אימון ללקויי למידה

3 תגובות   יום ראשון, 2/11/08, 14:01

פיזור דעת, בלבול , חוסר ריכוז וחוסר יכולת להתמיד במשימות החיים- בעבודה, לימודים והתנהלות יומיומית יכולות לעורר תסכול רב בקרב לקויי למידה צעירים ובוגרים. לקות למידה היא חלק מחיינו. ישנן דרכים רבות להתמודד עם לקות הלמידה, לקבל אותה ולחיות איתה. בתחום הלימודים, לקויי למידה נדרשים ללמוד מה הדרך הטובה ביותר עבורם לשנן חומר, לפתח את היכולות החזקות על מנת ללמוד ולהתקדם.אני מאמינה כי גם בעבודה וההתנהלות היומיומית, לקויי למידה צריכים למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורם לביצוע משימות ומטלות. אני מאמינה כי כל אחד יכול ללמוד להתנהל בדרך שלו. כלומר להפסיק להשקיע אנרגיה בדרך התנהלות שאינה עובדת, (לפנות זמן לפעילויות אך לבלות את הזמן מול הטלוויזיה) ולפתח דרך התנהלות ייחודית. אני מציעה לך אימון אישי שמתמקד בהתנהלות יומיומית, ניהול זמן ופנאי ותקשורת בינאישית כדי להכיר את הפוטנציאל הקיים בך ולממש אותו בדרך המתאימה לך ביותר.

מהו אימון?

אימון שונה מטיפול. האימון עובד על העוצמות והיתרונות של המתאמן והטיפול מתמקד בקשיים. אימון הוא תהליך של 10-12 שיחות, פנים מול פנים או בטלפון, בין מאמן ומתאמן ובא לעורר את המתאמן לחשוב על מטרותיו בחיים, ולשקול מה הוא מוכן לעשות עבורן, מה יכול לעכב אותו ומה תהיה הדרך הייחודית עבורו להשיג את המטרות. מטרה יכולה להיות: להתמיד במקום עבודה תקופה ארוכה. המתאמן יבחן מה מונע ממנו להתמיד, מה יכול לעזור לו להתמיד ולפתח את היכולות שיעזרו לו להתמיד במקום העבודה הבא.

אימון הוא לא רק הבנה של מה שאני רוצה, אימון הוא לקחת על עצמי פעולות להשגת מה שאני רוצה. הכלי החשוב ביותר באימון הוא שאלות. המאמן שואל שאלות מעצימות, מאתגרות ומעוררות חשיבה המניעות את המתאמן קדימה ליצירת שינוי.

מהו שינוי? האם השינוי ייפול כרעם ביום בהיר? איך בכלל אפשר לשנות את המציאות שלנו?

אני מאמינה כי שינוי הוא לא לקבל את המציאות/הגורל כפי שהם נופלים עלינו, אלא כשהמציאות מתדפקת על הדלת,  לומר לה "שלום, בואי תיכנסי לקפה ותני לי לברר אילו אפשרויות עומדות בפני עכשיו ומה אני בוחר".

כל אחד יכול לבחור את הדרך שלו על מנת לחיות חיים שמחים יותר, טובים יותר ומספקים יותר. 

מעט פרטים על המאמנת- לי-אור ברמן

בוגרת תואר ראשון באנגלית ותרבות קלאסית.

בוגרת לימודי מדיה דיגיטלים- צילום וגרפיקה.

בוגרת לימודי אימון במכון אדלר.

בשמונה השנים האחרונות עוסקת בהדרכה, לווי והכוונת בני נוער ומבוגרים בנושאים מגוונים:חנכתי במסגרת התנדבותית נוער בסיכון, מורה לאנגלית ללקויי למידה צעירים ובוגרים, מלמדת  אנשים שמפחדים מהמחשב איך לדבר איתו, מורה לעיצוב דיגיטלי.

האופטימיות וההומור הולכים איתי יד ביד ובעזרתם, גם הפעולה הגדולה והמפחידה ביותר הופכת להיות מציאותית ואפשרית להשגה.  

אני מזמינה אתכם לחוות תהליך עוצמתי בו תוכלו להבין, לראות ולהיות.

להבין את הדברים המניעים אתכם,

לראות את עצמכם כפי שתרצו להיות;

להיות מי שתרצו להיות.

דרג את התוכן: