כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    מציאת זוגיות

    הבלוג יעסוק באימון למציאת זוגיות, כלים, טיפים, סדנאות, דיונים שיעזרו לכל מי שמחפש/ת את הזוגיות המתאימה

    אל תדחה למחר, עשה היום

    8 תגובות   יום חמישי, 13/11/08, 14:34

    מכתב שכתבה אירן

    הגיס שלי פתח את המגירה האחרונה בשידת המגירות של אחותי, והוציא משם חבילה עטופה בנייר אריזה.   "זה" , הוא אמר לי בפתחו את העטיפה, "זה סט לבני נשים מאוד מיוחד".   הוא הוציא את החזייה והתחתון מאריזתם, והושיט לי אותם ליד, הם היו מקסימים ביופיים, עשויים משי, בעבודת יד, שוליהם מעוטרים מתחרה עדינה.  תווית המחיר שעדיין היתה מוצמדת אליהם הראתה מחיר אסטרונומי.

    "אחותך קנתה את זה בפעם הראשונה שנסענו לניו-יורק, לפני שמונה או תשע שנים, היא לא לבשה את זה אף פעם, היא שמרה את זה להזדמנות חגיגית ומיוחדת.ובכן, אני חושב שההזדמנות החגיגית המיוחדת הזו הגיעה היום".   

    הוא לקח ממני את הסט העדין, והניח אותו על המיטה, היכן שריכזנו את הבגדים אותם אנו לוקחים אתנו לחדר המתים כדי להלביש בהם את אחותי בדרכה האחרונה.

     ידיו רעדו כשהוא סגר את מגירת השידה, ואמר לי "אף פעם אל תשמרי דברים להזדמנות חגיגית ומיוחדת, כל יום שאת חיה הוא הזדמנות מיוחדת.

    "זכרתי את המילים האלו לאורך כל מסע ההלוויה, וגם בימים שבאו לאחריה, כשעזרתי לגיסי ולאחיותי לעבור את ימי האבל ולטפל בכל הנדרש לאחר החלל שהותירה אחותי במותה הלא צפוי.  

    חשבתי על המילים האלו כשהייתי  על המטוס שהוביל אותי חזרה אל ביתי. חשבתי על כל הדברים שאחותי הספיקה לעשות בחייה, מבלי לחשוב שהם היו מיוחדים או חגיגיים, ואני חושבת גם עכשיו על המילים האלו של גיסי.  

    למעשה, הם שינו את חיי כליל: עכשיו אני קוראת יותר, ועסוקה פחות בלנגב אבק. אני יושבת על המרפסת ונהנית מהנוף מבלי להתרגש מהעשבים השוטים שצמחו בגינה. אני מבלה יותר זמן עם משפחתי ועם חבריי ופחות זמן בפעילויות ציבוריות. אני הופכת את החיים שלי, ככל האפשר, לחוויה שיש לנצור אותה, במקום לסבל שצריך לעבור דרכו.אני מנסה לאתר את הרגעים הקסומים ולטפח אותם.

    אני לא "שומרת" שום דבר, אנחנו משתמשים בכלי האוכל המהודרים ובקריסטלים שלנו בכל "הזדמנות מיוחדת", כמו למשל לחגוג ירידה של איזה חצי קילו במשקל או פתיחה של סתימה בכיור, או הלבלוב של הפרח הראשון באביב.

    אני לובשת את הבלייזר המפואר שלי כשאני הולכת לשוק, אם מתחשק לי, התאוריה שלי היא שאם אני נראית ומרגישה מצליחנית, קל לי יותר לזרוק מאה שקל על שקית קטנה של מצרכים מהמכולת מבלי להניד עפעף.

    אני לא שומרת שום בושם יקר להזדמנות מיוחדת – מה יש. המוכרים בכלבו והכספרים בבנק הם בעלי אף וחוש ריח בדיוק כמו חבריי המגונדרים הנפגשים במסיבות.

    "פעם" ו"בהזדמנות" הם מילים שיצאו מאוצר המילים שלי.  אם זה משהו ששווה צפייה, שמיעה או עשייה – אני רוצה לצפות בזה עכשיו, לשמוע את זה עכשיו, לעשות את זה עכשיו.

    אני לא יודעת מה אחותי הייתה עושה כאן ועכשיו, לו ידעה שמחר לא תהיה כאן עוד, אותו מחר שכולנו לוקחים כל כך כמובן מאליו. ויש את כל הדברים הקטנים האלה, שאם לא עושים אותם אז אחר כך מתעצבנים למה לא עשינו ועכשיו כבר מאוחר לעשות.  

    דברים כמו מפגש עם חברים שדחיתי או מכתב שהתכוונתי לכתוב ביום מן הימים ולא הגעתי אליו, או להגיד לבעלי לבתי ולקרובים אלי כמה אני אוהבת אותם,  סתם כך ובלי סיבה. 

    את כל אלה – אני מנסה לא לדחות, לא לשמור לאחר כך, לא להתאפק מלעשות שום דבר שיכול להוסיף צחוק ואושר לחיי ולחיי הקרובים אלי. ובכל בוקר כשאני פוקחת את עיני, אני מזכירה לעצמי שהיום הוא הזדמנות חגיגית ומיוחדת – כל רגע, כל שנייה, כל נשימה באפי הם מתנה מיוחדת ונפלאה, אסור לבזבז אותם". 

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/11/08 22:37:

      אכן מכתב מרגש.

      מזכיר לי  אמרה חשובה:

      אף אדם על ערש דואי לא מתחנן ליום נוסף במשרד. 


      שמחתי לשתף ולהיזכר בעצמי

      לא לדחות למחר את מה שאפשר לעשות היום

      החיים מורכבים מאין סוף רגעים מופלאים

        15/11/08 00:09:

      היי ויקי

      נהנתי לקרא את המכתב הוא היה יפה ונכון בעניי

      יתכן מאד שאנשים זקוקים לתזכורת, לא לדחות דברים ולנסות לעשות עכשיו

      להנות מכל רגע ומדברים קטנים. האמת שאנו נוטים לשכוח

      ביי כרמלה

        14/11/08 09:22:

      תודה

       

      סופ"ש נפלא

        נשיקהרגוע

        13/11/08 18:16:

      קראתי ודמעות מילאו את עיניי.

      הלוואי שנצליח ליישם לקח זה.

      תודה.

        13/11/08 17:17:

      מוסר השכל חזק

        13/11/08 15:17:

      מקסים ומרגש

      לקרוא ולהפנים!

      מאחלת סופ"ש מקסים

        13/11/08 14:57:

      מדהים

      רק להשכיל

      תודה

      באהבה

      ארכיון

      פרופיל