סקרנים לדעת מהם סרטי האנימציה הקצרים הטובים של השנה? רוצים לצפות ולשפוט בעצמכם? הצצה קצרה לקראת האוסקר.
הספירה לאחור החלה. שבוע וחצי אחרי הבחירות, יגיע הרגע הגדול באמת: ליל האוסקרים.
גזרת סרטי האנימציה באורך מלא צפויה למדי, ופחות מעניינת: וול-E של פיקסאר, שבוודאי יזכה, מותמודד מול קונג-פו פנדה ובולט.
הסרטים הקצרים גזרת סרטי האנימציה הקצרים מרתקת הרבה יותר, בעיקר כיוון שהיא כמעט חסויה לגמרי, כמו תמיד, לא כיוון שמדובר על סוד כמוס אלא כיוון שמלבד הסרט הקצר של פיקסאר, את שאר הסרטים אפשר באופן עקרוני לראות רק בפסטיבלים. אבל כיוון שהייתם ילדים טובים השנה וחובבי אנימציה מושבעים, ליקטתי עבורכם הצצה לכל סרט, ושלושה סרטים לצפייה מלאה, מתוך החמישה.
אחרי מספר שנים עם לא מעט סטופמושן, הטכניקה השולטת השנה היא ללא ספק תלת-מימד ממוחשב, ושלושה סרטים מועמדים מייצגים אותה. השניים האחרים נוצרו בטכניקה של אנימציה קלאסית (מצויירת). סרטי התלת המועמדים הם כולם קומדיות שמשלבות סלפסטיק, או לפחות פעלתנות גופנית מוגזמת, והם מגיעים מארה"ב, בריטניה וצרפת (אחד הבמאים בסרט הצרפתי הוא אמריקאי). הסרט המצוייר הרוסי הוא קומדיה מרגשת, ואילו היפני נוגה ופואטי.
ועתה, בלי למתוח אתכם יותר, הרי המועמדים לאוסקר לשנת 2009 בקטגורית הסרט הקצר:
פרסטו. במאי: דאג סוויטלנד (אולפני פיקסאר). ארה"ב. קוסם מהולל נלחם בארנב רעב. מי ינצח? תלת מימד. 5 דקות. זה הסרט שככל הנראה יזכה באוסקר. עם רמת אנימציה מופלאה, ובימוי מהודק, עד כה הוא חביב הקהל.
סיפור אהבה בשירותים. במאי: קונסטנטין ברונזיט. רוסיה. אנימציה קלאסית. 10 דקות. משגיחת שירותים בודדה מוצאת זר פרחים בצנצנת הטיפים שלה. מאוד אהבתי דברים קודמים שלו וגם הפעם הוא לא אכזב אותי. רגעים קומיים מוצלחים, בתוך עטיפה מרגשת. (ניתן לצפות בו גם בראש הפוסט).
אוקטופודי. במאים: אמוד מוקהברי וטירי מרשנד. צרפת. תלת מימד. 2.30 דקות. תמנון נאבק על מנת להציל את אהובתו. הסרט הזה הוא פנינה קטנה שנוצרה על ידי סטודנטים מבית הספר גובלינז בצרפת. הוא לא מהוקצע כמו זה של פיקסאר, אבל מתוק מאוד ושווה צפיה. לצפייה בסרט המלא לחצו כאן (ויה סינמסקופ).
צד זה למעלה. במאים: אלן סמית ואדם פולקס. בריטניה. תלת מימד. 9 דקות. סדרת אסונות פוקדת זוג קברנים בדרכם לטקס קבורה. להצצה בטריילר לחצו כאן.
בית הקוביות הקטנות. במאי: קוניו קאטו. יפן. אנימציה קלאסית ידנית וממוחשבת. 12 דקות. בעולם שמוצף בהדרגה במים, איש זקן אחד מסתגל לתנאים המשתנים, ונזכר בחייו. להצצה בקטע מהסרט לחצו כאן.
===
ובלי קשר לאוסקר, אם כבר הזכרנו את סינמסקופ - לכל מי שהתגעגע ל"מועדון סימנסקופ", סוף החודש הגיע וביום שישי (מחר) בשתיים בצהריים, אתם מוזמנים להגיע להקרנת 35 מ"מ מיוחדת של הסרט "רכבות לילה" של לארס פון טרייר. יאיר רוה ירצה לפני הסרט. הנחה (20 ש"ח במקום 40 עבור הרצאה +סרט) תנתן למי שיגיע עם לוגו הסינמטק מודפס (לחצו על הלוגו על מנת להדפיסו):
סינמטק הרצליה, יום שישי 30.1.09, 14:0, סוקולב 29 (בפסאז'). === |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה על הסיקור המעניין
והדוגמאות
דרך אגב:
פרסטו + סיפור אהבה בשירותים.
This video is no longer available due to a copyright claim by Magnolia Pictures .
תודה לך על הסיקור!
ועכשיו גם אני מצטרף לחגיגה עם הקרנה של This Way Up, אתם מוזמנים לקפוץ. :-)