץ ביותר.
נכתב על ידי elybikoret , 17/6/2007 11:42  
דרג את התוכן: