0

זה המצב

29 תגובות   יום שבת, 21/3/09, 16:56

 

כשיצא הסינגל "פתוחים לאהבה" בזמן המלחמה הבטיח שלום חנוך שיביא לנו שיר שייכנס חזק באלה שעושים שימוש לרעה באלוהים והוא קיים.

השיר החדש "אלוהים" הוא אחד משירי המחאה הנוקבים שנכתבו בארץ בשנים האחרונות ואפשר לסמוך על שלום שיאמר את מה שעל ליבו בלי לעשות הנחות לאף אחד ומבלי לקחת שבויים. בשיר הוא אומר שאם אלוהים היה בא ורואה את אותם העסקנים שבשמו עושים מעשים שלא יעשו, היה מתרחק מהם מעניש אותם ומתייאש מאיתנו מזמן.

מנגד אומר שלום חנוך שהוא מאמין באלוהים ושיש לו הסכם איתו. את זה אני מבינה היטב - כמוהו גם אני לא מתעסקת איתו והוא לא מתעסק איתי :)

לשלום יש היסטוריה ארוכה של שירי מחאה והתרסה נגד הממסד הדתי, הממשלה ובכלל כלפי המצב במדינה כמו "מחכים למשיח", "הוא לא עוצר באדום", "לחיות", "א-לי-מות" ואת "אל תקרא לי עם", שיר שחופף בתוכן שלו  לשיר "אלוהים" החדש.

 

ובימים אלו שאי ביצועה של עיסקת שליט והמסחרה סביב הקמת הקואליציה ממחישים לנו שוב את אוזלת ידה הנפשעת של הממשלה ואת "טוהר המידות" של אלה שעומדים לרשת אותה אני מתחברת היטב אל השיר הזה ואני מזמינה אתכם להקשיב.

דרג את התוכן: