כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    ברית המילה האחרונה

    אסופת מחשבות שנרשמו ברגע של פיזור דעת.

    נעלי עקב בצעד אגודל

    5 תגובות   יום שלישי, 24/7/07, 17:31

    בעידן שבו ההבדלים בין נשים וגברים מטשטשים ואתה מוצא את עצמך שולח מבטים לעבר הג'ינס בגזרה הנמוכה עם הקוקו, שעומדים לפניך בתור לסופר, רק כדי לבלוע רוק במבוכה כשהקוקו מסתובב ויש לו זקנקן. זה נחמד להיאחז בכמה סימני מגדר, מוזרים ככל שיהיו.

     

    נעלי עקב, כמו רוב מכשירי העינויים, הן המצאה גברית שפותחה בסוף המאה החמש-עשרה כפתרון פראקטי לבעיה הידועה לכל מי שרכב עם ארכופים. הרצועות הקטנות האלו בצדי האוכף, שמאפשרות לרוכב לעמוד בשעת רכיבה ולנהוג את הסוס באמצעות הרגליים ולא רק באמצעות המתג. הבעיה היא שבלי עקבים, הרגל מחליקה קדימה ואתה מוצא את עצמך מושחל דרך טבעת הארכוף, מחכך אברים רגישים בעור הנוקשה של האוכף.

     

    סוסי הרכיבה באירופה היו שייכים בעיקר למעמד האצולה וכך מצאו עצמם הגברים מהמעמד הגבוה פוסעים להם מעדנות על עקבים. בתחילה היו אלו עקבים מרובעים מוטים קדימה בדומה לעקבים של מגפי בוקרים, אבל הצרפתים גילו מהר מאוד שאפשר להגביה את הלואי הגוץ והמשופם כמעט ללא מאמץ, בסט של נעלי סטילטו וחותלות תואמות.

     

    ברגע שנעלי העקב הפכו לאביזר אופנתי וכנראה בלי קשר למיומנויות רכיבה כאלו או אחרות, הפכו נעלי העקב לנשוא התעניינות גם אצל נשים, ומסיבות אחרות: כפי שידוע לכולן, נעלי עקב מאריכות את הרגל, מעדנות את כף הרגל, מגביהות את הגזרה, משנות את היציבה ומכריזות על בואה של הנועלת בקולות נקישה רמים.

     

    הכל היה טוב ויפה במשך כמעט מאתיים שנה כשבני האצולה טופפו להם בקולות תקתוק על רצפות הפרקט באירופה, אבל עם פרוץ המהפכה הצרפתית אחת הדרכים לעשות מערוף לנערף הייתה לבחון את נעליו. בפרץ של סלקציה שלילית התגלגלו נעלי העקב אל מחוץ לאופנה ביחד עם הראשים של בעליהם.

     

    נעלי העקב הופיעו שוב, הפעם אצל בנות חווה בלבד, רק בתקופה הויקטוריאנית, ביחד עם מכשירי עיצוב גוף נוספים כמו המחוך. השילוב של השניים ביחד קיבע את אידיאל היופי והסבל הנשי למשך מאות השנים הבאות, לצללית דמוית שעון חול המדדה על רגליים ארוכות.

     

    השאלה האמיתית היא מדוע נשים מגלות שמרנות ויקטוריאנית באביזרים, בעוד שגברים זנחו אותם כמעט לגמרי. למעט מספר תואמי קאובויס קצרי גזרה הנזקקים לתוספת של מספר אינצים במקומות אסטרטגיים בגופם.

     

    לטעמי, התשובה לכך נובעת מכך שדימוי הגוף אצל נשים נבנה אצל גברים ואלו אינם נושאים בעלויות התחזוקה של דימוי זה. נשים מכוונות לטעם גברי ומוכנות ללכת מרחק גדול בשביל להגיע לצללית הראויה בעיני המגדר המקביל. בעוד שגברים שאינם מאותגרים לאורך, יחשבו פעמיים לפני שיתעסקו בתוספים למינהם, מכיוון שדימוי הגוף שלהם מנוהל על-ידם.

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/5/10 03:26:


      פוסט מעניין.

      בתור מישהי שמחזיקה באמתחתה אי אילו נעלי עקב,

      אומר שברור לי שאנחנו מוכרות את עצמנו בעבור תשומת לב.

      אני יודעת שכשאני יוצאת מהבית אני חושת פעם ופעמיים האם לטרוח ולנעול נעלי עקב

      או שאני באמת צריכה ללכת - ולכן ללכת על שטוחות ונוחות.

      ברור לי שזה עושה רגל יפה יותר,

      אבל האם אני עושה את זה רק בשביל תשומת הלב בחיצונית?

      אני מסכימה שזה עושה רגל יפה יותר...

      בכל מקרה - אין ספק שרוב הגמות של יופי נשי נוצרו על ידי גברים.

      ולמה לעזאזל אנחנו מסכימות להיכנס למסגרות שגברים יצרו בשבילנו?

      מי ידע.....

        15/11/09 21:05:

      שנון! מדוייק ומסביר את התופעה בצורה מעוררת מחשבה.

       

      אהבתי.

        25/8/09 00:04:

      דוקא אוהבת לגמרי נעלי עקב... גם הגברים שהכרתי בחיי אהבו...

       

      אחלה פוסט, תודה לך!

        29/7/07 15:04:
      מנקודת ראות נשית, ואולי זו רק דעתי האישית, בגלל שהשעון הביולוגי של נשים מתקתק יותר מהר מזה של הגברים, נשים מנסות למצוא בן זוג לרביה תוך כדי עינויים עצמיים כאלה או אחרים, תוך ניסיון להתאים את עצמן לאידאל יופי כזה או אחר. אז אם נעל עקב נחשבת יותר סקסית, נשים ינעלו נעלי עקב, אם מבנה של שעון חול נחשב יותר סקסי, נשים יאכלו חסה וישתילו מה שחסר, ויש עוד מליון ואחת דברים שנחשבים יותר... (צבע שיער ואורכו, ציפורניים, אביזרים, הלבשה תחתונה, גובה הג'ינס וכיוב'). והכל במטרה לממש את הזכות האימהית... אבל נראה לי שזה לא נגמר פה... הודות לבנק הזרע כבר אין לחץ היסטרי על מימוש האימהות על ידי בן זוג, יש מבחנות... ולכן נשים יכולות לאפשר לעצמן לדרוש יותר מבני המין הגברי... אישה שמטפחת את עצמה תצפה מבן זוגה שישקיע בעצמו בהתאם - חדר כושר, לבוש אסטטי, תספורת אחת לשלושה שבועות במקסימום, פדיקור, וכיוב'.
        29/7/07 14:14:
      פוסט ענק...  אהבתי.

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      nimrodbl
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין