4 תגובות   יום שבת, 15/11/08, 17:24

עיקרים: ארגון בצלם לא התייחס כלל לשיגור הטילים לעבר ישובים ישראלים ואילו ארגון אמנסטי נמנע מלציין את אחריות חמאס לשיגור הטילים או מלגנות את הארגון על ההפגזות המכוונות נגד אזרחים ישראלים והנחשבות ל"פשע מלחמה" מובהק. אמות המידה המוסריות של ארגוני זכויות האדם למבחן הציבור.


ב-4 בנובמבר 2008 ביצע כוח צה"ל מבצע נקודתי כ-250 מטר בתוך שטח רצועת עזה שנועד לפוצץ מנהרה, אשר יועדה לשמש את חמאס לצורך חדירה לשטח ישראל לפיגוע טרור ואפשר גם חטיפת חיילים. בפעולה, שכוונה לעבר יעד טרור מובהק, נהרגו 6 פעילי גדודי עיז א-קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס השולט מאז ההפיכה הצבאית ביוני 2007, בשטחי רצועת עזה.

 

בעקבות הפעולה ובימים שלאחר מכן שיגרו כוחות חמאס טילים ופצצות מרגמה לעבר יעדים אזרחיים מובהקים בשטח ישראל. בהודעות הרשמיות של חמאס ניטלה אחריות לפעולות המצוינות להלן:

 

תאריך: 14 בנובמבר 2008

 

שעה: בין 08:50 ל-09:10 - שיגור 8 טילי קסאם לעבר שדרות.

 

שעה: 11:20 - שיגור 2 טילי "גראד" לעבר אשקלון.

 

שעה: 11:32 - שיגור 3 טילי "גראד" לעבר אשקלון.

 

הערה: מטח הטילים השני, שנורה בסמיכות זמנים של 12 דקות, נועד ככל הנראה לפגוע בכוחות ההצלה ובאזרחים רבים ככל האפשר, מתוך הנחה שתהיינה התקהלות תושבים סביב המקומות שנפגעו באשקלון.

 

תאריך: 5 בנובמבר 2008

 

שעה: 07:00 - שיגור 6 טילי קסאם לעבר הישוב רעים וקיבוץ בארי.

 

שעה: 07:00 - שיגור 7 טילי קסאם לעבר הישובים מגן ומפתחים.

 

שעה: 07:00 - שיגור 7 טילי קסאם לעבר הישובים ניר יצחק ומפתחים.

 

שעה: 07:10 - שיגור 4 טילי קסאם לעבר הישובים סעד ומפלסים.

 

שעה: 07:10 - שיגור 10 טילי קסאם לעבר הישובים עלומים, כפר עזה וכפר סעד ולעבר יעד צבאי.

 

שעה: 06:30 - 07:15 - שיגור 9 טילי קסאם לעבר הישובים יד מרדכי, מפלסים, זיקים וארז.

 

שעה: 06:30 - 07:15 - שיגור פצצות מרגמה לעבר "כל" הישובים הישראלים הגובלים ברצועת עזה.

 

תאריך: 5 בנובמבר 2008

 

שעה: 09:10 - שיגור 4 טילי קסאם לעבר אשקלון

 

בצלם מתעלם מפשעי המלחמה של חמאס

 

ארגון בצלם לא התייחס כלל באתר האינטרנט הרשמי שלו להפצצת ישובים ישראלים מ-5 בנובמבר 2008 ע"י חמאס וארגוני טרור פלשתינים נוספים, זאת על אף שיעדי התקיפה היו אזרחיים מובהקים.

 

אמנסטי מתעלם מאחריות חמאס לפשעי המלחמה

 

בניגוד לבצלם, ארגון אמנסטי פרסם הודעה רשמית ב-5 בנובמבר 2008 תחת הכותרת "הפסקת האש בעזה בסכנה". להלן קטע נבחר מנוסח ההודעה של אמנסטי:

 

"הריגתם של 6 פלשתינים חמושים (militants) פלשתינים בעזה ע"י כוחות ישראלים בפלישה קרקעית ישראלית ותקיפות אוויריות ב-4 בנובמבר גררו בעקבותיהן מטר של עשרות רקטות פלשתיניות לעבר ערים וכפרים ישראלים סמוכים בדרום ישראל. ההתקפות הפלשתיניות לא גרמו לאבידות בנפש או לנזק, אך קיימת סכנה מוחשית שהמשך הפעולות המזוינות ע"י אחד הצדדים עלול להצית מהלך נוסף רווי דמים".

 

הודעת אמנסטי חסרה פרטים חיוניים שהושמטו משום מה ע"י הארגון, כמפורט להן:

 

הפעולה הצבאית הישראלית בוצעה נגד מנהרה סמוך לגבול שחפר חמאס במטרה לבצע פיגוע טרור בישראל. ארגון אמנסטי נמנע גם מלציין, כי "ששת הפלשתינים החמושים" היו פעילים של גדודי עיז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס וכי הם נהרגו בחילופי אש עם כוח צה"ל. כמו כן, לא ראה ארגון אמנסטי לנכון לציין, כי מירי חמאס נפצעו בפעולה 3 חיילים ישראלים.

 

ארגון אמנסטי מדבר על "מטר של עשרות רקטות פלשתיניות", אך נמנע מלציין, כי את אחריות חמאס וארגוני הטרור הפלשתינים האחרים לשיגור הרקטות, וזאת על אף שחמאס נטל אחריות רשמית לשיגור חלק מהטילים והיא פורסמה בהרחבה באתרי האינטרנט הרשמיים של חמאס ובתקשורת הפלשתינית, הערבית ובינלאומית.

 

ארגון אמנסטי טוען, כי "ההתקפות הפלשתיניות לא גרמו לאבידות בנפש או לנזק". לעומת זאת, בדיווחים בכלי התקשורת בישראל נמסר על נפגעי הלם ונזק למבנים ולחממות.

 

מדוע בצלם ואמנסטי אינם מגנים את חמאס על פשעי מלחמה?

 

על הנתונים אין מחלוקת - חמאס שיגר בכוונת מכוון עשרות טילים (קסאם וגראד) ופצצות מרגמה לעבר ישובים ישראלים בתקופה שבין ה-5 בנובמבר עד 14 בנובמבר 2008. מדובר בפעולות שהינן בגדר "פשע מלחמה מובהק" על-פי המשפט הבינלאומי, ועליהן אחראים הנהגת החמאס, ובראשה: ח'אלד משעל, איסמאעיל הניה, מחמוד א-זהאר, סעיד סיאם, מוחמד דיף, אחמד ג'עברי.

 

מדוע אפוא נמנעו ארגון בצלם וארגון אמנסטי מלגנות מפורשות את חמאס על ביצוע "פשעי מלחמה" וניסיון לגרום לרצח המוני של אזרחים ישראלים? מדוע הם "מתקשים" מלהצביע באופן ברור על אחריות ראשי חמאס ל"פשעי המלחמה"? 

דרג את התוכן: