עם זאת, כאשר אני בוחן את המכלול שהיה שם ביחס למה שניתן היה אולי לצפות, לא אוכל להתעלם מהערות מסוימות . בהשאלה משם אלבומה האחרון של הלהקה "good to be bad “, אתייחס כאן גם ל”good” וגם ל "”bad . הוייבס שהיו במופע , הן מהקהל והן מהלהקה והאינטראקציה בין שניהם, היו ללא ספק מלהיבים והשאירו אותי עם תחושה של משהו "חי ובועט" וחשק ללכת ולשמוע שוב את שירי הלהקה.
בחירת השירים הייתה טובה ושילבה מגוון מכל תקופותיה של הלהקה. הקהל היה מורכב מחתך גילאים רחב, צעירים של עכשיו לצד פחות צעירים, שהכירו כנראה את הלהקה בדורותיה הראשונים. ניכר היה שמרבית באי המופע מכירים את שירי הלהקה ומילותיהם, דבר שבא לידי ביטוי בשימוש הרחב והיפה שעשה דיויד קוברדייל , כאשר שיתף את הקהל בשירה יחד אתו. קוברדייל נהנה מאהבת הקהל שהופגנה כלפיו, דבר שחשתי שהיה חשוב לו. הלהקה הורכבה מ-6 חברים, קוברדייל הסולן זמר,שתי גיטרות, בס, תופים וקלידים.
הגורמים להערותיי , שנרמזו לעיל, עשויים להגיע משני כיוונים אפשריים ולכן אביע אותן בזהירות מסוימת . נתחיל בסאונד, זהו הביקור הראשון שלי במופע בהאנגר 11, קראתי בעבר ביקורות לא טובות על האקוסטיקה והסאונד שם. ואכן כך,ללא ספק היו בעיות סאונד במופע זה. לדעתי ולדעת נוספים שהיו אתי שם הן נבעו כנראה משני גורמים. האחד הוא האקוסטיקה הבסיסית הקיימת שם והשני הוא באלאנס לא מוצלח (לפחות לטעמי ) של הכלים. התופים ובמיוחד הבס דראם קיבלו דומיננטיות מוגזמת של עצמת קול ובכך בחלקים די נרחבים של המופע "עלו" על שאר הכלים והקולות. כאשר המופע החל, עמדנו די קרוב לבמה ובקושי שמענו את קולו של קוברדייל, וגם הגיטרות והשאר לא קיבלו את היחס המתאים באיזון הסאונד. את הקלידים כמעט ולא שמעו בכלל, לאורך כל המופע. כשזזנו קצת לאחור (ואולי במקביל גם נעשה תיקון באלאנס מסוים ) זה קצת השתפר אך עדיין לא מספיק. נושא זה גרם לדעתי לפגיעה לא מבוטלת מההנאה הפוטנציאלית מהמופע.
ההערה השנייה (שכאמור עשויה להיות גם חלק מהראשונה ואף להיגרם ממנה) היא קולו של קוברדייל במופע. בנוסף לאמור לעיל, על כך שקולו קצת נבלע בתוך הבאלאנס הבעייתי, הרי שלצערי (ובאמת לצערי, כי אני אוהב את האיש ) חשתי פה ושם גם דברים נוספים. כבר נכתב כאן בקפה ובמקומות רבים נוספים על כל שקוברדיייל נחשב לאחד מזמרי הרוק ,בסגנונו, בעלי הקולות הטובים והדומיננטיים ביותר (לצד אחרים בסגנון זה , פחות או יותר מדורו ,כגון יאן גילאן, רוני ג'מס דיו ונוספים ). אחד הדברים שתמיד היו מורכבים בעיני בנושאי שירה בהופעות ,הוא איזה סוג של השוואה שעושים (גם אם זה לא במודע) למה שמוכר לנו מהקלטות. אישית עברתי עם הנושא ,במהלך השנים ,מספר שינויי גישה ולא אכנס כאן לפירוט על כך. לצערי חשתי אצל קוברדייל, בעיקר בשירים מסוימים ,פער קצת גדול מדי לטעמי בנושא זה שהעיד אולי על ירידה של משהו.(אני שוב ושוב נזהר מקביעה חד משמעית בנושא , כאמור בגלל בעיית הסאונד). אם אשווה זאת לזמרים בני דורו , ואף וותיקים יותר , בהופעות אחרות שהייתי בתקופה האחרונה, יאן גילן בדיפ פרפל,מיק ג'אגר, רוג'ר דאלטרי (המי) , פול מקרטני( אוקי ,סגנון שונה לחלוטין, אך זה לא הנושא כאן )הרי ששם לא חשתי בפער כזה. אודה שזה נראה לי קצת מוזר שהרי בהקלטת האלבום החדש( נכתב כולו על ידי קוברדייל ואלדריץ הגיטריסט), לא לפני זמן רב כל כך, קולו נשמע מעולה, אולי כי באולפן אפשר לתקן דברים , לא יודע, אין לי תשובה ברורה.
לקראת סיומו של הערב, הוא ביצע שני שירי ענק מתקופתו בדיפ פרפל, את burn” " (שלצערי לא נוגן במופע שהייתי בפרפלים ושמחתי אולי לקבלו כאן )ואת “ soldier of fortune” , (האחרון ללא ליווי כלים ). כואב לי להגיד זאת, אך הביצוע שם לשני אלו היה חיוור. את burn , שיר אהוב עלי במיוחד, בקושי הכרתי שם, זה בא לידי ביטוי גם במישור האינסטרומנטלי ,המשמעותי בשיר זה( ובפרפל בכלל ), הריף שמנוגן במקור על ידי ריצ'י בלקמור, הלך כאן לאיבוד מוחלט, כנ"ל השירה (השיר אגב תובעני מאד מבחינה קולית , מעטים ,אם בכלל, יכולים לבצעו היטב ),קטע האורגן בשיר, המנוגן במקור על ידי ג'ון לורד, נשמע ממש לא לעניין. ) והרי מדובר בזמר וגיטריסטים מעולים, אולי בעיית הסאונד? לא יודע. אגב, כשאני צופה בקליפים ביו טיוב, מהופעותיהם די לאחרונה, אני שומע פחות את הדברים שביקרתי, לא יודע, אולי כל זה נובע מכך שכאן בארצנו, "דוחפים" את הדברים בסגנון של "שיהיה" ,לא משנה איפה ואיך, מה שחשוב הוא שיבואו וישלמו ,מבלי ליחס את תשומת הלב הנדרשת לשאר הדברים שציינתי, ויכול להיות שווייטסנייק ,ואנחנו,שילמנו מחיר מסוים כתוצאה מכך.
חזרה לדברים הטובים, שני הגיטריסטים שהופיעו עם הלהקה , מעולים, מעולים ,מעולים .Doug Aldrich , גיטריסט יוצא מהכלל שהיה בעבר בין היתר גם בהרכב של דיו , ו- Reb Beach שהיה בעבר ב"וינגר" . אחד מרגעי השיא של הערב לטעמי היה "דואל" הגיטרות שעשו השניים, שהורכב ממספר "פרקים" . חברים, לא ראיתי דבר כזה בחיי (וראיתי מופעי רוק לא מעטים ),פשוט מהמם, אם הייתי יכול לחזור על החוויה הזאת עוד ועוד, הייתי רץ לעשות זאת. בנוסף לנגינה , התבטא הדבר גם קצת ב"קטעי משחק" מצד השניים. לצערי זה לא דבר שאוכל לתארו במילים. מי שאוהב רוק ונגינת גיטרות ולא היה שם כשזה בוצע, הפסיד!
שיא הערב מבחינתו של קוברדייל היה בעיני הביצוע המהמם ל in the still of the night” " (ואולי עוד מספר שירים שבוצעו טוב).
השיר האחרון של הערב היה “ bad boys” המצוין, המתחיל כידוע בסוג של "ייללת זאבים " (שלא נשמעה כל כך ברור אצלנו) מהאלבום whitesnake מ -87 , סוג של הדרן לא מתוכנן, שבא בעקבות כך שהקהל לא הרפה ולא נתן להם לרדת . היה משהו חמוד בכך שקוברדייל אמר לקהל בחיוך המבויש משהו שלו, " אני מתנצל, אך לא ביצענו חזרות לשיר זה " . השיר בוצע היטב והשאיר אותי שוב קצת מבולבל בהקשר לדברים שכתבתי בנושא.
.
לסיכום, מופע רוק מרהיב , עם אלמנטים נהדרים, שעבורם בלבד היה שווה ביותר להגיע , לצד בעיות מסוימות, אולי בעיקר של סאונד . בסיכום האישי שלי עם עצמי, המופע הגביר אצלי את אהבתי ללהקה.
אנצל הזדמנות זאת להודות לחברנו בקפה, "עוזי בסיסט" , אותו פגשתי עם חברים נוספים במופע, ונהניתי להיות שם בחברתם. מצורף מקבץ קטן מצילומי בהופעה. |
ההלך
בתגובה על "גניבת" הפרפלים
ההלך
בתגובה על שני סרטים וגלן יוז אחד
ultramag
בתגובה על בכל זאת הדיק .
תגובות (18)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
מהתבוננות ממרחק של זמן, אני מרגיש שקצת החמרתי,
ללא ספק נשארתי עם חויית זיכרון חזקה ביותר מהמופע.
לקח ללימוד לעתיד.
כן, נותרה חוויה חזקה מהמופע.
שמח שהמידע עניין אותך.
כתבתי כהרגלי בדיוק את מה שחשתי.
לא הלכתי, לא חשבתי ללכת, ובכל זאת מענין אותי מאוד. אז אני שמחה שהלכת "בשבילנו" ואיפשרת לי לקבל תיאור מדוייק ומוחשי כל כך. ושמחה כמובן בשבילך מפני שאין ספק שלמרות ההסתיגויות זו היתה חוויה מצוינת.
מדינת עולם שלישי
תודה.
הבנתי שאתה לא בכיוון הזה.
זה באמת משהו לחובבי הז'אנר הספציפי.
את ראשי התיבות בסוף לא הבנתי.
וואלה - אפילו לא הייתי מודע לבואם. (לא שזה היה משנה משהו).
טוב שנהנית - ובעיית הסאונד היא בעיה כואבת. מע"ש.
מאמי אל תצטערי,
דיפ פרפל היה ללא ספק , מכל הבחינות, חשוב יותר.
מסכים אתך,מעצבן הזילזול שלהם בדברים האלו,
ויחד עם זאת, אכן נשארתי עם חוויה חזקה.
פאק פיספסתי...אין מה לעשות אני גרה באילת זו חתיכת פרוייקט להגיע..דיפ פרפל היו לי יותר חשובים...
בכל אופן פוסט מעניין...אני אשוטט לי ביו טיוב בשביל להבין מה פיספסתי...
הקטע עם הסאונד מוכר וכואב אך העיקר שעברת חוויה שתישאר לאורך שנים.
להקות כאלה צריכות להופיע בפארק. יופי של תמונות אגב
מסכים אתך ללא ספק בנוגע לדאג אולדריץ' (הולך לתקן את רשימותי על הגיטריסיטם...)
מסכים גם ללא ספק גם עם זה.
"אבל עדיין, הרבה כבוד לקוברדייל, איזו אנרגיה והתלהבות! "
שמתי לב לנושא הצלבים על בגדיו, לי זה עשה אסוציאציה דווקא לבלק סאבאת.
נכון, הבס נבלע, אבל איך אמרת, לטובת ההצגה הנהדרת שקיבלנו בגיטרות, גם אתה מוכן לוותר.
תודה קליר על הסיקור המצויין של ערב רועש ומהנה ביותר,
גם אני שמחתי להכירך באופן אישי, חבר.
הפתעה מאוד נעימה, דאג אולדריג' הוא אחד הגיטריסטים הגדולים של מטאל ששמעתי אי פעם בהופעה בישראל.
הזכיר לי את גיטריסט המטאל האהוב עליי רנדי רודס המנוח. (גם בנגינה וגם בלוק).
אין מה לעשות השנים עושות את שלהן, אבל עדיין, הרבה כבוד לקוברדייל, איזו אנרגיה והתלהבות!
מישהו שם לב שקוברדייל היה עמוס בצלבים על כל הבגדים ועל התכשיטים שלו? (מתאים לבלאק/דת' מטאל אבל גלאם?)
גיטרה בס, כרגיל בהבי מטאל, הרבה שואו אבל לא שמעתי כמעט תו אחד ממה שניגן.
היות וזה היה לטובת כזו התבטאות בגיטרות, מקובל אפילו עליי.
דווקא שמעתי שבגני התערוכה זה בהרבה יותרטוב , לא הייתי עדיין שם.
מצטרף אליך כמובן לקריאה שהבעת.
כן, גם לי לוקח זמן לעכל.
האמת שלא קראתי כלום לפני שכתבתי.
לאחר מכן קראתי ב2-3 מקומות, לרבות פורומים, ונראה שכאילו כולם חשו דומה.
חוץ מאיזה מישהו נדמה לי בy net או אחר, לא בטוח,
שנראה לי שכתב את דבריו מבלי שהיה בהופעה...
הופעה מדהימה !!
לקחתי בחשבון את הבעיתיות עם האנגר 11 (לא שבגני התערוכה המצב יכל להיות 100% )
אני ואתם (גם המגיבים) ברי מזל שזכינו להנות כל כך (חירשות חלקית וצרידות אחרי הופעה מזמן לא היו לי כמו הפעם)
מקווה שיזדמן אלינו עוד פעם בעתיד אלא שלא בסמיכות למופעים אחרים ( הרוב כבר הלכו לדיפ פרפל והכיס הצטמק)
ועלינו מוטלת החובה לעשות נפשות כדי שיהיה ביקוש רב יותר למופע כדי שיועלה במקום ראוי ולא בהאנגר 11
על כל פנים קיבלתי תמורה של 120% ואני לא יכול להתלונן what a show
מאז שנוצר הרוק הכבד לסוגיו הוא לא הפסיק ומופעים כאלה רק מביאים יותר אוהדים לז'אנר
long live david coverdale!!
הייתי בהופעה
עד עכשיו לא נרגע ממנה
חיות במה
נגנים מדהימים
ועוד יותר דייויד קוברדיל הענק
הייתי מאחור ונהנתי מכל רגע
יופי של ביצועים
מדהים!
העיקר שבשורה התחתונה נהנית.
קוראת את הפוסט הזה אחרי שקראתי כבר את כל הביקורות בכל מקום אפשרי
בנט ובעיתונים,נידמה לי שבשורה התחתונה כולם נהנו.
לגבי ההערות שלך בענין הסאונד,זו בעיה שחוזרת על עצמה בכל מופע שנערך בהאנגר,
לכן אם אין ברירה וכבר הולכים לשם,אחרי הפעם הראשונה שמתנסים,אולי מתמקמים בפעם הבאה במיקום שהסאונד ישמע פחות גרוע.
בענין האנרגיות והקול של קוברדייל,מן הסתם לא צריך לצפות שהוא יהיה כמו לפני 30 שנה,
האיש ממשיך להופיע והרבה פעמים יותר רגוע ואנפלאגד,והוא עדיין זקוק לקהל לשלהב ולהשתלהב
עם המניירות של פעם.
עכשיו נחכה לAC/DC שמוכרים מליוני עותקים מהאלבום האחרון שלהם BLACK ICE :-)