0 תגובות   יום שבת, 14/7/07, 01:35

הפוסט הזה מתחיל בשאלה, אבל הוא בעצם פוסט אישי שבא לספר מה אני עושה כעת.

 

איך מרשתים את הרשת החברתית? איך משפרים את הלכידות ועוצמת הקשרים בין החברים? והכי חשוב - איך עושים את זה כשהרשת החברתית היא בעצם רשת וירטואלית אלקטרונית מבוססת תוכנה?

אני מדבר כמובן על הרשתות החברתיות הממומשות באמצעות תוכנות ה- IM למיניהן: ICQ, Gtalk, Yahoo, MSN, AIM וכמובן גם Skype.

כל אחת מהתוכנות מאפשרת למשתמש ליצור או לייבא אנשי קשר (Contacts), לראות מה "מצבם" בכל רגע נתון, לשלוח ולקבל הודעות, ליזום ולקבל שיחות קוליות, ולעיתים גם שיחות וידיאו.

הבעייה האקוטית ביותר שבה אנו נתקלים ב"תחזוקת" הרשת שלנו היא שבעצם היא תלויית-מחשב ותלויית תשתית. בעצם, במשך היום אנחנו עוברים ממקום למקום: מהבית לעבודה, לסופרמרקט, לבנק. בכל מעבר אנחנו מתנתקים מנקודת החיבור שלנו לרשת ועוברים לאופן חיבור אחר - למחשב אחר, לשיחות טלפון, ל- SMS. כך יוצא שחווית השימוש שלנו אינה רציפה ואינה אחידה.

 

הפתרון ש- iSkoot מציעה הוא לקחת את מאפייני החיבור ולהעביר אותם לפלטפורמה ניידת שאיתה אנו מסתובבים. זה יכול להיות טלפון סלולרי, או פאלם או פוקט-פיסי, או בלאקברי. בכל אחת מהפלטפורמות הניידות תוכל לראות את אנשי הקשר שלך, לצ'טט איתם, ואפילו לדבר איתם בשיחות VOIP (שלרוב זולות יותר מתעריף המפעיל הסלולרי).

 

דרג את התוכן: