אחד האתגרים הגדולים ביותר של אנשי הגיוס הוא למצב את הארגון שלהם כמקום שטוב לעבוד בו ולשווק את התפקיד בצורה שתראה אטרקטיבית ותציג ללקוח-מועמד את היתרונות עבורו בטווח הקצר ובטווח הארוך. עם הפיכת אתרי שיתוף סרטים כמו youtube לנגישים ולנצפים, החלו גם החברות לזהות את הפוטנציאל לשימוש במדיה זאת לקידום המיצוב שלהן. חברת גוגל למשל העלתה עשרות סרטונים וקטעי חדשות המתארים את האווירה הצעירה ואת סביבת העבודה הייחודית שהביאו אותם להיות החברה הנחשקת ביותר לעבודה. הם אף העלו מידע על תהליך הגיוס וסוג השאלות שישאלו המועמדים. אבל איך הופכים סרטון גיוס לויראלי שמדברים עליו? כנראה שאחת השיטות היא לא לדבר כלל על גיוס אלא להציג את סביבת העבודה הכייפית כמו שעשתה חברת Connected Ventures בסרטון המצוין הבא. לסרטון הצטברו 1000 תגובות שרובן נעו סביב "סרטון מדהים" ו "לאן לשלוח קורות חיים?" שני הסרטונים מציגים קבוצה של חבר'ה צעירים, שמשדרים שעושים כאן כיף, שותים בירה ומשחקים פינג פונג – ומי לא היה רוצה לעבוד במקום כזה? חברת דלויט בארה"ב אף יצרה את ה- Deloitte Film Fest שהיווה מעין תחרות לעובדים שיעלו את הסרטון שמתאר בצורה הטובה ביותר "מה זה דלויט עבורם" כאשר הסרטון הזוכה שולב בהדרכות לעובדים חדשים בארגון, וזאת בנוסף לשימוש שנעשה בפייסבוק למטרה דומה. ומה קורה בארץ? בשנה האחרונה החלו יותר חברות בארץ לגלות את האפשרות להשתמש בווידיאו בכדי לשווק את החברה ואת הסביבה הארגונית למועמדים הפוטנציאליים. אחת הדוגמאות היא חברת פלאפון שפילחה את הסיבות בגללן מגיעים אליהם המועמדים ויצרה סרטון של מספר דקות ש"מוכר" בצורה מרשימה את אחד התפקידים השוחקים ביותר – נציג מכירות שיושב בתא קטן ועונה לעשרות שיחות של לקוחות זועמים – ואפילו אני כמעט התפתיתי להגיש מועמדות. מיקרוסופט בארץ יצרה סרטון הומוריסטי על שלבי הראיון בחברה ואפילו חברות ההשמה חבר ITR ו MIT החלו לבחון את האפקטיביות של השימוש בסרטונים למכור משרות או את השירותים שלהן. התחושה שלנו היא שתחום זה נמצא בחיתוליו בארץ ושבעתיד נראה יותר חברות שנעזרות במדיה הזאת בכדי לקדם את מיתוג המעסיק שלהן תוך כדי שימוש בעובדים שלהן – הן כחלק מעמוד הקריירה שלהן והן באתרי שיתוף סרטים וזאת כחלק מפיתוח אסטרטגיית הגיוס באינטרנט. מורית ויעקב רוזן |
תגובות (16)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
האינטרנט בוודאי שיתפוס מקום מרכזי יותר, אבל שיטת הגיוס עם הסרטים היא ממש לא העיקר. למשל גוגל מיצבה את עצמה כלפי מועמדים פוטנציאליים בהרבה יותר דרכים מאשר סרטונים. לפי הבנתי הדרישות שלהם מספיק גבוהות כדי שאלה שלא מכירים את החברה ושולחים קו"ח רק בגלל הסרטון לא יתקבלו. אבל אולי זה יכול לעבוד כלפי סטונדטים, בשביל לתת למועמד הרגשה טובה או כלפי פנים.
שלום לך יעקב!
בומבה של פוסט!
פלטפורמת הWEB2.0 היא חדשנית וקולעת בדיוק לקהל היעד אותו מחפשים.
הן בגיוס עובדים והן בגיוס לקוחות.
כמי שנחשבת לדיי מאותגרת טכנולוגית ונחשפה לא מזמן לכול נושא הסרטונים המיצוב והמיתוג....
ופלטפורמת הטכנולוגיה הזו ....
חייבת להודות שזה לראשונה משהו בדיגיטלים התחיל לעשות לי פרפרים בבטן.
בסוף עוד אתאהב ואנטוש את הגדרת האישה האנלוגית בעולם הדיגיטלי.
אשמח לקרוא על עוד ועוד חידושים בתחום.
חג שמח
חלי בן דוד
פוסט מעניין ויפה מאוד.
במקום מודעות דרושים אטרקטיביות על שני עמודים צבעוניים - ארגונים מנסים להוציא את האם בארגון החוצה יותר ויותר.
אבל אילו סרטוני פרסומת. אמנם יותר אוטנטיים משחקנים בטלוזיה, אך האם הם משקפים את החיים באמת ארגונים?
האם אין פה בעצם מיתוג של חווית העבודה בארגון?
מיתוג של הארגון כמקום שטוב / יוקרתי / כדאי לעבוד בו?
היי יעקב
פוסט מצוין ומעניין
אין ספק שאנו נחשפים כל העת לדינימקה חדשה ויצירתית בתחום גיוס עובדים והאינטרנט הנה פלטפורמה המאפשרת לנו למנף את הדמיון והיצירתיות הקיימים בנו.
צמיחתן של הרשתות החברתיות והקודים ההתנהגותיים אשר מלווים אותן, דוגמת - חשיפת פרטים אישיים, הבעת עמדות, יצירת קשרים חדשים וירטואלים.. - כל אלה ועוד מסייעים בהתפתחותה של סביבת פיתוח קריירה חדשנית, אישית יותר ואפקטיבית יותר עבור כל הגורמים בסביבה הארגונית הזאת.
חשוב לציין, כי אנו בהחלט צריכים לשקול כיצד נבוא לידי ביטוי בסביבה חדשה זו, אך זהו בדיוק אותו שיקול דעת אותו אנו צריכים להפעיל בעולם הפיסי. אנחנו זה אנחנו, באינטרנט ומחוצה לו. האינטרנט מאפשר לנו להביא את עצמנו לידי ביטוי באופן אפקטיבי, תוך יצירת עולם חדש של הזדמנויות ומעניק לנו יכולת למנף את קשרינו האישיים, קשרי חברינו וגם את קשריהם של ה"מכרים הוירטואלים" , אשר זכינו בעמל להערכתם והכרתם בכישורינו(ממש כמו בכל מערכת יחסים אחרת בעולם ה"אמיתי")
תודה רבה זהר
הי יעקב,
מאוד מעניין לקרוא את החידושים וההתפתחויות בתחום.
ברור כי אנו בתחילתו של עידן חדש!
התקופה הקרובה תהיה מעניינת בגלל:
א. השוק יהפוך לשוק של מעסיקים. העובד מאבד מכוחו בעת מיתון גלובלי
ב. הפתיחות של הצדדים, המעסיקים והעובדים, תביא להתפתחות
משמעותית בכל הקשור לקביעת רמת האמינות של המידע ועל תהליכי גיוס והשמה.
יהיה מעניין.
כיכבתי
זו רק שאלה של זמן, עד שרשת האינטרנט תתפוס את מקומה ככלי המרכזי לגיוס עובדים -
בשל יתרונותיה הרבים: זמינה, זולה, גמישה ואינטראקטיבית (נתונה ל"הפעלה הדדית") להפליא.
האינטרנט שינה את כללי המשחק גם בשוק העבודה, ולא רק באמצעות אתרי ה"דרושים" שבאינטרנט.
יותר ויותר חברות מגייסות עובדים דרך אתר האינטרנט של החברות עצמן - שם הם מספקים למועמדים פוטנציאליים פרטים אודות החברה והזדמנויות התעסוקה והקידום שבה.
מציאת עבודה אפשרית כיום גם דרך הרשתות החברתיות - בהן גם העובד דווקא יכול לשווק את עצמו ואת כישוריו למעסיקים פוטנציאליים.
אלא שזו בחרב פיפיות - הרשתות החברתיות מספקות למעסיק - דרך מצויינת ללמוד באמת על המועמד מעבר ל"קורות החיים" המושלמים ששלח - בבחינת "אמור לי מי הם חבריך, ואדע מי אתה".
יופי של פוסט ,
אח... אין כמו גששינו... :-)
לדעתי כשאתה נותן לעובד לספר עליך הדבר יוצר בדרך כלל תחושה אמינות גבוהה יותר (זה לא החברה/משאבי-אנוש שכתבו משהו שיווקי על החברה אלא העובדים מספרים מרצונם).
זה גם נותן תחושת שיכות ואחריות לעובדים עצמם ששמים אותם בקדמת הבמה לייצג את החברה - מה שמוסיף לרמת המחויבות שלהם כלפי הארגון.
מיקרוסופט אכן עשו זאת באתר שהם בנו לגיוס עובדים ועוד חברה שעשתה זאת בעבר היתה מלם-תים ששמו את העובדים שלהם בקדמת עמוד הבית יחד עם סרטונים של העובדים שמספרים על מסלולי הקריירה שלהם בחברה.
תודה על התגובה והכוכב
כמו שאמרו גששינו החיוורים
זה רעיון וזה רעיון
כשחושבים על זה זהו המשך טבעי לשיווק העצמי שעושים עובדים מתוך ידיעה שיחפשו ליהם מידע בגוגל.
אגב, מייקרוסופט עשו כבר לפני שנים משהו דומה באתר שלהם, אם כי לא בסרטוני וידאו אלא בסיפורי עובדים.
נועז גולן