קליפים נוסטלגיים מהאייטיז הם, מסתבר, אחד מהנושאים הפארודיים החביבים ביותר על הקהל ברחבי העולם. אין זה פלא. תקופה נפלאה במוזרותה היא האייטיז, עם קליפים תמוהים ובגדים שעוד בזמן אמת, חשבתי שהם בלתי אפשריים.
נא להכיר: קליפ מילולי
באוקטובר האחרון שטף גל נוסטלגיה שכזה את יוטיוב, כאשר דאסטין מקלין, במאי ואנימטור בן 28, שחרר לרשת פארודיה על השיר של א-הה, "Take On Me", אחד הקליפים האהובים עלי, וככל הנראה אחת הסיבות שמשכו אותי להתעסק באנימציה ובקליפים.
הקליפ, כולל האנימציה, בגרסה המילולית של מקלין (הסרט המצורף למעלה) נותר כשהיה, אולם המילים שונו, והן מתארות באופן מילולי את מה שאנו רואים, או מה שהדמויות מבצעות או חושבות. השעשוע לא שלם, כמובן, בלי להכיר את המקור.
המילולי השני: רבי וקוף נפגשים בספרייה
מקלין סיים את ההקלטות, ותוך שלושה ימים, למעלה מ-35.000 צופים העבירו את הבשורה. 800.000 צפו בו תוך שבוע. וכיום, הקליפ הפארודי צועד לעבר המליון צפיות וחצי. מרוצה מהעניין, מקלין קם ויצר, שבועיים אחר כך, פארודיה נוספת, Head Over Heels (של Tears For Fears), שתפסה אותי לא מוכנה, ושעשעה אותי מאוד.
![]() Head Over Heels - הגרסה המילולית. לחצו לצפייה בקליפ.
עוד מילולי אחד ודי
לפני מספר ימים עלה הקליפ הפארודי השלישי. הפעם קפיצה לניינטיז: Under The Bridge (של Red Hot Chili Peppers). הייתי שמחה לומר שהוא טוב כקודמיו, אבל, אם לומר את האמת, אף על פי שהוא הצליח להוציא ממני חיוך במקטע לקראת הסוף, ביחס לקודמים, הקליפ המילולי דיי חלש ובעיקר שעמם אותי. הפעם הוא גם משתמש יותר במונחים מתחום הקולנוע והפרסומות (Superimpose, Slo-Mo Pecks).
רד הוט צ'ילי פפרז. מילולי חלש. לחצו כאן לצפייה.
מקלין מתכנן בעתיד (הקרוב, לפי הלו"ז בו יצר את שאר הפארודיות) ליצור גרסאות מילוליות לקליפים כגון: "Today" של "Smashing Pumpkins" ו-"Sex and Candy" של Marcy Playground. |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
כן, ה"ראשים מעל עקבים" הצחיק מאוד גם אותי.
ביוטיוב קמו בינתיים לא מעט חקיינים. מגיפה של ממש.
היו לי מחשבות סוררות לעשות קליפ מילולי כזה בעצמי, אבל זה יחכה בתור הארוך, יחד עם שאר הרעיונות שממתינים לזמן פנוי. אלא אם מישהו יגרור אותי להפקה. רוצה להרים את הכפפה?
א-הא (א-הה? אה-הע? איך נהוג?) היה פושר, אם גם נוסטלגי. אבל ה"ראשים מעל עקבים" כבר הצחיק אותי ממש. על השלישי ויתרתי, בהמלצתך.
מסתבר שביו-טיוב יש לא מעט כאלה. אני מחכה לקליפ המילולי העברי הראשון מזה 2000 שנה. אולי מישהו ירים את הכפפה ויעשה מילול מעניין? "אצל הדודה והדוד" יכול להיות בחירה טובה, למשל.
ניר.