
כמה פעמים שאלתם את היושב במרומים למה? מה עשיתי שזה מגיע לי?
כמה פעמים התבוננתם על אחרים וחשבתם לעצמכם זה לא הוגן , דווקא זה שעושה כל כך הרבה רע ..... דווקא לו הקדוש ברוך הוא נותן כל כך הרבה טוב..... למה? איפה ההגינות ? מה ההגיון ?
אז הסיפור שאני אספר לכם עכשיו הוא סיפור אמיתי סיפור על ילד קטן כבן ארבע שחי בגרמניה עוד בתקופה שבה היו מחממים את הבתים בתנורי ברזל שבתוכם היו זרדי עצים , לילה אחד הילד קם באמצע הלילה ע"מ לשתות מים בעודו מנומנם בטעות נחה ידו על התנור הלוהט ,כף ידו של הילד נכוותה קשות והרופאים נאלצו לעשות לו השתלה , ההשתלה נלקחה כמובן מהמקום הטוב ביותר זה שנדחה הכי פחות מהבטן.
כמובן שעם הזמן החלו לצמוח שיערות על כף ידו של הילד שכבר הפך לנער (שכן מקום ההשתלה היה מן הבטן שעליה בגיל מסוים מתחילות לצמוח שיערות ) וכל הילדים , הנערים ,האנשים צחקו על הנער התעללו בו ,היכו אותו ,נערות בנות גילו דחו אותו וחייו היו מרים וקשים.
יום אחד ואחר שחטף מכות נימרצות והעלבות קשות הוא נכנס לביתו בטריקת דלת כועס ועצבני כשידיו מופנות לכיוון השמיים והחל לצעוק למה ? למה אלוקים ? מה עשיתי לך ? מה עשיתי בכלל ? בסך הכל הייתי ילד קטן בן ארבע מה כבר חטאתי לך שעונש כזה מגיע לי? והוא פרץ בבכי .
אימו שהיתה נוכחת בסיטואציה ניגשה אליו חיבקה אותו ואמרה לו בלחש יום אחד אתה תדע, יום אחד תבין נסתרות דרכי השם. הנער הרוגז התבונן על אימו וצעק לעברה מה את מבינה? מה?... ורץ לחדרו
השנים עברו והנער הפך לגבר ממורמר ,חסר ביטחון, דחוי ולא רצוי. באותם השנים פרצה מלחמת העולם והנאצים תפסו את היהודים והכניסו אותם למחנות הריכוז גם הנער ומשפחתו נתפסו והוכנסו לשם.
באחד הלילות החליטו הוא ואחותו לצאת ולחפש מזון , בעודם הולכים במחנה קצין נאצי תפס אותם הוא תפס את אחותו של הנער בשערותיה וכיוון את אקדחו לראשה , הנער החל להתחנן בפני הקצין שיעזוב את אחותו ובשלב מסוים הוא אפילו ביקש מהקצין שיהרוג אותו ורק שיניח לה לחיות . הקצין הביט בנער חייך חיוך מרושע ואמר: " ביום שיצמחו לך שערות על כף ידך זה יהיה היום שבו אני אשחרר את אחותך וגם אותך " הנערשלא האמין למשמע אזניו הרים את עיניו ואז הרים את ידו היפנה את כף ידו שהיתה מלאת שערות לכוון עניי הקצין ושתק.
הקצין נדהם, קפא לרגע על מקומו ואז שחרר את הנער ואת אחותו .
האח והאחות ניצלו הם עלו לארץ ואף הקימו משפחות .
זכרו תמיד אחרי החושך בא האור . ולכל דבר שקורה בחיינו יש סיבה. ומה שנראה היום כדבר הכי גרוע שיכל להיות יתברר בעתיד כדבר הטוב ביותר. אז קומו איזרו כוחות ואל תפקפקו בהשם ואל תבכו על גורלכם. |
תגובות (15)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
מגיע כיכוב !
תיקון!!!!!!!
תודה ששלחת
מעניין ומרגש
והכי חשוב מוסר השכל ...חכם
תודה ששלחת
מעניין ומרגש
והעי חשוב מוסר השכל ...חכם
תודה לך על תגובתך , אני שמחה שהתחברת לסיפור
חשיבה חיובית תמיד תוביל אותנו למקום הנכון בסופו של דבר
אכן הכל לטובה בסופו של דבר
גם כשגרוע,
לא לחפש את ההגינות או ההגיון.
כי לכל דבר בחיים יש סיבה...
בזה אני מאוד מאמינה.
אמונה שעוזרת לנו להמשיך...
מסר חשוב לחיים... *
אהבתי ...מסר יפה ונכון
הכל לטובה
z
תודה
*
מקסים
עם הרבה חוכמה
שבת שלום ,
אהבתי והתחברתי לכל מילה ומשפט ,חשיבה חיובית
הינה בריאות ואור לחיים
כוך
תודה שטרחת ושלחת
נכון,החיים מלאים בהפתעות
ליפעמים מרות
ולפעמים נעימות...............
חתיכת סיפור מדהים.
לא יאומן כי יסופר.
שנה נפלאה לך נישי יקירה :-)
כוכב,
איריתה
תודה רבה לך,יש לציין שאתה זריז
סיפור מקסים ... תודה
חג שמח ושנה טובה