סילבן שלום

0 תגובות   יום חמישי, 25/12/08, 00:37

סילבן שלום,

 

החדשות האחרונות מח"כ סילבן שלום הן שהוא הצליח להגיע למקום השביעי בבחירות המקדימות לרשימת הליכוד שנערכו בתחילת דצמבר. בעשר השנים האחרונות לסילבן שלום היה חסר עוד קצת כדי להיות בראש.  לסילבן שלום עצמו תירוצים רבים ושונים למצבו העגום אך אם נודה על האמת הוא באמת אפור, בינוני ובהחלט לא המנהיג לא ייחלה המדינה. זה שיש לא פרטנזיות להיות ראש ממשלה עדיין אינה סיבה לבחור בו.

 

לאחר בחירתו של ברק אובמה לנשיאות בארצות הברית אפשר  למחוק מהלקסיקון את התירוץ הגזעני בו משתמשים כולם בצורה גלויה וסמויה. אם ברק אובמה נבחר בארצות הברית הגזענית הרי שכל אחד יכול להיבחר בכל מקום בכדור הארץ כל עוד כללי הדמוקרטיה נשמרים.

 

קורות החיים של סילבן שלום יכלו להיות מתנה לכל מועמד שרוצה להיות מנהיג.  סילבן שלום יכול להציג את עצמו כאחד שעשה זאת. עלה לארץ מצפון אפריקה, גדל בבאר-שבע, סיים ראיית חשבון ומשפטים , יושב ראש התאחדות הסטודנטים, עיתונאי, מנכ"ל משרד האנרגיה ויושב ראש חברת החשמל.

אין בעברו חורים שחורים. למעשה הפוזיציה היחידה שהוא לא עשה עד היום זה להיות בראש ההנהגה. אבל במקרה שלו, עד היום פשוט אין לו את זה, סילבן לא קורץ מחומר המסוגל להתמודד עם ביבי.

 

כששומעים את סילבן שלום מפרשן את ארועי הימים האחרונים כל מה ששומעים זה עסקן ברמה מאד נמוכה שהדבר היחיד שהוא עושה  זה להציג באור שלילי את פעולותיה של הממשלה ומנגד מציג את מרכולתו (הליכוד) כמו ירקן בשוק שאפילו סחורה סוג 'ג' מוצגת כסחורה סוג 'א'.

פתרון לבעיות המדינה כבר הרבה יותר מסובך להציג. איך סילבן יכול לפאר רשימה שמוביליה הם ביבי, סער, ארדן, ריבלין, בגין וכחלון. איך אפשר להציג רשימה כזו עם אורח מחשבה כל כך מצומצם לכיוון אחד. זו התכונה שחסרה למנהיגות של סילבן שלום, אסור לו להסכים עם הרשימה שמפלגת הליכוד הצליחה להוציא מתוכה. במקום זה מה עושה סילבן שלום, שולח את חבר מרעיו ואשתו לדבר על דילים, חיסולים ואפליה כנגדו. התבכיינות והעלבות להוציא את זה שהיא משפילה את המועמד עצמו אינה תורמת במאום ראה מקרה דוד לוי הלוזר הנצחי.

 

החיבור של סילבן שלום לג'ודי מוזס ניר שלום גם כן אינו תורם למעמדו הציבורי. מצד אחד הוא כביכול מקבל את הגב הענקי של משפחת מוזס אך מצד שני הוא נפגע בשני אופנים, האחד שהוא מוחזק כבובה המופעלת ע"י משפחת מוזס ודואג לאינטרסים של המשפחה (גם אם זה לא נכון), והדבר השני הוא שהוא אינו יכול לסחוף אחריו את השכבות החלשות ואת בני עדות המזרח כל עוד חייו הפרטיים שזורים בכל הטוב שמשפחה עשירה נהנית ממנה. אני רק מקווה שהוא אינו מעשן סיגרים.

 

אם סילבן שלום רוצה להנהיג הוא חייב להתנער מכל התדמיות שלו ללכת עם האמת בכל הכח עד אפילו פרישה זמנית מהפוליטיקה,  אחרת הוא יישאר תמיד מספר שניים אפרורי, חסר עמוד שדרה, בעיני עצמו ובעיני הבוחרים.

 

נשאלת גם השאלה כיצד יוכל סילבן שלום להשתלב בממשלתו העתידית של נתניהו לאור התדרדרות מיקומו ברשימת הליכוד, או "הנבחרת" כפי שמפרסם אותה הליכוד. סילבן שלום היה כבר שר אוצר ושר חוץ (אם אני זוכר נכון)  - אז מה הפעם? שוב שר החוץ? ואולי משפטים? נורא הצחיק אותי בזמנו הטיעון, לפיו סילבן שלום מתאים לשמש כשר חוץ, בזכות מוצאו המזרחי והמנטאליות שלו מבית – שאפשרה לו להתחבר ביתר קלות עם מנהיגים ממדינות ערביות שונות -  ובעצם למה לא? כולנו בני אדם וכולנו מחפשים תקשורת טובה, גם סילבן...

דרג את התוכן: