על פי נתוני סקר TIM, גוגל הינו האתר המוביל בארץ עם 90% חשיפה – מה שאומר שמעל ל- 3,000,000 איש משתמשים במנוע החיפוש כל שבוע. ויחד עם זאת, אחת השאלות שאנו נשאלים בצורה תדירה היא עד כמה באמת המועמדים משתמשים במנועי החיפוש בכדי לאתר את התפקיד הבא. ![]() לאחרונה גוגל פתחה לשימוש את כלי מילות המפתח במערכת ה- adwords שמאפשר לדעת מה כמות החיפושים שבוצעו עבור מילה מסוימת ועבור מילים נרדפות לה. הנתון, המדהים בעינינו, הוא כמות החיפושים שבוצעו בחודש ספטמבר בלבד אחר מילים הקשורות לחיפוש עבודה – מעל ל 1,200,000 חיפושים (דרך אגב המספר המקביל בארה"ב עומד על מעל ל-100 מיליון חיפושים). המילים הנפוצות ביותר לחיפוש בספטמבר היו: עבודה – 368,000 דרושים – 246,000 עבודות – 95,000 חיפוש עבודה – 49,500 עובדים – 40,500 משרות – 33,100 נתון מעניין שעולה מסקירת מילות המפתח הינו שבוצעו 74,000 חיפושים אחר מידע לגבי תנאי שכר – ואלו מבוצעים לרוב על ידי עובדים שנמצאים שלב אחד לפני תחילת חיפוש העבודה האקטיבי – השלב שבו הם מתחילים לברר על התנאים הקיימים בחוץ. הדרך להתמודד בסביבה הזו, בה שולטים מנועי החיפוש המובילים, וגוגל כמובן מוביל אותם בראש, היא דרך קידום אתר החברה. זהו תהליך מקצועי, המתבצע על ידי מקצוענים בתחום SEO (Search Engine Optimization) או SEM (Search Engine Marketing). המודעות לחשיבות הקידום במנועי החיפוש הינה גבוהה אצל אנשי השיווק ומנהלים בארגונים, אך קיים עדיין פער בהבנת הערך והתרומה של קידום האתר לתהליך גיוס העובדים המתאימים. התחרות הרבה על כל מועמד הובילה לכך שאלו שכן ממנפים את כוחה של הרשת הן דווקא חלק מחברות ההשמה ואתרי הדרושים שהבינו שבכדי להגיע למועמדים לפני הארגונים – הן חייבות לקדם עצמן ברשת בכל דרך אפשרית (אם בעזרת מנועי חיפוש, רשתות חברתיות או בעזרת בלוגים וסרטונים ב- you tube). אז מה אנחנו ממליצים לארגונים? · למרות שהציפייה בהרבה ארגונים מהמועמדים היא של שליטה באנגלית ברמה זאת או אחרת, עדיין רובנו המכריע יחפש מילים בעברית בגוגל. לכן, בנו עמוד קריירה בעברית תוך כדי שימוש באלמנטי web 2.0 כמו הפרסונליזציה והמגע האישי. · אנשים רוצים להגיע למה שהם חיפשו במינימום הקלדות לכן בנו עמודי נחיתה רלוונטיים למי שמחפש משרה בתחום ספציפי ואל תשלחו אותו להתחיל לחפור במערכת החיפוש שלא תמיד ידידותית למשתמש. · נסו להגיע למקומות הראשונים בגוגל - קדמו את המשרות שלכם בעזרת SEO ו SEM · היעזרו בעובדים שלכם שכבר נמצאים ברשתות החברתיות והעסקיות בכדי לקדם את המשרות ואת הארגון שלכם. למרות המיתון המתקרב ובא, החיפוש אחר העובדים הטובים ביותר אינו מסתיים לעולם.המיתון מביא איתו בדרך כלל מודעות גבוהה יותר לנושא צמצום עלויות הגיוס. בנייה נכונה של אסטרטגיית גיוס דרך האינטרנט תוכל להוות את אחד ממקורות הגיוס האפקטיביים ביותר לאורך זמן. מורית ויעקב רוזן למידע נוסף על פיתוח מקורות גיוס חדשניים אינדקס הפוסטים של "גיוס 2.0" |
תגובות (4)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
הי נועז,
אני מסכים שלא כל 1.200,000 החיפושים שבוצעו הם של מחפשי עבודה אך לדעתי הרוב הגדול הוא כן כזה.
בעיני- גם מי שמבצע את החיפוש רק בכדי לראות איך הוא ממקסם את התנאים שלו הוא מחפש עבודה בפוטנציה (אני משער שעצם החיפוש מראה שאולי הוא לא לגמרי שלם עם מה שהוא מקבל כיום).
ארגון שידע "לדוג" את המחפשים הללו (למשל על ידי פרסום ממומן) - לפני שהוא מתחיל בפועל לפתוח את אתרי הדרושים - זוכה ליתרון תחרותי על המתחרים שלו.
תודה רבה על הביקור והתגובה
:-)
הי זאב,
ניסינו לתרום את חלקנו על ידי הוספתכם למדריך למגייס/ת 2008 שלנו תחת הקטגוריה של הרלוונטית.
המחסור בעובדים בפרופילים שאתה מתאר הינו גדול (בעיקר בתחום שירות הלקוחות והמלונאות).
לדעתי הדרך הטובה ביותר היא ליצור שיתופי פעולה עם הגופים המרכזיים בתחום כמו איגוד המלונאים ולפנות אל מנהלי הגיוס של חברות התקשורת הגדולות (פרטנר, סלקום וכדומה)
אתה מוזמן לדבר איתי וננסה לחשוב על כיוונים נוספים
יעקב רוזן
054-2424708
www.hrd.co.il
לא יודע
לא בטוח שכל מי שנכנס עם מילות החיפוש האלו באמת מחפש עבודה או בשלהי משרתו הקיימת.
נכנסים מעסיקים לראות מה קורה אצל האחרים.
נכנסים עובדים שרוצים לבדוק אם הם ממקסמים את תנאיהם.
נכנסים לכל מיני מטרות
לא ברור לי מה המספר באמת מייצג.
נועז גולן
יעקב שלום,
יש לי אתר המציע עבודות לחיילים משוחררים www.muadefet.co.il. האתר מאד מצליח בכך שאין כמעט חייל שמשתחרר שלא שמע על האתר ולראיה יש לי אלפי כניסות בחודש. אני לא מצליח להגיע ליותר מעסיקים המעוניינים להעסיק חיילים. הייתי שמח לשמוע הצעה. תודה רבה, זאב רוט